ونس: آمریکا آماده تغییر بنیادین رابطه‌اش با ایران است

Sunday, 21st June, 2026
اندازه قلم متن
جی دی ونس، جرد کوشنر، استیو ویتکاف، شهباز شریف و عاصم منیر در سوییس
جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهوری آمریکا، گفت واشنگتن آماده است رابطه خود با ایران را “به‌طور بنیادین” تغییر دهدعکس: Government of Pakistan/Handout/Anadolu/picture alliance

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهوری آمریکا، گفت روندی که امروز آغاز شده، در واقع شروع مذاکرات فنی است؛ گفت‌وگوهایی که به گفته او قرار نیست همه اختلافات را حل کند، اما این امکان را به وجود می‌آورد که برای نخستین بار، تیم‌های دو طرف در کنار یکدیگر بنشینند، درباره اصلی‌ترین مسائل و نگرانی‌هایشان گفت‌وگو کنند، برای آن‌ها راه‌حل بیابند و مسیر رسیدن به آینده‌ای بهتر را هموار سازند.

ونس گفت دلیل حضور رهبران سیاسی دو کشور در این مرحله، در وهله نخست، شکل دادن به چارچوب مذاکراتفنی است.

او افزود هدف دوم این است که اطمینان حاصل شود تیم‌های مذاکره‌کننده از حمایت کامل رهبران سیاسی برخوردارند و هر زمان برای عبور از موانع به پشتیبانی نیاز داشته باشند، بتوانند روی این حمایت حساب کنند.

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهوری آمریکا، پیش از نشست با مقام‌های ایرانی گفت واشنگتن آماده است صفحه تازه‌ای در روابط با تهران باز کند و این رابطه را “به‌طور بنیادین” تغییر دهد. او گفت هرگز پیش از این، رهبران ایران و آمریکا در چنین سطح بالایی با هم دیدار نکرده‌اند و هدف دولت آمریکا آن است که در صورت تغییر رفتار جمهوری اسلامی، مسیر تازه‌ای در روابط دو کشور گشوده شود.

ونس گفت رئیس‌جمهوری آمریکا از هیات مذاکره‌کننده خواسته است برگ تازه‌ای را ورق بزنند و رابطه با مردم ایران را متحول کنند.

او افزود اگر رهبران ایران حاضر شوند از ایفای نقش به‌عنوان عامل بی‌ثباتی منطقه دست بکشند و در بلندمدت از جاه‌طلبی‌های هسته‌ای صرف‌نظر کنند، آمریکا نیز آماده است رابطه‌اش با آن کشور را به‌طور بنیادین تغییر دهد. به گفته او، این “قطعا” هدف واشنگتن است.

ونس همچنین گفت در چند ساعت گذشته پیشرفت خوبی حاصل شده و انتظار دارد در ساعات آینده هم پیشرفت بیشتری به دست آید.

استیو ویتکاف و جرد کوشنر، داماد دونالد ترامپ، نیز در این نشست حضور دارند. ونس در آغاز گفت‌وگوهای دوجانبه با میانجی‌های پاکستانی در سوئیس، از پاسخ دادن به پرسش خبرنگاران خودداری کرد و حتی زمانی که از او درباره پیامش به بنیامین نتانیاهو سؤال شد، پاسخی نداد.

هم‌زمان، سید مهدی طباطبایی، معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهوری ایران، اعلام کرد توافق صلح ایران و آمریکا بدون پایان جنگ در لبنان قابل اجرا نخواهد بود.

او در پیامی نوشت اجرای بی‌قید و شرط بند اول تفاهم‌نامه ایران و آمریکا یک موضوع کلیدی است و ادامه حملات اسرائیل در لبنان، کل تفاهم را بی‌اعتبار می‌کند.

به گفته او، نخستین دستور کار هیات مذاکره‌کننده ایران در سوئیس، پایان دادن به تجاوز در لبنان است و اگر شرط اول تفاهم اجرا نشود، به اجرای دیگر بندهای آن نیز اعتمادی نخواهد بود.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.