«ناراحتید بروید بیمارستان خصوصی»؛ مشکلات متعدد بیمارستان‌های دولتی کرمانشاه

Thursday, 8th October, 2026
اندازه قلم متن

اطلاعات رسیده به «ایران‌وایر» حاکی از آن است که از تیرماه ۱۴۰۵ دستگاه «هیستروسکوپی» که برای معاینات داخلی زنان مبتلا یا مشکوک به سرطان و پولیپ رحم یا نیازمند جراحی و کورتاژ‌های تشخیصی مورد استفاده قرار می‌گیرد در هر دو بیمارستان «امام رضا»  و «معتضدی» کرمانشاه از کار افتاده است.

شهروندان و مراجعان بیمارستان می‌گویند به‌رغم گذشت این مدت طولانی، مقامات بیمارستان همچنان از اعلام زمان مشخصی برای تعمیر و راه‌اندازی مجدد این دستگاه‌ها خودداری می‌کنند.

در طول ماه‌های گذشته بیماران و خانواده‌های آن‌ها در وضعیت نابسامان اقتصادی ناچار به پرداخت هزینه‌های گزاف برای انجام معاینات داخلی از طریق هیستروسکوپی در بخش خصوصی شده‌اند و در مواردی تشخیص دیرهنگام ضایعات پیش‌سرطانی و سرطان رحم و تاخیر در روند درمان شرایط را برای آ‌ن‌ها دشوارتر کرده است.

شهروندان کرمانشاه می‌گویند مشکلات بیماران در بیمارستان‌های دولتی این‌شهر تنها به مشکلات زیرساختی مرتبط نیست و عدم رعایت بهداشت و رفتارهایی که با کرامت انسانی در تضاد است نیز بیداد می‌کند.

**

«مادر من مشکوک به پولیپ دهانه رحم و زیر نظر پزشک زنان بود. دکتر برای او معاینه دهانه رحم با دستگاه هیستروسکوپی نوشته بود. در کرمانشاه جز بیمارستان معتضدی و امام رضا، بیمارستان دولتی دیگری این دستگاه را ندارد. ما چند ماه منتظر شدیم که شاید درست شود و بتوانیم هزینه‌های درمان و معاینه را از طریق بیمه پرداخت کنیم اما وقتی طولانی شد نه میلیون‌تومان اضافه به پزشک زنان پرداختیم چون به شکل فردی این دستگاه را خرید و هزینه‌اش را روی ویزیت بیماران سرشکن کرد.»

این بخشی از روایت یکی از خانواده‌هایی است که پولیپ دهانه رحم مادرشان به‌دلیل تاخیر در معاینه و آغاز روند درمانی به سرطان دهانه رحم تبدیل شده است.

به گفته این شهروند ساکن کرمانشاه زنان بیمار در این شهر ناچار می‌شوند یا در انتظار تعمیر دستگاه بمانند یا هزینه‌های بسیار سنگین به مراکز خصوصی پرداخت کنند؛ گویی حق برخورداری از خدمات درمانی دولتی برای این بیماران نادیده گرفته شده است.

او می‌گوید تاخیر در معاینه موجب شد زمان جراحی و درمان به تعویق بیفتد و بیماری که قابل تشخیص در زمان مناسب بود به یک بحران جدی تبدیل شود: «بعد از این‌که مادرم تشخیص گرفت در بخش زنان بیمارستان امام رضا بستری شد تا جراحی شود. این بیمارستان دو بخش زنان دارد. در بخش دوم کارکنان و به‌ویژه نیروهای نگهبانی رفتاری بسیار ناشایست و غیرانسانی با بیماران و همراهانشان دارند.»

این شهروند می‌گوید: «من همراه مادرم در بیمارستان بودم. آن‌جا خانمی جراحی کرده بود که فقط همسر و پسرش را داشت. از خواهرش خواسته بودند از همدان بیاید مراقب او باشد اما تا برسد چند ساعتی طول می‌کشید. کادر بیمارستان اجازه این‌که پسرش پیش مادرش بماند ندادند و مادر بیمار و بدحال این مرد در تنهایی با افزایش فشار خون شدید مواجه شد.»

این شهروند می‌گوید او و مادرش بارها گفتند مشکلی با همراهان بیماری که در اتاقشان هست ندارند اما رییس بخش توجهی به این ماجرا نکرد: «نگهبان بخش خیلی رفتار غیرانسانی داشتند. پسر آن زن را به شدت هل دادند. مادر بیچاره‌اش تازه به‌هوش آمده بود فشارش بالا رفت و چند ساعت طول کشید تا خواهرش برسد. اصلا هم برای رییس بخش و رییس بیمارستان مهم نبود که رفتار نگهبان‌ها چقدر خشن و غیرانسانی است.»

سابقه عدم پاسخگویی در بیمارستان امام رضا

جستجوی نام بیمارستان امام رضا در اینترنت نشان می‌دهد که در خرداد۱۴۰۲ یک فاجعه تمام عیار در این بیمارستان رخ داده است.

رسانه‌های ایران در آن زمان از نشت مقدار زیادی اشعه ایکس به دلیل سرقت سرب‌های واحد رادیوتراپی این بیمارستان خبر داده و نوشته بودند که  ده‌ها پزشک زن و کارورزان پزشکی در این بیمارستان آلوده شده بودند.

«قباد محمدی»، رییس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه، مدعی شده بود که طی مدتی نامعلوم، سرب‌های سقف اتاق رادیوتراپی بیمارستان آموزشی امام رضا در کرمانشاه را «چند نفر، از جمله کارکنان بیمارستان»، به سرقت برده‌اند و حدود سه هفته قبل، حراست این بیمارستان متوجه سرقت شده است.

او  آخرین مرتبه‌ای که مرکز رادیوتراپی بیمارستان امام رضا از لحاظ تابش اشعه ایکس آزمایش شده بود را دی‌ ۱۴۰۱ اعلام کرد؛ به این معنا که ممکن است از آن تاریخ تا زمان اطلاع از سرقت سرب‌ها پزشکان، بیماران و کارکنان بیمارستان در معرض تابش مرگ‌آفرین اشعه رادیواکتیو قرار گرفته باشند.

اتاق رادیوگرافی بیمارستان امام رضای کرمانشاه، تنها واحد درمانی دارای دستگاه رادیوتراپی دولتی در استان‌های کرمانشاه و ایلام است که شمار زیادی مراجعه‌کننده دارد.

بهداشت در بیمارستان‌های کرمانشاه معنایی ندارد

شهروندی که همراه بیمار در بیمارستان امام رضا بوده است، نیز می‌گوید: «خودم شاهد بودم که در بخش زنان یک زن تلی از لباس‌های بدون کاور و بسته‌بندی را با یک چرخ حمل نوزاد در اتاق‌ها می‌گرداند تا به بیماران لباس خانگی زنانه و کودکانه بفروشد. معلوم نبود لباس از کجا آمده که بسته‌بندی ندارد. از حدود ۹ صبح تا ساعت دو و سه ظهر همینطوری بخش را دور می‌زد. نه سوپروایزر نه پزشک‌ها و نه کس دیگری اعتراضی نمی‌کرد.»

ویدیوهای رسیده به ایران‌وایر از ورودی در پشتی بیمارستان امام رضا نشان می‌دهد که در محل تردد بیماران به بیمارستان تعداد زیادی سوسک دیده می‌شود. شهروندان می‌گویند مسوولان بیمارستان  برای سم‌پاشی یا از بین بردن سوسک‌ها هیچ اقدام جدی‌ای انجام نمی‌دهند. 

یکی از مشکلات بیمارستان‌های دولتی کرمانشاه عدم رعایت بهداشت است.

یکی از شهروندان این شهر می‌گوید: «تقریبا دو ماه قبل در بیمارستان شهدای کرمانشاه بستری بودم. خدا شاهد است آدم سالم وارد این بیمارستان شود بیمار می‌شود. همان روزها که من بیمارستان بودم به‌دلیل توزیع روبالشی‌های آلوده بین بیماران و نبود توری‌های حفاظتی پنجره‌ها به عفونت جدی مبتلا شدم. فقط هم من نبودم در بخشی که من بستری بودم بیشتر از ۲۰بیمار دچار شدند.»

یکی از اهالی کرمانشاه که در بیمارستان «معتضدی» بستری بوده هم روایت دیگری از ماجرای عدم رعایت بهداشت دارد. او می‌گوید: « این‌جا کسی لباس نمی‌فروخت اما لباس‌های بیمارستان که باید بیمارت بپوشند برخلاف پروتکل‌ها بدون وکیوم و بسته بندی به‌صورت فله‌ای روی یک چرخ‌دستی آورده و به بیماران داده می‌شد. وقتی اعتراض کردم که چرا بسته‌بندی نیست گفتند گران نباش شسته و ضدعفونی شده است. خیلی از بیماران لباس‌ها را نمی‌پوشیدند.»

این شهروند می‌گوید وضعیت نظافت اتاق‌ها و سرویس‌های بهداشتی هم بسیار نابسامان است: «نیروهای خدماتی فقط با جارو خاک‌ها و آشغال‌های درشت را جمع می‌کرد. وقتی از بوی نامطبوع و کثیفی دستشویی‌ها اعتراض کردم گفت چه کنم؟ به ما لوازم شوینده و ضدعفونی نمی‌دهند. هرکس هم به مقامات بالاتر اعتراض می‌کرد می‌گفتند بیمارستان دولتی همین است اگر ناراحتید بروید بیمارستان خصوصی.»

 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.

امکان نظر دهی وجود ندارد.