بن‌بست دیپلماتیک میان آمریکا و ایران، قیمت نفت را بازهم افزایش داد

Monday, 27th April, 2026
اندازه قلم متن

پس از به بن‌بست خوردن مذاکرات اسلام‌آباد میان آمریکا و ایران، قیمت نفت،‌ روز دوشنبه ۲۷ آوریل، نزدیک به ۳ درصد افزایش یافت. در کنار این، ارسال نفت از طریق تنگه هرمز نیز همچنان محدود باقی‌ مانده است؛ مساله‌ای که بازارهای جهانی نفت را با دشواری روبه‌رو کرده است. قیمت نفت درحالی افزایش یافته است که ترامپ در واپسین اقدام، برنامه اعزام هیئت مذاکره‌کننده به اسلام‌آباد را لغو کرد.تصویری از نقشه تنگه هرمز و یک خط لوله نفتی.

تصویری از نقشه تنگه هرمز و یک خط لوله نفتی. REUTERS – Dado Ruvic
 

روز دوشنبه، شاخص نفت برنت ۳ دلار،‌ معادل ۲.۹ درصد افزایش یافت و قیمت هربشکه نفت برنت تا ۱۰۸.۳۶ دلار رسید. این بالاترین سطح قیمت نفت برنت در سه هفته پسین است.

نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز ۲.۴۵ دلار، معادل ۲.۶ درصد افزایش یافت و به ۹۶.۸۵ دلار در هر بشکه رسید.

این افزایش قیمت درحالی صورت گرفته که شنبه، دونالد ترامپ اعلام کرد که واشنگتن، برنامه‌های خود برای اعزام هیئت مذاکره‌کننده برای مذاکره با جانب ایرانی را لغو کرده است.

از زمان آغاز جنگ ایران که سبب بسته شدن تنگه حیاتی هرمز شده است، منابع انرژی جهانی تحت فشار شدیدی قرار گرفته است.

این مساله از یک‌سو، سبب افزایش قیمت نفت و از سوی دیگر، سبب کاهش میزان توزیع نفت شده است.

درپی این گرانی نفت،‌ زندگی عادی در خیلی از کشورها مختل شده است. در مصر، گزارشگر روزنامه لیبراسیون فرانسه،‌ گزارش داده که این کمبود نفت، دولت را واداشته تا دست به صرفه‌جویی انرژی بزند. این اقدام سبب شده تا خیابان‌های پرجنب و جوش قاهره، از طرف شب در تاریکی فرو برود.

یکی از کارآفرینان قاهره در واکنش به کمبود انرژی و پیامدهای آن به لیبراسیون، گفته است که «خیابان‌ها خالی از سکنه هستند. با این تعطیلی زودهنگام، حدود ۵۰ درصد از درآمدم را از دست می‌دهم. اما هنوز باید به ۲۵ کارمندم حقوق بدهم. نوزده نفر از آنها خانواده دارند و اگر حتی کسری از حقوقشان را بگیرم، آنها را در موقعیت بسیار سختی قرار می‌دهد. جایی برای مانور وجود ندارد.»

در روزهای پیش از جنگ،‌ دستکم یک‌پنجم نفت خام و گاز طبیعی مایع جهان از تنگه هرمز عبور می‌کرد. این میزان از توزیع انرژی، حالا با مسدود شدن تنگه هرمز به دلیل جنگ، متوقف یا بسیار محدود شده است.

هفته گذشته، از زمانی که ترامپ اعلام کرد که آتش‌بس را تمدید می‌کند تا به رهبری ایران، فرصت ارائه یک «پیشنهاد واحد» را دهد، قیمت نفت خام برنت بیش از ۱۰ درصد افزایش یافته است.

تحلیگران بخش انرژی باورمندند که بن‌بست دیپلماتیک میان آمریکا و ایران، تعادل فعلی بازارهای نفت را برهم می‌زند.

تاماس وارگا، تحلیلگر بخش انرژی به خبرگزاری رویترز، گفته است که «این بن‌بست دیپلماتیک به این معنی است که هر روز ۱۰ تا ۱۳ میلیون بشکه نفت به بازار بین‌المللی نمی‌رسد و تعادل فعلی بازار نفت را بدتر می‌کند. بنابراین، تنها یک جهت برای قیمت نفت وجود دارد.»

تهران تا حد زیادی تنگه هرمز را بسته و کنترل آن را به دست گرفته است. در سوی دیگر، آمریکا نیز از چندی بدین‌سو، بنادر ایران را محاصره کرده است.

در همین حال، داده‌های کشتیرانی کپلر، نشان می‌دهد که ترافیک از طریق تنگه هرمز، همچنان محدود است. بر اساس این داده‌ها، در روز یک‌شنبه، تنها یک تانکر حامل فرآورده‌های نفتی وارد خلیج فارس شده است.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.