اخبار کارگری: تعویق دو ماه حقوق و عیدی ۵۷۰ کارگر فولاد آذربایجان

منابع کارگری از بلاتکلیفی نزدیک به ۵۷۰ کارگر فولاد آذربایجان خبر می‌دهند. این کارخانه که در شهرستان میانه واقع شده است از اسفند پارسال تولیدی ندارد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران فولاد آذربایجان که در پایان بهمن ماه پارسال اخراج شدند تا امروز با دستور شورای تامین شهرستان میانه در کارخانه حاضر شده‌اند.

این کارگران پس از آن اخراج شدند که کارخانه فولاد آذربایجان در پاییز سال گذشته به بخش خصوصی واگذار شد.

یکی از کارگران در این باره گفته «این واگذاری در حالی صورت گرفت که ما نسبت به تعدیل گسترده کارگران قراردادی پس از خصوصی سازی کارخانه به مقام‌های دولتی هشدار داده‌ بودیم و متاسفانه این هشدارها در نزدیک‌ترین زمان ممکن با اخراج همه کارگران و توقف خط تولید به وقوع پیوست.»

بر اساس این گزارش، کارگران فولاد آذربایجان در دو ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده‌اند و پاداش و عیدی آن‌ها نیز تا امروز به تعویق افتاده است.

منابع کارگری ایلنا می‌گویند در جلسه‌ای که در هفته پایانی اسفند بین مدیران سازمان خصوصی سازی، مدیران ایمیدرو [سازمان دولتی (زیرمجموعه وزارت اقتصاد) فعال در بخش معدن] و نمایندگان میانه در مجلس شورای اسلامی برگزار شد تصمیم گرفته شده است که کارخانه فولاد آذربایجان دوباره دولتی شود و کارگران اخراجی به کار بازگردند.

شورای تامین شهرستان میانه پیش از واگذاری کارخانه فولاد آذربایجان به بخش خصوصی تصویب کرده بود کارفرمای جدید این واحد تولیدی حق ندارد هیچ کارگری را اخراج کند.

گفتنی است کارخانه فولاد آذربایجان با نزدیک به ۳۳۰ کارگر قراردادی و ۲۴۰ کارگر رسمی در پاییز سال گذشته توسط گروه مالی بانک ملت و یک شخص حقیقی خریداری شده است.

****

۱۳۹۴/۰۱/۱۷
۳۸۰ کارگر معدن‌جو از ابتدای سال به کار بازنگشتند

به دلیل تعلیقی که از ابتدای سال ۹۴ در فعالیت‌های معدن‌جو به وجود آمده است هم اکنون وضعیت اشتغال نزدیک به ۳۸۰ کارگر این واحد معدنی نامعلوم است.

کارگران ذغال سنگ معدن جو در کرمان می‌گویند به دلیل تعلیقی که از ابتدای سال ۹۴ در فعالیت‌های این واحد معدنی به وجود آمده است هم اکنون وضعیت اشتغال نزدیک به ۳۸۰ کارگر این واحد معدنی نامعلوم است.

منابع خبری ایلنا در معدن جو با اعلام این خبر به ایلنا افزودند: اعتبار آخرین قرارداد کاری آن‌ها در تاریخ ۲۹ اسقند سال گذشته خاتمه یافت اما با وجود گذشت بیش از دو هفته از شروع سال جدید هنوز این واحد معدنی در تعطیلی به سر می‌برد.

به گفته کارگران معدنجو تا به این لحظه از سوی کارفرما هیچ اقدامی برای ادامه استخراج ذغال سنگ صورت نگرفته است.

این کارگران که مدعی‌اند سوابق شغلی بیشتر آن‌ها بالای ده سال است‏ْ افزودند: مراجعات کارگران نیز به نهادهای اداری استان تاکنون بی‌نتیجه بوده است.

به گفته آن‌ها حتی از طرف اداره کار و سازمان تامین اجتماعی در پاسخ به درخواست کارگرانی که خواهان دریافت مقرری بیمه بیکاری بوده‌اند گفته شده است که چون بیش از ۱۵ روز از زمان اتمام آخرین قرارداد کاری آن‌ها می‌گذرد احتمال برقراری بیمه بیکاری آن‌ها وجود ندارد.

منابع ایلنا یادآور شدند وضعیت نامعلوم فعالیت معدن جو برای سال ۹۴ در حالی است که پیش از این فعالیت این واحد معدنی از روز ششم تا پانزدهم فرودین هرسال شروع می‌شد.

کارگران معدن جو با اعلام اینکه در چند سال اخیر شرکت ذغال سنگ کرمان مشتری اصلی ذغال سنگ استخراجی این واحد معدنی بوده است می‌گویند احتمال دارد دلیل تعلیق فعالیت این واحد معدنی با خودداری دو ساله شرکت ذغال سنگ کرمان برای افزایش قیمت خرید سنگ آهن معدن جو در ارتباط باشد.

منابع ایلنا در عین حال افزودند: طبق گفته‌های کارفرما در سال گذشته شرکت ذغال سنگ کرمان تعهدات مالی خود را از طریق واگذاری اوراق حواله ‌های آهنی انجام داده است که هنوز عواید مالی آن‌ها وصل نشده‌اند.

این کارگران می‌گویند به همین دلیل هنوز بخشی از مطالبات سال گذشته آن‌ها وصول نشده و آن‌ها منتظرند تا نوبت وصول چک‌های بانکی که توسط کارفرما برای اواخر فرودین اردیبهست و خرداد سال جاری صادر شده است برسد.

در همین رابطه محمد مجتهدزاده مدیرعامل معدن‌جو به ایلنا گفت: تعطیلی این واحد معدنی تا زمانی که تحقیقات کار‌شناسی در رابطه با برآورد هزینه استخراج سنگ آهن خاتمه یابد متوقف خواهد شد.

وی بایادآوری اینکه سابقه بهره‌برداری از این واحد معدنی دست کم به بیست و پنج سال پیش بازمی‌گردد افزود: از نظر فنی هرچه عمق بهره برداری از ذخایر معادن بیشتر می‌شود هزینه تمام شده استخراج سنگ معدن نیز افزایش می‌یابدو

این مقام کارفرمایی با یادآوری اینکه در کشور معادن سنگ آهن دیگری با شرایط استخراج و بهره‌برداری معدن‌جو وجود دارند افزود: در دو سال گذشته شرکت ذوب آهن حاضر به اجرای مصوبه دولت در خصوص افزایش بهای خرید سنگ آهن نشده است.

وی افزود: توجیه شرکت ذوب آهن این است که براساس تعرفه موصبه دولت خرید سنگ آهن از واحدهای معدنی داخل کشور توجیه اقتصادی ندارد و این درحالی با این شرایط ادامه فعالیت معادنی مانند معدنجو صرف اقتصادی خود را از دست داده‌اند.

وی در عین حال افزود: به دلیل بدحسابی شرکت ذوب آهن هنوز بخشی از مطالبات این واحد معدنی وصول نشده است و به همین دلیل از طریق صدور چک‌های مدت دار سعی کردیم به تعهدات مالی خود در قبال کارگران عمل کنیم.

مجتهد‌زاده همچنین در خصوص مشکلی که به گفته کارگران برای استفاده از مزایای بیمه بیکاری ایجاد شده است افزود: طبق قانون اعتبار قرارداد کار همه کارگران شاغل در این معدن در خاتمه سال گذشته پایان یافته است و برفرض آنکه فعالیت معدن متوقف هم شود نباید از نظر قانون مشکلی از بابت دسترسی کارگران این معدن به حمایت‌های بیمه تامین اجتماعی وجود داشته باشد.

****

۱۳۹۴/۰۱/۱۷
کارخانه لوله و نورد صفا بعد از دو روز اعتراض صنفی تعطیل شد

کارخانه لوله و نورد صفا دو روز بعد از پایان تعطیلات سال نو (دوشنبه ۱۷ فروردین) به دلیل آنچه مدیران این کارخانه کمبود مواد اولیه می‌خوانند تعطیل شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، بیش از ۱۰۰۰ کارگر لوله و نورد صفا در دو روز گذشته در اعتراض به تعویق سه ماه حقوق و عیدی و پاداش دست از کار کشیده بودند اما این کارخانه صبح امروز تعطیل شد. مدیران لوله و نورد صفا دلیل تعطیلی کارخانه را کمبود مواد اولیه اعلام کرده‌اند.
علاوه بر تعویق حقوق و عیدی، حق بیمه کارگران لوله و نورد صفا به مدت بیش از ۱۶ ماه پرداخت نشده است.

این در حالی است که شورای تامین پیش‌تر مصوب کرده بود عیدی و پاداش این کارگران در تاریخ ۲۸ اسفند پرداخت شود.

گفتنی است کارخانه لوله و نورد صفا در مجاورت بزرگراه ساوه به تهران و در کیلومتر نهم این بزرگراه قرار گرفته است.

****

۱۳۹۴/۰۱/۱۷
نماینده کارگران آبسال با اشاره به افزایش ۱۷ درصدی مزد: افزایش ۲۰ درصدی هزینه حمل و نقل برای جامعه کارگری عقبگرد مزدی است

نماینده کارگران کارخانه آبسال تهران معتقد است افزایش میانگین ۲۰ درصدی کرایه‌ وسایل حمل و نقل عمومی در سال جدید را باید نشانه روشن عقب افتادگی مزد کارگران با افزایش ۱۷ درصدی مزد در سال ۹۴ کارگران قلمداد کرد.

«آرش فرهادی» در این باره به ایلنا گفت: بسیاری از کارگران از سرویس‌های حمل و نقل کارخانه محروم اند و باید با خطوط شرکت‌های مترو و اتوبوسرانی عازم محل کار خود شوند و افزایش ۲۰ درصدی کرایه تاکسی باعث می‌شود بصورت مستقیم و غیر مستقیم دستمزد کارگران دچار عقب افتادگی شود.

وی ادامه داد: کم نیستند کارگرانی که نه به سرویس حمل و نقل روزانه دسترسی دارند و نه کارفرما بابت رفت و آمد روزانه هزینه‌ای را پرداخت می‌کند، بنابراین برای آن‌ها افزایش ۲۰ درصدی هزینه حمل و نقل در مقابل افزایش ۱۷ درصدی مزد یک پسرفت مزدی محسوب می‌شود.

وی در عین حال با یادآوری اینکه به موجب قانون کار حداقل مزد باید به اندازه هزینه‌های یک خانواده متوسط افزایش یابد؛ افزود: استفاده از خدمات حمل و نقل عمومی بخشی از سبد هزینه‌های زندگی محسوب می‌شود.

****

تجمع مجدد اعتراضی فرهنگیان در یزد

روز یکشنبه ۱۶ فروردین ماه جمعی از معلمان و فرهنگیان در استان یزد در اعتراض به عدم تحقق خواست ها و مطالباتشان مجدد در مقابل استانداری رژیم در یزد دست به تجمع زدند.
معلمان و فرهنگیان معترض خواستار اجرای قانون هماهنگ پرداخت حقوق و رسیدگی به وضعیت معیشتی و رفاهی خود شدند. اصلاح حکم های کارگزینی، پرداخت حق مسکن و لباس، اصلاح سیستم بیمه، پرداخت حق بازنشستگی معلمان و صدور مجوز برای فعالیت رسمی کانون های از دیگر خواست های معلمان و فرهنگیان معترض است.

****

اخراج دهها هزار کارگر طی سال گذشته

بنا به اذعان دبیر کل خانه کارگر رژیم، تنها طی یکسال گذشته ۱۰۰ هزار کارگر در بیش از یکهزار واحد تولیدی اخراج شده اند.

نامبرده وضعیت واحدهای تولیدی در ایران را بحرانی توصیف کرده و در این رابطه افزوده است: «هم اکنون نرخ بیکاری زنان در ایران دو برابر نرخ بیکاری مردان است و زنان در بسیاری از واحدهای بزرگ همچون قالیبافی، دوسوم دستمزد مصوب شورای عالی کار را دریافت می کنند، اما به دلیل نگرانی از بابت از دست دادن شغل خود از شکایت صرف نظر می کنند.»

سطح نازل دستمزدها در ایران

گزارش منتشره از سطح پائین حقوق و دستمزد در ایران در بین کشورهای مختلف جهان حکایت دارد.

به گفته کارشناسان مسائل اقتصادی، طبق استانداردهای بین المللی و آمارهای موجود، حقوق و دستمزد در ایران یکی از کمترین مبالغ پرداختی در بین کشورهای مختلف جهان است و از این حیث نیروی کار شاغل با مسائل و مشکلات اقتصادی جدی تری نسبت به برخی کشورهای صنعتی و توسعه یافته روبرو هستند. به گفته منابع کارگری با دستمزدهای فعلی امکان تامین هزینه های معیشت بیش از ۱۰ روز در ماه وجود ندارد و کارگران برای جبران این کسری قابل توجه مجبور به انجام کار دوم و حتی سوم هستند.

توسط -

سایت ملیون ایران در تاریخ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل