افت ۲۳ درصدی صادرات نفت ایران به چین در ماه آوریل

سه شنبه, 2ام خرداد, 1391
اندازه قلم متن

بر اساس آمار رسمی گمرک چین که روز دوشنبه، اول خرداد، منتشر شد واردات نفت این کشور از ایران در ماه آوریل، ماه گذشته میلادی، نسبت به سال گذشته ۲۳,۷ درصد کاهش یافته است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، شرکت های چینی برای جبران کاهش واردات نفت از ایران، نفتکش های بیشتری به کشورهای دیگر تولید کننده نفت خام فرستاده اند.

بنا بر آمار گمرکی چین، این کشور طی ماه گذشته روزانه ۳۸۸ هزار بشکه نفت از ایران وارد کرده است، در حالی که طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، چین در نیمه اول سال گذشته میلادی به طور متوسط روزانه ۵۴۳ هزار بشکه نفت از ایران وارد کرده بود.

بنا به گزارش رویترز، چین از ماه ژانویه تا مارس، سه ماهه اول سال جاری میلادی، به طور متوسط ۲۵۳ هزار و ۳۰۲ بشکه نفت از ایران وارد کرده است، به عبارتی ورادات نفت چین از ایران طی سه ماهه اول سال جاری نسبت به سال گذشته تا ۵۰ درصد کاهش یافته است.

علت این امر، اختلاف ایران و چین بر سر قراردادهای سالانه خرید نفت از ایران عنوان شده است.

در همین رابطه روزنامه واشنگتن پست، ۱۹ ژانویه سال جاری، طی گزارشی با استناد به داده های شرکت «گزارش های خارجی» آمریکا گزارش داد که چین از ایران خواسته است تا «شرایط اعتباری بهتری» برای فروش نفت به این کشور در نظر بگیرد، اما اختلاف بر سر این شرایط باعث شده است که چین واردات نفت از ایران را تا نصف تقلیل دهد.

خبرگزاری رویترز نیز در ماه فوریه به نقل از منابع نفتی آگاه گزارش داد که چین نسبت به سال ۲۰۱۱ واردات نفت از ایران را تا ۲۸۵ هزار بشکه در روز کاهش داده و این وضعیت حداقل تا بهار آینده ادامه خواهد یافت.

این منابع آگاه که نخواسته بودند نامی از آنها برده شود، علت کاهش واردات نفت از ایران را اختلاف بر سر قیمت نفت و نحوه پرداخت آن اعلام کرده بودند.

البته بر اساس آمار گمرک چین، واردات نفت این کشور از ایران طی ماه گذشته، نسبت به ماه مارس روزانه ۱۳۴ هزار و ۷۸۲ بشکه افزایش داشته که به گزارش رویترز، علت امر «حل شدن اختلافات بر سر قراردادهای سالانه خرید نفت» عنوان شده است.

یک منبع اجرایی در صنعت نفت چین به خبرگزاری رویترز گفته است که «یونیپک»، بازوی تجاری «سینوپک» بزرگترین شرکت نفت و محصولات پتروشیمی چین در قرارداد سالانه جدید، واردات نفت خام از ایران برای سال جاری میلادی نسبت به سال گذشته را تا ۲۰ درصد کاهش داده است.

اختلاف آمار مقامات نفتی و سازمان های بین المللی

دور جدید تحریم های آمریکا و اتحادیه اروپا که بر صادرات نفت ایران متمرکز شده است، به ترتیب از ۲۸ ژوئن و اول ژوئیه به اجرا گذاشته خواهد شد.

آمریکا از مشتریان نفت ایران خواسته است که خرید نفت از ایران را به میزان «محسوس» کاهش دهند، و گرنه احتمالا با تحریم آمریکا مواجه خواهند شد.

اتحادیه اروپا نیز تا ۴۰ روز دیگر واردات نفت از ایران و پوشش بیمه ای کشتی های حامل نفت ایران را متوقف خواهد کرد.

مقامات ایران همواره تحریم ها علیه صادرات نفت را بی اثر دانسته و حتی گزارش های سازمان های بین المللی، ازجمله اوپک و آژانس جهانی انرژی را در رابطه با کاهش تولید و صادرات نفت ایران رد کرده اند.

سازمان کشورهای صادر کننده نفت، اوپک، ۲۱ اردیبهشت طی گزارشی اعلام کرد که تولید نفت ایران طی ماه آوریل به سه میلیون و ۱۹۶ هزار بشکه در روز کاهش یافته است. طبق این گزارش ایران، در سال گذشته میلادی روزانه به طور متوسط سه میلیون و ۶۲۱ هزار بشکه نفت تولید کرده بود.

این در حالی است که اردیهشت ماه سال جاری، احمد قلعه بانی، معاون وزیر نفت ایران اعلام کرد که تولید روزانه نفت ایران چهار میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه است.

به فاصله دور روز از انتشار آمار اوپک، آژانس جهانی انرژی نیز طی گزارشی اعلام کرد که صادرات نفت ایران طی ماه گذشته، آوریل، به میزان قابل توجهی کاهش یافته است و این کاهش در سه ماهه دوم سال جاری میلادی می تواند تا یک میلیون بشکه در روز برسد.

بنا بر این گزارش، ایران در ماه گذشته روزانه تا سه میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت تولید کرده است، اما ۱۵ تا ۲۵ درصد آن را نتوانسته به فروش برساند و در نفتکش ها ذخیره شده است.

یک مقام آگاه ایران که نامی از وی برده نشده بود، به وال استریت ژورنال گفته بود که حجم ذخیره نفت ایران در نفتکش ها در فاصله ماه های مارس و اواخر آوریل دو برابر شده و به رقم ۲۴ میلیون بشکه رسیده است.

در واکنش به گزارش آژانس جهانی انرژی نیز، سید محسن قمصری مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت اعلام کرد که «وضعیت صادرات نفت خام ایران کاملا طبیعی و عادی است و ایران هیچ گونه نفت بدون مشتری در خلیج فارس ندارد».

کشورهای ترکیه، کره جنوبی، هند و ژاپن نیز به عنوان مشتریان عمده نفت ایران رسما اعلام کرده اند که واردات نفت از ایران را در سال جاری کاهش خواهند داد.
از: رادیو فردا


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.