فراخوان گزارشگران: جان پناهجویان سیاسی در استرالیا در خطر است!

یکشنبه, 30ام فروردین, 1394
اندازه قلم متن

پناهجویان ایرانی در استرالیا قربانی معاملات اقتصادی و معادلات سیاسی!

جنایتی مهیب در جریان است که در هیاهوی تفاهم و تبلیغات هسته ای پنج باضافه یک گم شده است.سفر دو جانبه وزیر خارجه استرالیا جولیا بیشاب به ایران پس از تفاهم هسته ای در پیش است و بزودی مقامات دولتی و اطلاعاتی رژیم حمهوری اسلامی نیز از نزدیک به اطلاعات مربوط به پناهجویان دسترسی خواهند داشت و چنانچه این پناهجویان به ایران بازگردانده شوند, قطعا شرایطی بس دشوار و پر مخاطره در انتظار آنان خواهد بود. صدها تن از پناهندگان ایرانی که از طوفان سهمگین و مرگ زای اقیانوس ها گذشتند, در دام گردابی که دولت استرالیا و وزارت خارجه آن در جزایر نارو و مانوس ساخته اند, گیر افتاده اند و پیش بینی میشود که یکی از موارد گفتگوهای وزیر خارجه استرالیا با مقامات جمهوری اسلامی در مورد دیپورت پناهجویان به ایران باشد. این نکته از سوی مقامات این کشور اذغان شده و در جراید و رسانه های بین المللی انتشار یافته است.

معامله دو کشور بر سر نقض حقوق پناهندگی و امنیت سیاسی پناهجویان تنها میتواند از سوی دولت هائی صورت گیرد که خود ناقض حقوق انسانها هستند. این نوع مذاکرات بین دو کشور پناهنده ساز و آن دیگری و به ظاهرپناهنده پذیر تنها سوابقی در عصر برده داری و تعویض اسرای جنگی دارد. تدارک این اقدام مشترک دولت استرالیا و جمهوری اسلامی جنایتی است هولناک وعلنی که در هیاهوی مذاکرات هسته ای گم شده است. به باور ما تنها اعتراض گسترده افکار عمومی جهانیان و نهادهای مدافع حقوق انسانی و پناهندگی میتواند روند پیشرفت و تحقق آنرا متوقف نماید.

قتل رضا براتی پناهجوی ۲۳ ساله در بازداشتگاهی در جزیره مانوس، توجه سازمان‌های حقوق بشری دنیا را به خود جلب کرد. کارکنان مامور این بازداشتگاه با چماق به او حمله کرده و با سنگ به سرش کوبیده بودند که این ضربات منجر به مرگ او شد. پیامدهای اعتراضی آن در جراید منتشر شدند و نگرانی بخشی از وجدانهای بیدار و نهادهای حساس مدافع حقوق انسان ها را در داخل استرالیا و در سطح بین المللی را در بر داشت.

همچنین گزارش شده است که به گفته وکلای پناهندگان، ۴۵ پناهجوی ایرانی که تقاضای پناهندگی‌شان رد شده و از بازگشت به ایران امتناع می‌کنند، در وضعیت بازداشت دائم در اردوگاه‌های پناهجویان به سر می‌برند. در همین رابطه سعید حسنلو که پنج سال پیش ایران را ترک کرده و تا کنون چند بار تقاضای پناهندگی‌اش رد شده است. او بعد از یک دوره اعتصاب غذا در بیمارستانی در شهر پرت بستری شده و گفته می‌شود حال او وخیم است.

هم از اینرو ما فعالین سیاسی اجتماعی فرهنگی و رسانه ای ضمن محکوم نمودن این اعمال خواستار توقف فوری این معاملات سیاسی علیه حقوق پناهندگی و رفتاری انسانی و در شان و منزلت پناهجویان در استرالیاهستیم.

رونوشت:
وزارت خارجه استرالیا در کشورهای مختلف
نهادهای مدافع حقوق بشری
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل
امنستی اینترناشنال
نهادهای مدافع حقوق پناهندگی
رسانه های دمکراتیک بین المللی
احزاب و سازمانهای آزادیخواه و دمکراتیک

گزارشگران

آدرس برای اعلام حمایت و پشتیبانی از فراخوان
gozareshgar1001@yahoo.de


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.