شکسته شدن یک سد و تخریب خانه‌‌ها در پی جاری شدن سیل در ۱۱ استان ایران

پنجشنبه, 6ام اردیبهشت, 1403
اندازه قلم متن

بارندگی‌های شدید و جاری شدن سیل در چندین استان ایران به ویژه مناطق مرکزی و جنوب شرقی کشور که از دو روز پیش آغاز شده، خساراتی بر جای گذاشته است. سیلاب، خانه‌های مسکونی را تخریب و راه‌های ارتباطی را مسدود کرده است.

بابک محمودی، رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور اعلام کرد که در ۴۸ ساعت گذشته بیش از هزار و ۳۰۰ نفر متاثر از سیل و آب‌گرفتگی شده‌اند.

محمودی روز پنج‌شنبه گفت که از روز چهارم اردیبهشت، ۱۱ استان اصفهان، تهران، خراسان جنوبی، سمنان، سیستان و بلوچستان، فارس، قم، گلستان، مازندران، کرمان و یزد دچار سیل‌ شدند.

تعداد استان‌های سیل‌زده در روز چهارشنبه هفت استان اعلام شده بود.

رسانه‌ها به نقل از کارشناسان هواشناسی از هشدار نارنجی برای نیمه جنوبی کشور خبر دادند.

بر اساس این گزارش، روز پنج‌شنبه کرمان و خراسان جنوبی شاهد بارندگی شدید و سیل‌آسا و سیستان و بلوچستان احتمالا در انتظار طغیان رودخانه‌ها خواهند بود.

محمدعلی کاووسی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی روز پنج‌شنبه ششم اردیبهشت اعلام کرد که سد خاکی روستای سالک‌آباد شکسته و سیلاب در شهر حاجی‌آباد زیرکوه جاری شده است.

خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و شهر حاجی‌آباد مرکز شهرستان مرزی زیرکوه در ۱۶۰ کیلومتری شمال شرق بیرجند است.

به گفته کاووسی، بارندگی‌های شدید از روز چهارشنبه در این شهرستان موجب شد که بند خاکی روستای سالک‌آباد تحمل فشار حجم آب را نداشته باشد. این سد در نهایت بامداد پنج‌شنبه شکسته شد.

مدیرعامل جمعیت هلال‌ احمر خراسان‌ جنوبی گفت که ۲۵۰ خانوار روستای بمرود نیز از سوی امدادگران به شهر حاجی‌آباد منتقل و اسکان داده شدند.

محمدرضا غیرتی، فرماندار زیرکوه با اعلام اینکه روز پنج‌شنبه همه ادارات این شهرستان به جز دستگاه‌های خدمات‌رسان تعطیل است، افزود: «حجم خسارت‌ها بالاست و نیازمند کمک شهرستان‌های استان هستیم.»

محمد فدوی، معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل نقل خراسان جنوبی گفت: «با توجه به باران زیادی که آمده در شهرستان زیرکوه سیل رخ داده و مسیرهای زیرکوه مسدود است.»

در خراسان رضوی نیز یوسف بنی‌اسدی، رییس مرکز مدیریت راه‌های اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای این استان اعلام کرد که جاده تربت جام – صالح آباد شامگاه چهارشنبه به علت وقوع سیلاب و نبود ایمنی در محدوده روستای یخک، تا اطلاع بعدی مسدود شد.

در شمال ایران، فرماندار شهرستان سوادکوه روز چهارشنبه از وقوع سیل و ایجاد خسارت به واحدهای مسکونی در این شهرستان خبر داد.

در مناطق مرکزی ایران، رسانه‌ها سیل در کاشان، در استان اصفهان را «بی‌سابقه» توصیف کرده‌اند.

منصور شیشه‌فروش، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان روز چهارشنبه از خسارت در باغات، معابر، آسفالت‌ راه‌های ارتباطی و شبکه آب شرب و چند دستگاه خودرو خبر داد.

او گفت که آب‌گرفتگی در محور قدیم جاده نطنز-کاشان و نیز برخی از محورهای جاده‌ای در شهرستان اردستان و نیز معابر روستایی و شهری در برخی نقاط کاشان گزارش شده است.

در یزد نیز، بارش باران شدید موجب ایجاد روان‌آب و آبگرفتگی معابر و منازل شهری شد.

صداوسیمای جمهوری اسلامی روز چهارشنبه گزارش داد که باران سیل‌آسا حتی به منازل شهروندان در برخی محله‌های یزد آسیب وارد کرده است.

ایسنا نوشت: «پس از بارش‌های سیل‌آسای بامداد چهارشنبه در استان یزد بسیاری از جاده‌های محور مواصلاتی کرمان به یزد تخریب شدند و همچنین تصادف و واژگونی چندین خودرو گزارش شده است.»

در استان سیستان و بلوچستان، محمدهادی طهرانی‌مقدم مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی این استان گفت: «بر اثر بارندگی های سیل‌آسای اخیر بیش از ۱۸۴ میلیارد ریال به بناها و آثار تاریخی استان آسیب وارد شده است.»

کمپین فعالین بلوچ روز شنبه اول اردیبهشت خبر داد تعداد افراد کشته شده بر اثر سیلاب در سیستان و بلوچستان به ۱۸ نفر افزایش یافته و دست‌کم یک تن نیز مفقود است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان سوم اردیبهشت برآوردهای اولیه خسارت واحدهای تولیدی و زیرساخت‌های بخش کشاورزی ناشی از سیل در ۱۵ شهرستان جنوبی این استان را بیش از دو هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

برچسب‌ها:

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.