۵۹ درصد سدهای کشور پر شد اما ۱۹ درصد کمتر از ذخیره پارسال

دوشنبه, 31ام فروردین, 1405
اندازه قلم متن

تهران- ایرنا– حجم ورودی آب به سدهای مخزنی کشور در سال آبی جاری با وجود بهبود ۵۹ درصدی نسبت به سال گذشته، همچنان کمتر از میانگین ۱۰ ساله است و افت محسوسی در حجم ذخایر سدها مشاهده می‌شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا و بر اساس تازه‌ترین گزارش هفتگی شاخص‌های آب و برق تا پایان ۳۰ فروردین سال آبی ۱۴۰۴–۱۴۰۵ نشان می‌دهد کل ورودی سدها به ۲۷.۹۸ میلیارد مترمکعب رسیده که نسبت به سال گذشته حدود ۵۳ درصد افزایش داشته است؛ با این حال، مقایسه با متوسط ۱۰ ساله نشان می‌دهد که این میزان ورودی تنها صفر درصد تغییر داشته و رشد چشمگیری نسبت به میانگین بلندمدت ثبت نشده است.

در بخش خروجی نیز، کل تخلیه آب از سدها ۱۷.۱۲ میلیارد مترمکعب گزارش شده که نسبت به سال گذشته حدود ۶ درصد کاهش دارد. مقایسه با متوسط ۱۰ ساله نیز از افت ۱۹ درصدی خروجی حکایت می‌کند که نشان‌دهنده مدیریت محتاطانه‌تر رهاسازی آب از سدهاست.

 

۵۹ درصد سدهای کشور پر شد اما ۱۹ درصد کمتر از ذخیره پارسال

مهم‌ترین بخش گزارش مربوط به حجم آب موجود در مخازن است؛ در حال حاضر ۳۵.۵۵ میلیارد مترمکعب آب در سدهای کشور ذخیره شده که نسبت به سال گذشته ۱۴ درصد کمتر و نسبت به متوسط ۱۰ ساله ۷ درصد کمتر است؛ این کاهش در شرایطی رخ می‌دهد که درصد پرشدگی مخازن نیز تنها ۵۹ درصد اعلام شده است.

کارشناسان کاهش ذخایر را زنگ هشداری برای مدیریت منابع آب کشور تلقی می‌کنند؛ به‌ویژه با توجه به فراز و فرود بارش‌ها و افزایش نیاز آبی در فصل‌های پیش‌رو.

 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

برچسب‌ها:

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.