کنفرانس امنیتی مونیخ دعوت نمایندگان جمهوری اسلامی را پس گرفت

جمعه, 26ام دی, 1404
اندازه قلم متن

در واکنش به سرکوب خشونت‌آمیز اعتراضات در ایران، کنفرانس امنیتی مونیخ دعوت خود از مقام‌های جمهوری اسلامی را پس گرفت. وزارت خارجه آلمان پیش‌تر توصیه کرده بود که از دعوت مقامات جمهوری اسلامی به این کنفرانس صرف‌نظر شود.


پرچمی که روی آن عبارت "کنفرانس امنیتی مونیخ" نقش بسته است
وزارت خارجه آلمان پیش‌تر توصیه کرده بود که از دعوت مقامات جمهوری اسلامی به کنفرانس امنیتی مونیخ صرف‌نظر شودعکس: Matthias Balk/dpa/picture alliance

در واکنش به سرکوب خشونت‌آمیز اعتراضات سراسری در ایران، مسئولان کنفرانس امنیتی مونیخ دعوت خود از مقام‌های جمهوری اسلامی را پس گرفتند. سخنگوی این کنفرانس روز جمعه ۲۶ دی (۱۶ ژانویه) به خبرگزاری آلمان گفت دعوت از برخی نمایندگان دولت جمهوری اسلامی “چند هفته پیش” صورت گرفته بود و اکنون با توجه به تحولات جاری در ایران، کنفرانس امنیتی مونیخ این دعوت را معتبر نمی‌داند.

طبق این گزارش، وزارت خارجه آلمان پیش‌تر توصیه کرده بود که از دعوت مقامات جمهوری اسلامی به کنفرانس امنیتی مونیخ صرف‌نظر شود. سخنگوی این وزارتخانه در یک نشست خبری اظهار داشت، دولت فدرال آلمان با توجه به “سرکوب خونین اعتراضات، شرکت [نمایندگان جمهوری اسلامی] را نامناسب می‌داند.”

کنفرانس امنیتی مونیخ از روز ۱۳ تا ۱۵ فوریه (۲۴ تا ۲۶ بهمن) برگزار می‌شود. این کنفرانس مهمترین و معتبرترین گردهمایی کارشناسان و سیاستمداران جهان در حوزه سیاست امنیتی به شمار می‌رود. در سه سال گذشته در زمان ریاست کریستوف هویگسن، جمهوری اسلامی به کنفرانس امنیتی مونیخ دعوت نشده بود. ولفگانگ ایشینگیر، رئیس کنونی این کنفرانس با اعمال تغییر در این رویه، از مقامات جمهوری اسلامی برای شرکت در این کنفرانس در سال ۲۰۲۶ دعوت به عمل آورده بود.

منابع مطلع به خبرگزاری آلمان گفته‌اند که کنفرانس امنیتی مونیخ در حال حاضر “شرایط لازم برای گفت‌وگویی موفق” را فراهم نمی‌بیند. هنوز مشخص نیست که آیا امسال چهره‌های مخالف جمهوری اسلامی برای سخنرانی به این کنفرانس دعوت خواهند شد یا خیر. مسئولان کنفرانس امنیتی مونیخ تا کنون در این‌باره اظهارنظر نکرده‌اند.

سال گذشته شاهزاده رضا پهلوی به این کنفرانس دعوت شده بود. در جریان اعتراضات “زن زندگی آزادی” نیز مسیح علی‌نژاد و نازنین بنیادی، دو چهره شناخته‌شده اپوزیسیون در این کنفرانس حضور داشتند.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.