وزیر کشور پاکستان در تهران؛ پیام مهم اسلام‌آباد برای مجتبی خامنه‌ای

Sunday, 7th June, 2026
اندازه قلم متن

 

اخبار روز 

محسن نقوی، وزیر کشور پاکستان، در سفری تازه به تهران، حامل پیامی از سوی عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، برای مجتبی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، است. رسانه‌های ایرانی و منابع پاکستانی گزارش داده‌اند این سفر در چارچوب تلاش‌های اسلام‌آباد برای میانجی‌گری میان ایران و آمریکا و کاهش تنش‌های منطقه‌ای انجام شده است.

نقوی شنبه شب با اسکندر مؤمنی، وزیر کشور جمهوری اسلامی، دیدار کرد و روز یکشنبه نیز با عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، گفت‌وگو داشت. جزئیات پیام فرمانده ارتش پاکستان اعلام نشده، اما منابع پاکستانی گفته‌اند اسلام‌آباد در هماهنگی با کشورهایی مانند قطر، ترکیه و مصر تلاش می‌کند مسیر گفت‌وگوهای ایران و آمریکا را دوباره فعال کند و زمینه توافقی موقت برای کاهش درگیری‌ها را فراهم آورد.

این سفر در شرایطی انجام شده که جنگ ایران و آمریکا، با وجود تلاش‌ها برای آتش‌بس، همچنان در مرحله‌ای پرتنش و شکننده قرار دارد. تنگه هرمز تا حد زیادی از مسیر عادی کشتیرانی خارج شده، حملات پهپادی و موشکی در خلیج فارس ادامه دارد و هم‌زمان در لبنان نیز درگیری میان حزب‌الله و اسرائیل آینده هر توافق منطقه‌ای را پیچیده‌تر کرده است.

پاکستان که خود از بی‌ثباتی خلیج فارس و افزایش قیمت سوخت آسیب می‌بیند، در هفته‌های گذشته چند بار کوشیده است میان تهران و واشنگتن نقش میانجی ایفا کند. محسن نقوی پیش‌تر نیز به تهران سفر کرده و با مقام‌های جمهوری اسلامی درباره ازسرگیری مذاکرات و کاهش تنش گفت‌وگو کرده بود. منابع پاکستانی می‌گویند در سفر تازه، او مأموریت دارد «پیشنهادهای تازه» برای دستیابی به توافق موقت را با مقام‌های ایرانی در میان بگذارد.

اهمیت این سفر از آن روست که پیام نه از سوی دولت غیرنظامی پاکستان، بلکه از طرف فرمانده ارتش این کشور منتقل می‌شود؛ نهادی که در سیاست خارجی و امنیتی پاکستان نقشی تعیین‌کننده دارد. هم‌زمان، پاکستان با حفظ روابط نزدیک با ایران، مناسبات راهبردی با آمریکا و کشورهای عربی خلیج فارس را نیز دنبال می‌کند و می‌کوشد خود را به عنوان کانالی قابل قبول برای گفت‌وگو میان طرف‌های درگیر معرفی کند.

هنوز روشن نیست تهران چه پاسخی به ابتکار تازه اسلام‌آباد خواهد داد. اما سفر وزیر کشور پاکستان نشان می‌دهد تلاش‌های دیپلماتیک برای جلوگیری از گسترش جنگ، هم‌زمان با تشدید درگیری‌ها در خلیج فارس و لبنان، وارد مرحله‌ای حساس‌تر شده است.

 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.