فراخوان فرهنگیان برای عزای عمومی و اعتصاب در ۲۹ بهمن

دوشنبه, 27ام بهمن, 1404
اندازه قلم متن
تصویر یک مدرسه در ایران
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در بیانیه‌ای با اشاره به کشته‌شدن بیش از دویست‌و‌سی کودک و نوجوان در اعتراضات دی‌ماه، روز چهارشنبه ۲۹ بهمن‌ماه را روز عزای عمومی و اعتصاب مدارس اعلام کرد عکس: Sobhan Farajvan/Pacific Press/picture-alliance

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در بیانیه‌ای که روز دوشنبه ۲۷ بهمن منتشر شده، با اشاره به کشته‌شدن بیش از دویست‌و‌سی کودک و نوجوان در اعتراضات دی‌ماه، از معلمان سراسر کشور خواسته است روز چهارشنبه ۲۹ بهمن‌ماه به نشانه سوگ و اعتراض، در کلاس‌های درس حاضر نشوند و مدارس را به‌طور سراسری تعطیل کنند. این شورا هشدار داده است که هر “نیمکت خالی” زخمی عمیق بر وجدان جامعه است و تأکید کرده که معلمان ایران “نمی‌خواهند و نباید” این فقدان‌ها را عادی‌سازی کنند.

در این بیانیه، شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان با یادآوری کشته‌شدن صدها کودک و نوجوان در اعتراضات دی‌ماه، شمار آنان را نه “عدد”، بلکه “نام‌ها، خانواده‌ها و آینده‌های بر بادرفته” توصیف کرده و اعلام کرده است روز چهارشنبه ۲۹ بهمن‌ماه، روز عزای عمومی و اعتصاب در مدارس خواهد بود. این شورا از معلمان خواسته است در این روز، از حضور در کلاس‌های درس، چه در مدرسه و چه در ادارات آموزشی، خودداری کنند و از این طریق، اعتراض خود را به تداوم خشونت علیه دانش‌آموزان و معلمان نشان دهند.

در متن بیانیه، مدرسه “امن‌ترین پناهگاه این سرزمین” توصیف شده و تأکید شده است که وقتی دانش‌آموز در خیابان امنیت ندارد و مدرسه به‌جای محل آموزش، به محل بازداشت تبدیل می‌شود، سکوت جامعه تنها به تعمیق فاجعه منجر خواهد شد. شورا با اشاره به تعطیلی‌های مکرر مدارس به‌دلیل آلودگی هوا، کمبود گاز و بحران‌های دیگر، این سؤال را پیش کشیده است که آیا جان کودکان از این ملاحظات کم‌اهمیت‌تر است و آیا دفاع از امنیت و کرامت دانش‌آموزان نباید به فوری‌ترین ضرورت امروز جامعه تبدیل شود.

در این فراخوان، تصویر “نیمکت‌های خالی” به نماد محوری بیانیه تبدیل شده است؛ نیمکت‌هایی که به‌گفته نویسندگان، به‌جای دست‌های بلندشده برای پاسخ، به‌جای خنده‌های زنگ تفریح و دفترهایی که باید پر از تمرین و آرزو می‌شدند، اکنون سرد و خالی مانده‌اند.کنند که فریاد می‌زند: «عدالت کجاست؟»

در پایان، شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران بار دیگر اعلام کرده است که هدف این فراخوان، دفاع از جان و کرامت دانش‌آموزان و معلمان و تبدیل مدارس به نقطه تمرکز اعتراض مدنی و مسالمت‌آمیز در برابر خشونتی است که به‌گفته این شورا، مستقیماً آینده کشور را نشانه گرفته است.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.