اخبار کارگری: تجمع کارگران فولاد آذربایجان و گیربکس سازی میانرو و فولاد سازان فرآیند

Friday, 10th April, 2015
اندازه قلم متن

kargar

صبح امروز مقابل دفتر نماینده میانه برگزار شد:

تجمع همزمان کارگران فولاد آذربایجان و گیربکس سازی میانرو

صدها کارگر اخراجی فولاد آذربایجان به همراه شماری از کارگران گیربکس سازی «میانرو» صبح امروز مقابل دفتر نماینده میانه در مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حدود ۳۰۰ کارگر اخراجی فولاد آذربایجان صبح امروز (پنج شنبه ۲۰ فروردین) در اعتراض به بلاتکلیفی و تعویق حقوق و عیدی مقابل دفتر «محمدرضا مددی»، نماینده میانه در مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

در همین حال یک وبسایت محلی از حضور شماری از کارگران گیربکس سازی میانرو در این تجمع صنفی خبر داده است. در گزارش این وبسایت آمده که «کارخانه گیربکس سازی میانرو توانایی تولید ۴۰۰ گیربکس در روز را دارد که با تولید وانت جدید ایران خودرو به جای وانت پیکان به علت پایین بودن میزان این خودرو (۳۰ عدد در روز) خط تولید کارخانه عملا دچار رکود شده است.»

منابع کارگری می‌گویند این نماینده مجلس همزمان با تجمع کارگران مقابل دفترش به قصد رایزنی پیرامون مطالبات کارگران به فرمانداری مراجعه کرده است.

بر اساس این گزارش، ۵۷۰ کارگر فولاد آذربایجان در پایان بهمن ماه سال گذشته در پی واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی اخراج شدند.

کارگران فولاد آذربایجان در دو ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده‌اند و پاداش و عیدی آن‌ها نیز به تعویق افتاده است اما تاکنون با دستور شورای تامین در کارخانه حاضر شده‌اند.

یکی از کارگران که پیش‌تر به ایلنا گفته بود «در جلسه‌ای که در هفته پایانی اسفند پارسال بین مدیران سازمان خصوصی سازی، مدیران ایمیدرو [سازمان دولتی (زیرمجموعه وزارت اقتصاد) فعال در بخش معدن] و نماینده میانه در مجلس شورای اسلامی برگزار شده بود تصمیم گرفته شده است که کارخانه فولاد آذربایجان دوباره دولتی شود و کارگران اخراجی به کار بازگردند.»

این تصمیم تا امروز عملی نشده است و کارگران این مجموعه کماکان بلاتکلیف‌اند.

گفتنی است شورای تامین میانه پیش از واگذاری کارخانه فولاد آذربایجان به بخش خصوصی تصویب کرده بود کارفرمای جدید این واحد تولیدی حق ندارد هیچ کارگری را اخراج کند.

کارخانه فولاد آذربایجان با نزدیک به ۳۳۰ کارگر قراردادی و ۲۴۰ کارگر رسمی به عنوان بزرگ‌ترین کارخانه فولاد شمال غرب کشور و تنها کارخانه تولید فولاد در آذربایجان شرقی در سال ۱۳۸۰ در زمینی به مساحت ۴۶ هکتار در سه کیلومتری جنوب شرق شهر میانه احداث شده است.

****
گردهمایی دبیران اجرایی خانه کارگر
محجوب:روز کارگر عید نوروز کارگران است

اولین گرد همایی دبیران اجرایی خانه‌های کارگری سراسر کشور در سال 94 صبح امروز با حضور دبیر کل خانهٔ کارگر، معاون خانه کارگر در امور شهرستان‌ها، معاون حقوقی سازمان تامین اجتماعی، مدیریت اتحادیه مرکزی تعاونی‌های مصرف کارگران (امکان) و دبیران اجرایی استانهای مختلف کشور در محل خانهٔ کارگر برگزارشد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، در این گردهمایی که با هدف بررسی وضعیت خانه‌های کارگر در حوزهٔ امور اعضاء و آموزش تا پایان سال ۹۳ برگزار شده بود، دبیران خانه کارگر ضمن بیان نقاط ضعف و قوت فعالیت خانه‌های کارگر در طول سال گذشته بر ظرفیت سازی هرچه بیشتر در حوزهٔ فعالیت‌های کارگری تاکید کردند.

علیرضا محجوب دبیر کل خانهٔ کارگر در سخنان کوتاهی ضمن تاکید بر ضرورت هرچه پرشور برگزار شدن مراسم روز کارگر و تبریک سال جدید گفت: عید نوروز کارگران روز کارگر است و اینجاست که باید ظرفیتهای قابل توجه خود را نشان دهیم. وی اظهار امیدواری کرد با تلاش دبیران اجرایی خانه‌های کارگر در سراسر کشور حضور کارگران در برنامه‌های مربوط به روز کارگر پررنگ باشد تا به این شکل صدای جامعهٔ کارگری شنیده شود.

در بخش دیگری از این مراسم حسن صادقی معاون دبیر کل خانهٔ کارگر در امور شهرستانها، ضمن مروری بر وضعیت خانه‌های کارگر سراسر کشور گفت: رعایت هرچه بیشتر استانداردهای لازم برای سازمان یابی بهینهٔ خانه‌های کارگر سراسر کشور می‌تواند منجر به ظرفیت سازی و کارایی بیشتر این نهاد‌ها در راستای احقاق حقوق کارگران شود.

این فعال کارگری در خصوص برنامه‌های پیش بینی شده برای روز کارگر هم گفت: امسال هم به روال سالهای گذشته با مشارکت جامعه بزرگ کارگری کشور این مراسم برگزار می‌شود و در این بین هم دبیران اجرایی خانهٔ کارگر می‌توانند نسبت به بسیج نیرو‌ها و امکانات خود اقدامات لازم را انجام دهند.

در ادامهٔ این مراسم، عبدالرحمان تاج الدین معاون حقوقی سازمان تامین اجتماعی که از دیگر سخنرانان مراسم بود اخبار مهمی را در خصوص افزایش مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی مطرح کرد.

****
تعویق سه ماه حقوق ۳۰۰ کارگر کارخانه «الگانت» سمنان

ایلنا:۳۰۰ کارگر کارخانه الگانت در شهر سمنان در ۳ ماه اخیر دستمزد دریافت نکرده‌اند.

کارگران کارخانه الگانت به ایلنا گفته‌اند در ۳ ماهه انتهای سال ۹۳ (دی، بهمن و اسفند) ۳۰۰ نفر از آن‌ها دستمزد خود را دریافت نکرده‌اند. همچنین هنوز عیدی و پاداش دو سال (۹۲ و ۹۳) به کارگران پرداخت نشده است.

کارخانه الگانت که با سرمایه گذاری مشترک دو کشور ایران وترکیه در شهر سمنان احداث شده و در زمینه تولید انواع پارچه‌های پرده‌ای فعالیت تولیدی دارد. این واحد سالانه دو میلیون مترمربع پارچه پرده‌ای آشپزخانه، پذیرایی، نشیمن و اتاق‌های کودک تولید می‌کند که بخش عمده این محصولات را به کشورهای ترکیه، قزاقستان، ازبکستان و روسیه صادر می‌کند.

****
تجمع کارگران «فولاد سازان فرآیند» در برابر ساختمان وزارت کار

ایلنا:شماری از کارگران کارخانه «فولاد سازان فرآیند» در اعتراض به آنچه بلاتکلیفی در وضعیت شغلی‌شان می‌خوانند، صبح امروز (۱۹ فروردین) با سفر به تهران در مقابل ساختمان وزارت کار تجمع کردند.

کارگران حاضر در تجمع امروز که تعدادشان ۵۰ نفر گزارش شده، در تشریح جزئیات مشکلاتشان به ایلنا گفتند: ۸۰ نفر از کارگران دائمی کارخانه «فولاد سازان فرآیند» در شهرستان ملارد که با اقدام ناگهانی کارفرما در روز ۲۵ فروردین ماه سال ۹۳ به شیوه‌ای که آنان توهین‌آمیز می‌خواندند اخراج شده بودند، با وجود شکایت در اداره کار و دریافت حکم بازگشت به کار و توقیف اموال، پس از گذشت حدودا یکسال بدون حقوق همچنان بلاتکلیف‌اند. به همین دلیل صبح امروز جمعی از این کارگران به تهران آمده و با تجمع مقابل ساختمان وزارت کار از مسئولان این وزارت خانه خواستند به مطالبات‌شان رسیدگی شود.

به ادعای کارگران معترض، کارفرمای کارخانه فولاد سازان فرآیند برای رهایی از کارگران رسمی کارخانه و پرداخت نکردن مطالبات معوقه‌شان، در روز ۲۵ فروردین ماه سال گذشته درهای کارخانه را به روی کارگران رسمی و قرار دادی بسته است.

کارگران فولاد سازان فرآیند مدعی‌اند همزمان با پرداخت نشدن حقوق، بیمه کارگران به تامین اجتماعی نیز پرداخت نشده است و دفترچه‌های درمانی کارگران و خانواده‌هایشان فاقد اعتبار شده است.

یکی از کارگران حاضر در این تجمع با اشاره به وضعیت شغلی نامعلوم‌شان به ایلنا گفت کارفرما به هیچ یک از دستورات مقامات دولتی برای روشن شدن وضعیت ما توجهی ندارد و کارگران اخراجی را بلاتکلیف نگه داشته است.

این کارگر معترض در ادامه گفت: بعد از تحمل یکسال بی‌پولی در نتیجه اخراج اجباری کارفرما، هنوز مقرری بیمه بیکاریمان به دلیل معوقات بیمه‌ای کارفرما به تامین اجتماعی برقرار نشده است. این درحالیست که این واحد تولید کننده انواع تجهیزات پالایشگاهی با استخدام نیروهای جدید فعالیت تولیدی خود را از سر گرفته و وضعیت خوبی دارد.

او در خاتمه تاکید کرد: اجتماع صنفی امروزمان در حالی حوالی ساعت ۱۲ ظهر خاتمه یافت که مسئولان این وزارت خانه برای بررسی این موضوع از کارگران احکام صادره اداره کار و سایر مستندات مراجع قضایی دیگر را خواسته‌اند که قرار است روز شنبه (۲۲ فروردین) تحویل داده شود.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.