اعتصاب وتجمع کارگران شهرداری آزاد شهر دراعتراض به عدم پرداخت۳ماه حقوق
روزگذشته۱۳تیرماه،جمعی از کارگران خدماتی وفضای سبز شهرداری آزادشهر استان گلستان در اعتراض به بیتوجهای کارفرما در وصول مطالباتشان دست از کارکشیده و مقابل ساختمان شهرداری این شهر تجمع کردند.
به گزارش۱۴تیرایلنا،این کارگران در خصوص علت برپایی این تجمع گفتند: حدود ۱۲۰ نفر هستیم که تحت مسئولیت یک شرکت پیمانکاری در سطح شهر آزاد شهر به جمع آوری زباله ورسیدگی به فضای سبز مشغولیم اما در نتیجه بیتوجهای مدیران این شرکت بابت ۳ماه مزد از کارفرما طلبکاریم.
به ادعای کارگران معترض شهرداری آزاد شهر مسئولان شهرداری آزاد شهر در پاسخ به اعتراض کارگران گفته اند که همه صورت وضعیتهای مالی شرکت پیمانکاری را به موقع پرداخت میکنند واین پیمانکار است که در پرداخت مطالبات مزدی کارگران قصور میکند.
در همین رابطه یک فعال کارگری دراستان گلستان میگویند: اعتراض یک روز کارگران خدماتی وفضای سبز شهرداری آزاد شهر باعث کند شدن روند جمع آوری زباله ها در برخی معابر سطح شهر آزاد شهر شده است.
به گفته این منابع جمع نشدن این زباله چهره بدی به شهر داده و بوی تعفن زباله ها در برخی معابربه سبب گرم بودن هوا به استشمام عابران میرسد.
***
تجمعات اعتراضی کارکنان راه و شهرسازی سیستان وبلوچستان نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق و وضعیت استخدامیشان
امروز۱۴تیرماه،جمعی از کارکنان اداره راه و شهرسازی سیستان وبلوچستان دراعتراض نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق و وضعیت استخدامیشان دست به تجمع مقابل اداره کل راه و شهرسازی و دفترامام جمعه زاهدان زدند.
در این تجمع جمعی از کارکنان با در دست گرفتن نوشته هایی با مضمون« من شرمنده خانواده خود هستم آقای مسئول!» اعتراض خود را نسبت به عدم پرداختی ها اعلام و خواستار رسیدگی آن شدند.
به گزارش۱۴تیر ایسنا،جمعی از کارکنان اداره راه و شهرسازی در اعتراض به عدم پرداخت چند ماهه حقوق و سنوات سال گذشته خود در مقابل این اداره کل در محل میدان شهدای زاهدان اقدام به تجمع اعتراضی کرده اند.
براساس این گزارش، یکی از مدیران داخلی اداره فوق که نخواست نامش فاش شود در این باره گفت: این تجمع اعتراض آمیز مورد تایید است.
وی بیان کرد: کارمندان قراردادی این اداره چند ماه است که حقوق خود را دریافت نکرده اند و به دلیل کمبود اعتبار نتوانسته ایم این مطالبات این افراد را پرداخت نمائیم.
این کارمندان در انتظار پاسخی قانع کننده از سوی مدیران خود هستند.
***
اعتراض کارگران شهرداری شهر حر در شوش نسبت به عدم پرداخت ۳ماه حقوق وحق بیمه
سایه بیکاری بالای سر تعدادی از این کارگران
تعدادی از کارگران شهرداری شهر حر از توابع بخش مرکزی شهرستان شوش خواستار پرداخت شدن حقوق و بیمه سه ماهه خود شدند.
به گزارش۱۴تیر ایرنا،این کارگران ضمن گله مندی از پرداخت نشدن حقوق و بیمه خود از سوی شهرداری خواستار پرداخت حقوق و مطالبات خود شدند.
شهردار شهر حر از توابع بخش مرکزی شهرستان شوش در این خصوص گفت:تا سال ۹۴ روال کار شهرداری ها بر مبنای نیروی انسانی بود ولی اواخر سال گذشته طبق مصوبه هیات وزیران بکارگیری نیروهای خدماتی،فضای سبز و تاسیساتی شهرداری ها بر مبنای حجمی تغییر یافت.
علی پورباقر افزود:طبق این مصوبه از طریق مناقصه تعداد افراد مورد نیاز در شهرداری بر عهده پیمانکار می باشد و شهرداری و شورای شهر اجازه دخل و تصرف در آن را ندارد .
وی افزود:در حال حاضر ۲۷ نفر نیروی خدماتی ،فضای سبز و تاسیساتی در شهرداری حر توسط پیمانکار بکار گرفته شده اند در حالی که بر مبنای کار حجمی و مصوبه هیات وزیران پیمانکار فقط به ۱۵ نفر آنها نیاز دارد و مابقی مازاد هستند.
پورباقر اظهار کرد:با توجه به اینکه از چهار ماه پیش تاکنون این نیروها جزو نیروهای انسانی شهرداری به شمار نمی روند و پیمانکار نیز توان پرداخت بیمه و حقوق این افراد را ندارد در این مدت به آنها حقوق و مزایایی پرداخت نشده است.
شهردار شهر حر از توابع بخش مرکزی شوش گفت:۴۶ نفر در شهرداری حر جذب شده اند و تاکنون با مجوز شورای شهر بر سرکار مانده اند ولی اکنون با توجه به ناتوانی پیمانکار پیشین در ادامه کار و شروع به کار پیمانکار جدید این افراد اجازه فعالیت ندارند .
وی همچنین از کاهش ارزش افزوده در شهرداری ها خبر داد و گفت:هزینه شهرداری در طول ماه یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال می باشد در حالی که ارزش افزوده این شهرداری تنها ۴۰۰میلیون ریال می باشد و شهرداری از عهده مشکلات مالی خود بر نمی آید و توان پرداخت حقوق و مزایایی این کارگران را ندارد .
وی افزود:این کارگران می توانند طبق قانون از حقوق خود دفاع کنند.
شهر حر از توابع بخش مرکزی شوش با حدود ۱۰ هزار نفر جمعیت در ۲۰ کیلومتری شهر شوش در شمال خوزستان واقع است.
***
عدم پرداخت۱۶ماه حقوق۴۵ کارگر عمران اندیش بدنبال تعطیلی شرکت
شرکت عمران اندیش گیلوار که مجری پروژه های سامان دهی رودخانه مرزی ارس بود پس از ۵ سال فعالیت و بدون پرداخت ۱۶ ماه حقوق معوقه ۴۵ کارگر آن تعطیل شد.
به گزارش ۳۰خردادآران مغان، خبر می رسد در حالی شرکت عمران اندیش گیلوار در شهرستان پارس آباد بعد از ۵ سال فعالیت تعطیل شده است که کارگران آن از بهمن ماه ۹۳ تا کنون حقوقی دریافت نکرده اند و تأخیر در پرداخت حقوق آنها به ۱۶ ماه رسیده است.
این شرکت که مجری پروژه های سامان دهی رودخانه ارس در بازه های اضطراری توپراق کندی و سلمان کندی شهرستان پارس آباد و طرف قرارداد با امور منابع آب مغان است، ۴۵ کارگر در آن مشغول به کار بودند که همگی آن از زمان تعطیل شدن بیکار شده اند بدون اینکه از ۱۶ ماه قبل تاکنون حقوقی دریافت کرده باشند.
اما جمعی از کارگران این شرکت در ادامه نارضایتی از عدم پرداخت حقوق معوقات خود، با امضا نامه ای به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان پارس آباد و طرح شکایتی به دادگستری شهرستان خواستار پرداخت حق و حقوق و حل مشکل شان از سوی این شرکت شدند.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان پارس آباد با تایید خبر تعطیلی شرکت عمران اندیش گیلوار و عدم پرداخت معوقات کارگران این شرکت گفت: این شرکت در حالی از مرداد ۹۴ تعطیل شده است که حقوق کارگران آن از تیرماه سال ۹۴ تاکنون پرداخت نشده است.
نادعلی یگانزاده با بیان اینکه شن و ماسه شرکت عمران اندیش فعال بوده، اما خود شرکت تعطیل بوده افزود: طبق لیستی که اواخر اردیبهشت ماه ۹۵ توسط اداره تعاون و کار این شهرستان تهیه شده، این شرکت از تیرماه سال گذشته که ۴۵ نفر کارگر در آن مشغول به کار بودند پرداخت معوقه حقوق داشته و خود شرکت نیز از مرداد ۹۴ تعطیل است.
وی این را هم اضافه کرد: کارگران این شرکت با طرح شکایتی مبنی بر عدم دریافت حقوق خود از این شرکت به اداره تعاون شکایت کرده اند و رای ما هم در این باره صادر و به دادگستری شهرستان ارجاع داده شده است.
***
اخراج نماینده کارگران شرکت ارسا ساختمان در آزادراه تهران شمال
منابع کارگری از اخراج نماینده کارگران شرکت ارسا ساختمان در آزادراه تهران شمال خبر میدهند.
به گزارش۱۳تیرایلنا،کارگران این پروژه عمرانی در آزاد راه تهران شمال با اعلام این گفتهاند: وی از کارگران قرار دادی و نماینده منتخب کارگران ارسا ساختمان است و از حدود ۵ روز پیش تاکنون اجازه حضور در این پروژه عمرانی را نداشته است.
به گفته این کارگران کارفرما در حالی به قصد اخراج، از حضور نماینده آنها در محل کارش جلوگیری کرده است که وی از چند ماه پیش به عنوان نماینده کارگران پروژه آزاد راه تهران شمال در پی گیری مطالبات کارگران انتخاب شده است.
همکاران این فعال کارگری میگویند که کارفرمای آنها به بهانه عدم نیاز در روز نهم تیرماه در صدد اخراج او برآمده ست.
کارگران در توضیح مخالفت خود با اخراج این کارگر میگویند: نماینده کارگران مدتها پیش از سوی کارگران آزاد راه تهران شمال مسئول پی گیری مطالبات کارگران بود. بخش زیادی از مطالبات کارگران این پروژه عمرانی مربوط به تعویق سه ماه حقوق واخراج تعداد زیادی از کارگران بود ه است.
به گفته آنان اخیرا هم با پی گیری وی تعدادی از کارگران اخراجی این شرکت به کار سابقشان برگشته اند اما کارفرما از ورود خودش به عنوان نماینده منتخب کارگران به محل کارش جلوگیری کرد.
کارگران در ادامه گفتند: از قرار معلوم کارفرماقصد ندارد اورا به کارش بازگرداند از سوی دیگر نیز این کارگر با دست کم سه ماه دستمزد معوقه از کار اخراج شده است.
این کارگران بابیان اینکه تمامی فعالیتهای نماینده آنها جنبه قانونی داشته است، خواستار بازگشت به کار او شده اند.
***
تجمع کارکنان قرارداد مستقیم هما در اعتراض به پایین بودن سطح حقوق مقابل مجلس
صبح امروز۱۳تیرماه، حدود دویست نفر از کارکنان قرارداد مستقیم هما مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
به گفته یکی از حاضرین در تجمع، وضعیت شغلی کارکنان قرارداد مستقیم هما نامشخص است و این کارکنان قراردادی، خواهان همسانسازی حقوق و مزایا با نیروهای رسمی هستند.
به گزارش۱۳تیرماه ایلنا،این کارکنان که در فرودگاههای مهرآباد و بین المللی خمینی مشغول به کار هستند، نسبت به پایین بودن دستمزد و مزایای خود اعتراض دارند.
به گفته یکی از حاضرین در تجمع، وضعیت شغلی کارکنان قرارداد مستقیم هما نامشخص است و این کارکنان قراردادی، خواهان همسانسازی حقوق و مزایا با نیروهای رسمی هستند.
این کارکنان میگویند: دفترچه تامین اجتماعی داریم اما مطالبات مزدی ما نه برمبنای مصوب شورای عالی کار که به شیوه محاسبه حقوق کارکنان دولت اعمال میشود.
به عنوان نمونه از قرار معلوم این کارگران برخلاف قانون کار که بر پرداخت شدن دو ماه مزد پایه به عنوان حق عیدی تاکید دارد به شیوه کارمندان دولت عیدی خود را دریافت میکنند و به همین دلیل نسبت به عملکرد مدیریت شرکت هما و مدیران این مجموعه اعتراض دارند.
***
اعتصاب وتجمع در جاده کارگران معادن خصوصی شهرستان کوهبنان دراعتراض به عدم پرداخت حقوقشان
صبح امروز۱۰تیرماه،حدود۲۰۰کارگر معادن چشمه پودنه ، پابدانای جنوبی ، باب شکون و معدنجو دراعتراض به عدم پرداخت حقوقشان دست به اعتصاب زدند وبا تجمع درجاده دو راهی مسجد ابوالفضل، مسیر جاده اصلی شهرستان کوهبنان به سمت شهرستان زرند و همچنین محور ترانزیستی شهرستان راور به سمت شهرستان زرند در محل مسجد ابوالفضل دشت خاک را بمدت۴۵دقیقه مسدود کردند.
به گزارش۱۰تیر۷۲عارف کوهبنان،قریب ۲۰۰ کارگر بخش خصوصی معادن ذغال سنگ شهرستانهای کوهبنان و زرند با حضور در دو راهی مسجد ابوالفضل این مسیر را مسدود کردند.
صبح امروز۱۰تیرماه مسیر جاده اصلی شهرستان کوهبنان به سمت شهرستان زرند و همچنین محور ترانزیستی شهرستان راور به سمت شهرستان زرند در محل مسجد ابوالفضل دشتخاک مسدود بود .
این انسداد به علت داستان همیشگی و دنباله دار عدم پرداخت معوقات و حقوق های ماههای اخیر بخش خصوصی معادن زغال سنگ بود و باعث شده بود ۲۰۰ معدنکار معادن چشمه پودنه ،
پابدانای جنوبی ، باب شکون و معدنجو امروز دست از کار بکشند یکبار دیگر از حربه اعتصاب و راه بندان شاید بتوانند توجه ها رو به خود جلب کنند .
در این راستا هفته گذشته نیز معادن زغال سنگ دولتی هشونی و معدن اصلی و نیز معدن همکار نیز به همین جهت دست به اعتصاب زده بودند.
طبق گزارش های رسیده از محل تجمع کارگران این مسیر ها به مدت ۴۵ دقیقه مسدود بود و با حضور و وساطت مسئول دولتی شهرستانهای زرند و کوهبنان بازگشایی شد.
***
اخراج گسترده کارکنان شرکتی شرکت توزیع برق فارس
در شرکت توزیع برق فارس اولین تعدیل نیرو به تعداد ۳۳ نفر آخر اردیبهشت ۹۵ عملی شد و در حال حاضر نیز در حال اخراج ۸۰ نیروی شرکتی با بیش از ۳ سال سابقه کار صادقانه که مورد تایید کارشناسان خود شرکت نیز بوده می باشد و مقرر شده تا پایان شهریور ۹۵ اخراج ۸۰ نفر دیگر عملی شود.
به گزارش۱۰تیربرق نیوز،شرکت توزیع برق فارس به تازگی تعدیل نیروهای شرکتی که همگی دارای مدرک لیسانس به بالا و با سابقه کار ۳ سال به بالا هستند را انجام میدهد که اولین تعدیل نیرو به تعداد ۳۳ نفر آخر اردیبهشت ۹۵ عملی شد و در حال حاضر نیز در حال اخراج ۸۰ نیروی شرکتی با بیش از ۳ سال سابقه کار صادقانه که مورد تایید کارشناسان خود شرکت نیز بوده می باشد و مقرر شده تا پایان شهریور ۹۵ اخراج ۸۰ نفر دیگر عملی شود.
این اقدام صدمات جبران ناپذیری به خانواده و حیثیت این افراد وارد کرده و تبعات اجتماعی بسیار خواهد داشت.
به نظر می رسد مسولین توزیع برق فارس مخفیانه این عمل ظالمانه را انجام میدهند تا صدا به گوش مسولین توانیر و وزارت نیرو نرسد. تعداد فعلی کل نیرو های شرکتی استان فارس ۱۷۰ نفر می باشند.
لازم به توضیح است بهانه شرکت توزیع جهت تعدیل نیرو گرفتن آزمون و ورود نیروها از طریق آزمون می باشد. حال جای سوال دارد که چرا همان چندسال پیش چنین برنامه ریزی هایی نشد و عمر و سن و وقت ما را برای هیچ و پوچ تلف کردند! و اکنون میگویند شما باید از طریق آزمون و پس از رقابت با کسانی که چندین سال از ما کوچکتر و جوان تر هستند و هنوز در محیط و درس و دانشگاه می باشند وارد شویم.در غیر اینصورت اخراج میشوید!
چرا اکنون که ما با این کار تشکیل زندگی داده ایم!؟ جوابگوی عمر تلف شده ، نگاه زن و فرزند و آبروی رفته ما در یک شهرستان کوچک را که خواهد داد!؟ صدای زن و فرزندان ما و عمر تلف شده و موهای سفید شده ما در این چندسال را که میخواهد ببیند و بشنود!؟
***
۱۲۰کارگر کارخانه تولید چرخ خیاطی کاچیران اخراج شدند
منابع کارگری از اخراج دست کم ۱۲۰ کارگر کارخانه تولید چرخ خیاطی «کاچیران» از فروردین ماه سال جاری خبر میدهند.
به گزارش۱۳تیرایلنا،کارگران اخراجی کارخانه کاچیران گفتهاند در این واحد تولیدی حدود ۸۰ کارگر دائمی و۴۰۰ کارگر قرار دادی مشغول به کار هستند اما از ابتدای فروردین ماه سال جاری تا هم اکنون به دلیل آنچه از سوی کارفرما «رکود بازار فروش محصولات» عنوان شده است، تعداد ۱۲۰ نفر از همکارانشان پس از اتمام قرارداد اخراج شدهاند.
این کارگران بابیان اینکه همکاران اخراج شده آنها بین ۱۰ تا ۱۵ سال سابقه کار داشتند؛ میگویند: آخرین اخراج کارگران کارخانه کاچیران مربوط به ۲۰نفر از همکاران قراردادیمان میشود که اول تیر ماه جاری با دو ماه دستمزد معوقه بعد از اتمام قرار داد کاریشان اخراج شده اند.
به گفته آنان کارفرما مدعی است کارخانه در زمینه فروش محصولات تولیدی خود دچار مشکل شده است و توان پرداخت به موقع حقوق حدود ۴۸۰ کارگر شاغل در کارخانه را ندارد، به همین دلیل با اخراج۱۲۰نفر از کارگران قصد کاهش هزینههای جاری کارخانه را دارد.
این منابع کارگری از تلاش کارگران اخراجی برای دریافت مقرری بیمه بیکاری و بازگشت به کار خبر دادهاند. آنان میگویند: بعد از ۱۶سال سابقه کار در این کارخانه فرصت شغلی جدیدی برایمان وجود ندارد.
کارگران اخراجی همچنین میگویند رکود فعالیت کارخانههای کاچیران همچنین باعث شده تا کارفرما به کارگران استخدامی برای بازخریدی اجباری فشار وارد کند.
به گفته آنها کارفرما به کارگران دائمی کارخانه گفته است در صورتی که پیشنهاد بازخریدی را در موعد تعیین شده بپذیرند میتوانند بر مبنای دو ماه دستمزد بازخرید شوند در غیر اینصورت با یک ماه بازخرید خواهند شد.
***
علیرغم وعده و وعیدها ۵ماه است که حقوق کارگران شهرداری بروجردپرداخت نشده است
سالهاست که خبر مشکلات شهرداری و حقوق های معوقه کارگران این سازمان تیتر یک اخبار شده و دائما خبر از حل مشکلات می شود اما دریغ از اینکه مشکلی از هزاران مشکل شهرداری حل شود.
در این میان دود این همه مشکلات و اختلاف نظر اعضای شورای شهر ، خونسردی برخی از مسئولین، اصرار بر روی برخی از پیشنهادات فقط و فقط به چشم کارگران زحمتکش شهرداری و خانواده های آنها می رود.
شهرداری بروجرد از این مشکلات مالی در امان نبوده و کارگران شهرداری بروجرد از بهمن سال گذشته تا کنون حقوق دریافت نکرده اند و به جای فیش های حقوقی ، وعده های امروز و فردا را دریافت می کنند.
وعده هایی که رنگ تحقق به خود نمی گیرند و شهرداری به جای دغدغه برای پرداخت حقوق کارگران، صحبت از طرح های عمرانی و هزینه های میلیاردی را مطرح می کند.
به گزارش۱۳تیر بازتاب بروجرد،کارگران شهرداری بروجرد پنج ماه است که حقوق دریافت نکرده اند و شهرداری بروجرد هم در اقدام و ابتکاری جدید چوب حراج به املاک زده و قصد دارد تا فروش برخی از املاک شهرداری آن هم با قیمیتی پایین تر،حداقل حقوق دو یا سه ماه کارگران را پرداخت نماید.
نیمه دوم سال گذشته بود که شهرداری بروجرد برای رفع برخی از مشکلات مالی ، در به در به دنبال تسهیلات بود تا با دریافت آن بخشی از حقوق کارگران پرداخت شود اما سال به اتمام رسید و در نهایت بانک مربوطه آب پاکی را بر روی دستان شهرداری ریخت که وامی به آنها ارائه نمی دهد.
با توجه به بدهی ۳۱ میلیاردی شهرداری بروجرد به سازمان تامین اجتماعی و ۵ ماه حقوق معوقه کارگران این سازمان شاید هیچ بانکی حاضر به ارائه تسهیلات با این شرایط نمی شود اما باز هم شهردار بروجرد به دنبال وام و کارگران شهرداری به دنبال دریافت حقوق هستند.
در حالی که باید در این شرایط همه اعضای شورای شهر فکرهایشان را یکی کنند تا این مشکلات حداقل کم شود اما اختلاف نظر این اعضا مشکلی بر مشکلات افزوده است.
در نهایت این همه مشکلات، شهرداری چوب حراج به املاک زده و برخی از املاک را با قیمیتی پایین تر و مناسبتر به فروش می رساند تا بتواند بخشی از حقوق های معوقه کارگران را پرداخت نماید اما جای سوال دارد که با فروش چند قطعه از املاک حقوق دو یا سه ماه کارگران پرداخت شود و بقیه معوقات قرار است به چه شکلی پرداخت گردد؟
در ادامه ” ناصر مرادی” یکی از اعضای شورای شهر بروجرد گفت: متاسفانه شهرداری با قیمتی کمتر املاک را به فروش می رساند و باید توجه داشت که با ملک فروشی کاری از پیش نمی رود.
وی اضافه کرد: اگر برای رفع مشکلات مالی شهرداری و حقوق کارگران قرار باشد املاک به فروش برسد، روزی می رسد که شهرداری هیچ ملکی ندارد و بیشتر اعضای شورای شهر با فروش زمین برای پرداخت حقوق کارگران موافق هستند.
مرادی به طرح بخشودگی تامین اجتماعی بروجرد اشاره کرد و گفت: تامین اجتماعی در طرح بخشودگی قرار است جریمه بدهکاری به این سازمان را با پرداخت نقدینگی دریافت نکند اما شهرداری به دلیل نداشتن نقدینگی نمی تواند از این طرح استفاده نماید.
به گفته وی حدود ۱۵ میلیارد بدهی شهرداری بروجرد به تامین اجتماعی فقط جریمه است که با بخشودگی این ۱۵ میلیارد ، شهرداری می تواند بدهی به تامین اجتماعی را صفر نمود اما شهرداری نمی تواند در این طرح وارد عمل شود.
“عباس شمس الدینی” رئیس شورای شهر بروجرد گفت: از ابتدای سال جاری شهرداری به دنبال دریافت تسهیلات ۶ میلیاردی تومانی است تا با این تسهیلات چند ماه حقوق کارگران پرداخت شود اما تا کنون این امر محقق نشده است.
وی اضافه کرد: برای پرداخت حقوق چند ماه کارگران قرار است زمینی را در میدان نواب بروجرد بفروشیم و با فروش این زمین می توان حقوق دو ماه کارگران را پرداخت کرد.
به گفته وی البته یک قطعه زمین مشارکتی هم در میدان قیام وجود دارد که با فروش آن هم می توان یک ماه دیگر از معوقات را پرداخت کرد.
برپایه این گزارش،شهرداری بروجرد به جای فروش املاک می تواند به گونه ای برنامه ریزی نماید که درامد پایدار داشته باشد و برای حقوق معوقه کارگران و بدهی میلیاردی به تامین اجتماعی باید فکر اساسی صورت بگیرد.
***
تعویق در پرداخت حقوق کارگران سنگ آهن چرخه اقتصاد بافق را بهم ریخته است/ چکهای برگشتی مشتری ها روی دستمان
این روزها حال بازار بافق زیاد خوب نیست.به گفته برخی مغازه داران و بانکداران آمار چکهای برگشتی به طور چشمگیری افزایش یافته است .تمام اینها در حالی بود که حسن روحانی رئیس دولت تدبیر از گشایش های پسابرجامی و آفتاب تابان آن برای مردم خبر داده بود.اما مردم بافق بخصوص کارگران تعویق چندماهه حقوقهای خود را برای اولین بار در تاریخ فعالیت معادن بافق تجربه می کنند.حقوقی که بر اساس آن برنامه ریزی های بلند مدت کرده بودند و اکنون با دیوار بلند بی اعتمادی برخورد کرده است.
خبرنگار ما با تعدادی از فروشندگان لبنیاتی های بافق وضعیت بازار فروششان و پرداختی های مردم را جویا شد.
لبنیاتی طالعی یکی از مغازه های پر مشتری بافق است:او می گوید حدود ۸۰ درصد از مشتریان ما کارمند سنگ آهن هستند متاسفانه با عقب افتادن حقوق این مشتریان واقعا فروش نقدی ما کمتر از یک سوم شده است.
وی افزود:همیشه مشتریان سر ماه بدهی های خود را پرداخت می کردند اما این چند وقت حساب چند ماه روی هم رفته و حساب نسیه ما سر به فلک کشیده است.
مسعود تقی زاده دیگر مغازه دار نیز از وضعیت حاکم بر بازار ناراحت بود.او گفت: وضعیت کنونی در این چند سال بی سابقه بوده است ما مشتریان زیادی داریم که خوش حساب هستند ولی با این وضع پرداخت ها خرید آنها هم کم شده است.
تقی زاده اظهار داشت: قبلا هر ماه حساب دفتریشان را تسویه می کردند اما الان دوماه به خاطر اینکه حقوق سنگ آهن را نپرداخته اند حساب ها روی هم رفته است. ما هم مجبوریم فعلا با مشتریان بسازیم.
لبنیاتی گل سرخ از مشکلاتی که سنگ آهن بافق در معوقات حقوقی برای کارگران و بازار بافق ایجاد کرده است گفت و اظهار داشت: کاسبی بافق وابسته به درآمد مردم از سنگ آهن است و تاخیر در پرداخت حقوق کارگران هم برای ۹۰ درصد از مشتریان ما که کارمند سنگ آهن هستند مشکل ایجاد کرده و هم خرید آنها کمتر شده است.
فتاحی از چکهایی که روی دستشان مانده گفت و تاکید کرد: همه مشتریان خوش حساب ما هستند و چند سال از ما خرید می کنند اما به خاطر اینکه حقوقشان پرداخت نشده نتوانسته اند چک های خود را پاس کنند.
وی افزود:قبلا ما در طول هفته چند بار جنس برای مغازه خالی می کردیم ولی در حال حاضر دو هفته یک بار جنس خالی می کنیم.
کوشکی زاده در خصوص تعویق دوماهه در پرداخت حقوق به کارگران سنگ آهن گفت : همه حسابهای این مغازه به هم ریخته تا جایی که همه چکهای مشتریان برگه شده است و حدود ۳۰ میلیون چک برگشتی داشته ایم .
وی بیان داشت:وضعیت کنونی بازار بگونه ای است که دیگر قادر نیستیم به مشتریان خود جنس نسیه بدهیم و در نهایت از مسئولین می خواهیم تدبیری در این مورد داشته باشند چون حیات بافق به معدن وابسته است و اگر حقوق هم به پرسنل ندهند چرخه اقتصاد شهر بهم می ریزد .
بخشی ازیک گزارش بافق خبربتاریخ۱۲تیر