اخبار کارگری: تعویق ۴ ماه حقوق کارگران رسمی فرش پارس

پنجشنبه, 27ام آذر, 1393
اندازه قلم متن

kargar

در قزوین رخ داد:

تعویق ۴ ماه حقوق کارگران رسمی فرش پارس

۱۳۹۳-۰۹-۲۶, ۱۴:۳۵
«کارگران رسمی فرش پارس می‌گویند حقوقی که ماه پیش (آبان) دریافت کرده‌اند مربوط به تیر ماه سال جاری بوده است.»

منابع کارگری ایلنا در کارخانه فرش پارس از تاخبر ۴ ماهه در پرداخت مزد و بیمه کارگران رسمی این کارخانه خبر دادند.

کارگران فرش ماشینی پارس به ایلنا گفته‌اند: فرش پارس در حال حاضر حدود ۴۶۰ کارگر رسمی و قرار دادی دارد که از این تعداد حدود ۵۰ کارگر رسمی (دائمی) و مابقی کارگران قرار داد موقت‌اند که در یکسال و نیم گذشته به استخدام کارخانه در آمده‌اند.

کارگران رسمی فرش پارس می‌گویند حقوقی که ماه پیش (آبان) دریافت کرده‌اند مربوط به تیر ماه سال جاری بوده است.

یکی از کارگران قدیمی فرش پارس درباره سابقه این کارخانه گفت: کارخانه فرش پارس حدود هشت سال پیش بیش از هزار کارگر داشت که به تدریج بازنشسته شده‌اند و با وجود استخدام کارگران موقت در سال گذشته، اکنون در مجموع ۴۶۰ کارگر در این کارخانه کار می‌کنند.

به گفته وی بعد از روی کار آمدن دولت‌های نهم و دهم حمایت‌ دولت از کارگران نساجی به حداقل رسید بطوری که این کارخانه همانند سایر کارخانه‌های فرش بافی بحران سختی را پشت سر گذاشت.

او اضافه کرد: کارفرما بعد از قطع حمایت‌های دولت از کارخانه‌های فرش بافی، فرش پارس را تغییر کاربری داد. هم اکنون این کارخانه که سابقه طولانی در صنعت فرش ماشینی دارد کیسه‌های نایلونی سیمان و جامبویک تولید می‌کند.

وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر به تبع رکود بازار ساخت ساز مسکن و آغاز فصل سرما تولید محصولات جدید این کارخانه به حداقل رسیده است درباره احتمال از سر گیری تولید فرش ماشینی در این کارخانه گفت: مدیران این کارخانه تلاش می‌کنند با تجهیز کارخانه به ماشین‌های روز صنعتی مجددا فعالیت کارخانه را در زمینه تولید فرش‌های ماشینی با کیفیت از سر بگیرند.

این کارگر کارخانه فرش پارس در بخش دیگری از سخنانش به شرایط بازنشستگی کارگران این شرکت اشاره کرد و گفت: با وجود سخت و زیان آور بودن مشاغل کارگران فرش پارس – همانند سایر کارگران شاغل در صنعت نساجی – اداره تامین اجتماعی شهرستان البرز در استان قزوین عنوان‌های شغلی برخی کارگران این واحد را تایید نمی‌کند.

او با ذکر نمونه‌ای از مشکلات کارگران فرش پارس گفت: کارگری که در انبار کارخانه دائما در حال بالا و پایین کردن بار و سایر کالاهای سنگین هستند و به دلیل انجام این کار به انواع بیماری شغلی همانند دیسک کمر و گردن مبتلا شده است، تامین اجتماعی عنوان شغلی‌اش (انبار داری) را جزء مشاغل سخت و زیان آور محسوب نمی‌کند.

وی در پایان درباره بیمه تامین اجتماعی کارگران فرش پارس گفت: علاوه بر تاخیر در پرداخت حقوق کارگران، بیمه تامین اجتماعی کلیه کارگران دو ماه به تعویق افتاده بود که اخیرا (ده روز قبل) به تامین اجتماعی پرداخت شده است.

۷۰نفر از کارگران «زاگرس خودرو» ۵ ماه حقوق نگرفته‌اند/ تکذیب میزان معوقات از سوی کارفرما

۱۳۹۳-۰۹-۲۶, ۱۵:۳۲

«در اسفندماه سال ۹۱ که زاگرس خودرو به سبب افزایش مشکلات مالی با بیش از ۴۰۰ کارگر تعطیل شد، فقط حدود ۴۰ نگهبان دراین کارخانه باقی ماندند و این نشان دهندهٔ تعهد این کارگران به کارخانه بود، بنابراین درست نیست که برای دریافت قانونی‌ترین خواسته‌هایشان با بی‌اعتنایی کارفرما مواجه شوند.»

کارگران کارخانه زاگرس خودرو می‌گویند حدود ۷۰ نفر از کارگران بخش‌های مختلف این کارخانه در استان لرستان ۵ ماه حقوق و معوقات حقوقی طلبکارند.

یکی از کارگران شاغل در کارخانه «زاگرس خودرو» در بروجرد از بیش از ۵ ماه تأخیر در پرداخت حقوق۷۰ کارگر قراردادی این کارخانه خبرداد و گفت: حدود ۷۰ نفر از کارگران شرکت زاگرس خودرو که در بخش‌های مختلف، انتظامات و بخشی از مشاغل مدیریتی این شرکت فعالیت دارند حقوق و مزایای ماه‌های بهمن و اسفند سال گذشته و فروردین، اردیبهشت و آبان ماه سال جاری را دریافت نکرده‌اند.

یکی از کارگران در ارتباط با وضعیت فعلی کارخانه زاگرس خودرو گفت: از خرداد ماه که کارخانه با شرکت پارس خودرو قرار داد بسته وضعیت تولید خوب است و به نظر نمی‌رسد این واحد تولیدی با کمبود نقدینگی مواجه باشد اما مشخص نیست چرا مطالبات کارگران پرداخت نشده است.

این کارگر که نخواست نامش منتشر شود در ادامه اضافه کرد: علی رغم پیگیری‌هایی که انجام دادیم مسولین کارخانه می‌گویند که تعهدی در قبال پرداخت معوقات پیش از عقد قرارداد با پارس خودرو ندارند.

وی گفت: متاسفانه پیگیری‌هایمان به نتیجه‌ای نرسیده و مسولین کارخانه، شرکت پارس خودرو را موظف به پرداخت بدهی و معوقات کارگران می‌دانند.

وی با بیان اینکه مشکلات معیشتی این ۷۰ کارگر به تبع عدم دریافت حقوق روز به روز بیشتر می‌شود، تصریح کرد: در اسفندماه سال ۹۱ که زاگرس خودرو به سبب افزایش مشکلات مالی با بیش از ۴۰۰ کارگر تعطیل شد، فقط حدود ۴۰ نگهبان دراین کارخانه باقی ماندند و این نشان دهندهٔ تعهد این کارگران به کارخانه بود، بنابراین درست نیست که برای دریافت قانونی‌ترین خواسته‌هایشان با بی‌اعتنایی کارفرما مواجه شوند.

وی ادامه داد: بدون تردید بی‌توجه‌ای کارفرما به مشکلات کارگران در کیفیت محصولات اثرگذار است و نباید کارگرانی که به امید آینده بهتر در زمان تعطیلی کارخانه ازاموال آن محافظت کردند، امروزدچار بلاتکلیفی در تامین معاش‌شان شوند.

کارفرما: حقوق معوقه داریم اما نه ۵ ماه

در حالیکه منابع کارگری ایلنا در کارخانه زاگرس خودرو مدعی به تعویق افتادن پنج ماه از مطالبات مزدی و حقوقی خود هستند، مدیر کارخانه زاگرس خودرو در گفتگو با ایلنا ضمن تکذیب خبر معوقات چند ماههٔ کارگران این شرکت گفت: شرکت زاگرس خودرو خود را متعهد به پرداخت بی‌کم و کاست حقوق کارگران می‌داند و این خبر که کارگران ۵ ماه حقوق و مزایا طلبکارند صحت ندارد.

گودرزی گفت: تنها عیدی و حقوق فروردین ماه پرداخت نشده و بعد از آن اگر چه با تاخیر، اما تمام پرداخت‌ها انجام شده است. البته ممکن است کارگری حقوق یک ماه را دریافت نکرده باشند اما به جای آن چندین بار مساعده دریافت کرده که در سیستم مالی ثبت شده است ولی آن را در نظر نمی‌گیرد.

مدیر کارخانه زاگرس خودرو اضافه کرد: کارخانه زاگرس خودرو در سال ۹۱ به دلیل مشکلات مالی تعطیل شد اما ما هرگز کارگرانمان را تعدیل (اخراج) نکردیم الان هم بنا بر این است که تا زمانی که می‌توانیم کارگر را در کارخانه نگه داریم تا به محض بهتر شدن شرایط پرداخت، معوقات مالی آنان را نیز پرداخت کنیم.

گودرزی علت این عدم پرداخت را، متوقف شدن فعالیت شرکت عنوان کرد و گفت: علت اینکه سنوات و عیدی و حقوق فرودین ماه پرداخت نشده این است که شرکت زاگرس خودرو به دلیل مشکلاتی که پیش آمد عملا در آن مقطع فعالیتی نداشته است.

وی ادامه داد: در سال گذشته قراردادی با شرکت پارس خودرو برای تولید خودرو نیسان پیک آپ ژاپن داشتیم که تا آخر آذر ماه طول کشید و پایان آذر ماه با توجه به مشکلات جانبی که بین پارس خودر و وشرکت ژاپنی پیش آمد و همچنین بحث تحریم‌ها، دیگر برخی از قطعات ارسال نشد و مشکلاتی به وجود آمد که ما نتوانستیم محصول خودرو نیسان را تولید کنیم. با این وجود شرکت زاگرس خودرو تلاش کرد همهٔ ۱۴۰ نفر کارگرش را حفظ کند و به آن‌ها این نوید را بدهد که در آینده قطعا شرایط بهتر خواهد شد.

گودرزی گفت: خوشبختانه از ابتدای خرداد ماه سال جاری با شرکت پارس خودرو قرارداد جدیدی بسته شد که با توجه به این قرارداد وضعیت تولید بهتر از قبل شده است.

وی در پاسخ به سئوالی درباره حقوق معوقه نگهبانان گفت: نگهبانان بیشتر معوقات را در بین کارگران دارند و در شرایط رکود کارخانه، از نیروهایی بودند که برای حفظ آن تلاش کردند و نباید پرداخت معوقاتشان به تاخیر بیافتد.

گودرزی ادامه داد: در آن دوره همه تلاش کردند تا به صورت یک تیم منسجم این شرایط سخت را پشت سر بگذاریم. از کارگران تا مدیران بخش‌های مختلف شرکت. اگرچه ممکن است معوقات حقوقی وجود داشته باشد اما به این هم توجه کنید که به خصوص در استانهای محرومی چون لرستان راه حل بسیاری از شرکت‌ها در چنین شرایطی که قرارداد به پایان می‌رسد، تعدیل نیرو و تعطیلی کارخانه است. خوشبختانه زاگرس خودر از هیچکدام از این دو گزینه استفاده نکرده و شرایط به گونه‌ای پیش رفته تا حفظ کارخانه با وعدهٔ پرداخت به موقع معوقات الویت پیدا کند.

مدیر کارخانه در ارتباط با زمان پرداخت معوقات کارگران زاگرس خودرو گفت: بیلان واریزی شرکت پارس خودرو و تراز مالی آن بابت تمام هزینه‌های کارخانه شامل حقوق کارگران و هزینهٔ سایر کارهایی که توسط زاگرس خودرو به عنوان پیمانکار انجام می‌شود به دقت محاسبه شده و یک ریال اضافه به ما پرداخت نمی‌شود تا بتوانیم به وسیلهٔ آن معوقات کارگران را پرداخت کنیم. به محض اینکه صورت وضعیت صفر شود و مبلغ اضافه‌ای در حساب کارخانه باشد، قطعا نسبت به پرداخت معوقات اقدام می‌کنیم چون می‌دانیم نتیجهٔ آن با انگیزه‌تر شدن کارگران برای ادامه کار است.

وی همچنین به عدم پرداخت سنوات کارگران این شرکت در پایان هر سال اشاره کرد و گفت: بیشتر شرکت‌های خصوصی معمولا پایان هر سال سنوات کارگران را پرداخت می‌کنند تا از ایجاد بار مالی برای سال آینده جلوگیری شود. یکی از کارهایی که شرکت زاگرس خودرو در راستای تامین حداقلی آتیه کارگران انجام می‌دهد عدم پرداخت سنوات در پایان هر سال به دستور هیئت مدیره است چون ما معتقدیم با جمع شدن سنوات و پرداخت آن در انتهای قرارداد سهم بیشتری عاید کارگر خواهد شد که به تامین آتیه‌اش هم کمک خواهد کرد.
در ارتباط با وضعیت پرداخت معوقات حقوقی کارگران زاگرس خودرو و این گفته که کارخانه پرداخت معوقات قبل از قرارداد با پارس خودرو را به این شرکت واگذار کرده، گفت: چنین چیزی غیر ممکن است. کارخانه به هر صورت در قبال کلیه بدهی‌هایی که به کارکنان دارد مسول است و اگر بدهی وجود داشته باشد باید توسط کارخانه پرداخت شود. و اگر کسی گفته باشد که ما به تعهدات قبلی توجهی نداریم این کذب محض است. وی همچنین تاکید کرد: ما در حقوق هر ماه کارگران یک معوقه‌ای را هم در نظر می‌گیریم با توجه به صورت وضعیتی که انجام می‌دهیم معوقات هم در نظر گرفته می‌شود.

مدیرکارخانه زاگرس خودرو همچنین با بیان اینکه شرایط اقتصادی به گونه‌ای نیست که بتوانیم به خوبی از عهدهٔ تعهداتمان بربیایم گفت: علی رغم تمام مشکلات، تلاش کرده‌ایم به هر شکلی شده ولو با تاخیر نسبت به پرداخت معوقات حقوقی و مطالبات کارگران درست عمل کنیم اما واقعیت این است که نقدینگی به گونه‌ای نیست تا بتوانیم به موقع مطالبات کارگران را پرداخت کنیم. و

وی همچنین در پایان این گفتگو از بستن قرارداد جدید با مدیران خودرو برای تولید‌ام وی‌ام خبرداد و گفت: در صورتیکه این قراردادبه نتیجه برسد ما ظرف چند ماه آینده یک ریال بدهی و معوقات به کارگران نخواهیم داشت.

حمایت قاطع کارگران معدن چادرملو از نماینده اخراجی‌شان

کارگران شرکت معدنی چادرملو با امضای طوماری حمایت خود را از دبیر انجمن صنفی کارگری این معدن که متعاقب اعتصاب یک ماهه کارگران در سال گذشته اخراج شده بود، اعلام کردند.

در این طومار حمایتی که در اختیار ایلنا قرار گرفته است، ۶۵۶ نفر از کارگران پیمانی معدن چادرملو از هیئت مدیرهٔ این شرکت خواسته‌اند تا ‌‌نهایت سعی و تلاش خود را در جهت ابقاء و زمینه سازی برای ادامهٔ همکاری بهرام حسنی‌نژاد به کار گیرند.

منابع کارگری ایلنا در معدن چادرملو گزارش داده‌اند روز یکشنبه (۲۳ آذر) تجمع اعتراض آمیزی نیز از سوی کارگران این معدن در اعتراض به شایعه انتخاب دبیر جدید انجمن صنفی کارگران این معدن برگزار شده است.

گفته می‌شود صد‌ها نفر از کارگران شرکت معدنی چادرملو در این تجمع اعتراضی شرکت داشتند. به گفتهٔ کارگران، در شرایطی که حکم تبرئهٔ آقای حسنی‌نژاد به تازه گی صادر شده و کارگران از این خبر خوشحال هستند اما به نظر می‌رسد بازگشت آقای حسنی‌نژاد منتفی شده و قرار است دبیر جدیدی برای انجمن صنفی انتخاب شود.

پس از شنیدن این خبر حدود۶۰۰ نفر از کارگران چادرملو در تجمع اعتراض آمیزی خواستار ابقاء بهرام حسنی‌نژاد در سمت دبیری انجمن صنفی کارگران چادرملو شدند.

اخراج نماینده کارگران پیمانی سیمان سپاهان اصفهان

منابع کارگری ایلنا از اخراج نماینده کارگران پیمانی کارخانه سیمان سپاهان اصفهان خبر می‌دهند.

کارگران به ایلنا گفته‌اند «محمدصادق نادری» از نمایندگان کارگران پیمانی سیمان سپاهان در پایان آبان ماه اخراج شده است و کارفرما به کارگر دیگری گفته است که از ماه بعد در کارخانه حاضر نشود.

کارگران می‌گویند این دو کارگر بعد از پیگیری مهم‌ترین مطالبه صنفی بیش از ۷۰۰ کارگر پیمانی سیمان سپاهان مبنی بر تبدیل وضعیت قرارداد کار از حالت پیمانی به قرارداد مستقیم اخراج شده‌اند.

بر اساس این گزارش، در روزهای گذشته پیامکی هشدار آمیز به حداقل ۵۰ کارگر سیمان سپاهان ارسال شده است.

در این پیامک از کارگران خواسته شده است که برگه تایید صلاحیت خود را از ریاست واحد خود و واحد حراست بگیرند و به کارفرما تحویل دهند تا قرارداد کارشان تمدید شود و در غیر اینصورت اخراج می‌شوند.

واکنش پتروشیمی کارون به خبر خاتمه اعتصاب کارگران

۱۳۹۳-۰۹-۲۵, ۱۴:۰۴

 

«در پی انتشار خبری در تاریخ ۱۹ آذرماه با عنوان «خاتمه دو روز اعتراض کارگران پتروشیمی کارون با وعده افزایش مزد»، روابط عمومی پتروشیمی کارون جوابیه‌ای به ایلنا ارسال کرد.»

در پی انتشار خبری در تاریخ ۱۹ آذرماه با عنوان «خاتمه دو روز اعتراض کارگران پتروشیمی کارون با وعده افزایش مزد»، روابط عمومی پتروشیمی کارون جوابیه‌ای به ایلنا ارسال کرد.

متن کامل این جوابیه در ادامه می‌آید:

۱- تجمع کارگران از ساعت ۸ و ۳۰ صبح ۱۷ آذر ماه تا پایان وقت اداری‌‌ همان روز بوده است و روز بعد با مذاکرات انجام شده کارگران سر کار رفته‌اند. در ضمن روز اول هم نفرات شیفت و نیروهای سایت مشغول به کار بوده‌اند.

۲- نشست کارگران در محل کار جمعا به ۱۰۰ نفر نمی‌رسید در خبر اعلام گردیده که ۲۰۰ نفر بوده‌اند.

۳- میزان افزایش حقوق را هیچ مقامی مبلغ ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان اعلام نکرده است. بعد از بررسی‌هایی که انجام می‌شود با یک فرمول مناسب تغییرات احتمالی انجام خواهد پذیرفت.

۴- در خصوص افزایش مزد کارگارن هیچ زمان مشخصی اعلام نشده است. مدیرعامل محترم دستور بررسی موضوع و هماهنگی حقوق کارگران پتروشیمی کارون را با دیگر پتروشیمی‌ها در منطقه صادر نموده است مدیر محترم منابع انسانی در حال بررسی و اعلام نتیجه می‌باشد. پس از حصول نتیجه موضوع در هیات مدیره شرکت باید مطرح گردد و در صورت تصویب دستور اجرا صادر می‌گردد. این موضوع با قید فوریت در حال انجام می‌باشد.

۵- در خصوص پرداخت کارانه به اطلاع می‌رساند پرداخت پاداش بهره‌وری نیمه اول سال ۹۳ بر اساس مصوبه هیات مدیره شرکت صورت پذیرفته که با توجه به خصوصی بودن این شرکت هیچگونه الزامی نیز بر اجرای مصوبات وزارت نفت وجود ندارد ولی جهت هماهنگی با منطقه ارتقا انگیزه‌های کاری ایشان انجام شده است. پرداخت کارانه برای نیروهای کارفرما به جای پرداخت اضافه کار انجام می‌گردد و نیروهای پیمانکاری مشابه سایر شرکت‌های منطقه از پرداخت اضافه کاری بهره‌مند می‌شوند اما در چند ماه اخیر مدیریت با توجه به دستور بررسی موضوع افزایش حقوق با پرداخت ۲۰ ساعت اضافه کاری تشویقی به کارگران تا مشخص شدن نتایج بررسی موافق کرده‌اند. در ضمن یادآور می‌گردد ماه گذشته پاداش بهره‌وری به مبلغ ۷۵۰۰۰۰۰ ریال برای هر نفر از کارگران پرداخت گردید.

در خاتمه ضمن اعتراض به درج خبر فوق اعلام می‌دارم سرویس کارگری خبرگزاری ایلنا که حامی و پل ارتباطی کارگران محترم و زحمتکش این مرز وبوم می‌باشد با درج چنین اخباری که هیچ وجاهت قانونی ندارند علاوه بر اینکه باعث تحریک افکار عمومی می‌گردد هیچ سودی برای کارگران ندارد. ضمنا عطف به مذاکرات انجام شده قرار بوده درج هر گونه خبر از مجتمع با هماهنگی روابط عمومی انجام شود متاسفانه در قسمت اول خبر هیچ هماهنگی و اطلاع رسانی با این امور نشده است.

به دلیل مجاز نبودن پیمانکار:

کارگران اخراجی کاشی ایرانا از دریافت مقرری بیمه بیکاری محروم شدند

۱۳۹۳-۰۹-۲۵, ۱۵:۴۳
 

«کارگران تعدیل شده زمانی که برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به سازمان تامین اجتماعی مراجعه کردند متوجه شدند که از نظر سازمان تامین اجتماعی پیمانکار آن‌ها واجد شرایط فعالیت نبوده است.»

حدود ۳۰ نفر از کارگران پیمانکاری کارخانه کاشی ایرانا به دلیل مخدوش بودن قرارداد کار خود پس از اخراج شدن از حق در یافت مقرری بیمه بیکاری محروم شدند.

منابع خبری ایلنا در کارخانه کاشی ایرانا با اعلام این خبر می‌گویند: کارگران تعدیل شده زمانی که برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به سازمان تامین اجتماعی مراجعه کردند متوجه شدند که از نظر سازمان تامین اجتماعی پیمانکار آن‌ها واجد شرایط فعالیت نبوده است.

در همین رابطه یکی از کارگران تعدیل شده کاشی ایرانا می‌گوید: حدود ۱۷۰ کارگر هستیم که از ۵ تا ۱۲ سال پیش با امضای قرارداد پیمانکاری در قسمت‌های مختلف کاشی ایرانا کار می‌کردیم؛ پس از اتمام اعتبار آخرین قرارداد پیمانکاری مدیریت کارخانه تصمیم می‌گیرد تا با ۱۴۰ نفر از ما بصورت موقت قرارداد بسته و ۳۰ کارگر باقیمانده دیگر را اخراج و به بیمه بیکاری معرفی کند.

وی در تشریح موقعیت خود و دیگر همکاران بیکار شده‌اش گفت: زمانی که بعد از اخراج برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به شعبه ۲۸ سازمان تامین اجتماعی مراجعه کردیم به ما گفته شد که از نظر سازمان تامین اجتماعی شرکت پیمانکاری که کارفرمای ما بوده است اجازه فعالیت نداشته و بنابراین با وجود پرداخت شدن حق بیمه هیچ مبلغی بابت مقرری بیمه بیکاری به ما تعلق نمی‌گیرد.

از گفته‌های این کارگر اخراجی کاشی ایرانا می‌توان برداشت کرد که از نظر شعبه ۲۸ سازمان تامین اجتماعی در رابطه با وضعیت پرداخت حق بیمه این کارگران در اجرای ماده ۳۸ قانون تامین اجتماعی تخلفی روی داده است.

بر اساس این ماده قانونی شرکت‌های پیمانکاری در مقام مقاطعه کار موظف‌اند تا پیش از آغاز کار معادل ۵ درصد ارزش پروژه را به عنوان ضمانت به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز و بابت آن از سازمان مفاصاحساب دریافت کنند.

بنابراین می‌توان اینطور استنباط کرد که در تمامی مدتی که کارگران اخراجی در کنار سایر همکاران خود از طریق عقد قرارداد پیمانکاری در کارخانه کاشی ایرانا مشغول کار بوده‌اند، از طرف پیمانکار این کارگران هیچ مبلغی بابت ضمانت به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز نشده بوده و در مقابل نیز سازمان تامین اجتماعی برای پیمانکار این کارگران هیچ مفاصاحسابی صادر نکرده بوده است.

در همین رابطه یک منبع مطلع در مورد وضعیت این کارگران به ایلنا گفت: ظاهرا از مدتی پیش هیچ پیمانکاری طرف قرارداد شرکت نبوده و به احتمال قوی در تمامی این مدت به نام پیمانکاری که وضعیت فعالیت آن نامشخص است حق بیمه این کارگران به حساب سازمان تامین اجتماعی پرداخت شده است.

همچنین یکی از کارگران تازه اخراج شده کاشی ایرانا با یادآوری اینکه او حدود چهار ماه پیش آخرین قرارداد کارش را امضا کرده بود، ادامه می‌دهد: از حدود سه سال پیش مدیریت کاشی ایرنا از طرف پیمانکار با ما قرارداد امضا می‌کرد؛ تا پیش از این حداقل نماینده‌ای از پیمانکار در کاشی ایرانا حضور داشت اما از سه سال پیش دیگر اثری از پیمانکار یا نماینده او نبود ولی قراردادهای ما همچنان با پیمانکار بسته می‌شد.

وی در تشریح خواسته‌ خود و دیگر همکاران اخراجی خود می‌گوید: مشکل اصلی این نیست که چرا ما برخلاف سایر همکاران‌مان بیکار شده‌ایم، در حال حاضر پرداخت مقرری بیمه بیکاری خواسته اصلی ماست؛ در تمامی این سال‌ها بر اساس دستمزد‌هایمان حق بیمه پرداخت کرده‌ایم و اکنون که برای تامین معاش خود شغلی نداریم، حق داریم که از مزایای بیمه بیکاری که پولش را پرداخت کرده‌ایم استفاده کنیم اما اگر به هر دلیلی امکان پرداخت بیمه بیکاری وجود ندارد کارفرما با ما نیز مانند سایرین قرارداد ببندد.

به گزارش ایلنا، مقرری بیکاری کارگران اخراج شده کاشی ایرانا در شرایطی به دلیل مجاز نبودن کارفرمای پیمانکار از طرف سازمان تامین اجتماعی پرداخت نمی‌شود، که مطابق ماده ۱۰ قانون کار مشخصات کارفرما یکی از پیش‌شرط‌های اصلی برای عقد قرارداد کتبی کار است.

به عبارت دیگر چنانچه شرکت پیمانکاری که طبق قراردادهای کار امضا شده کارفرمای کارگران کارخانه کاشی شناخته می‌شود در زمان اشتغال آنها از نظر سازمان تامین اجتماعی مجاز به فعالیت نبوده باشد، باید در صحت اعتبار قانونی تمامی قرارداد کار امضا شده تردید کرد.

در همین رابطه سهراب قنبری، حقوقدان و دبیر اجرایی خانه کارگر غرب تهران به ایلنا می‌گوید: چنانچه غیر مجاز بودن فعالیت شرکت پیمانکاری که طرف قرارداد همه کارگران پیمانی کاشی ایرانا بوده است مشخص شود، مدعیان می‌توانند در مقام شاکی علیه متخلف یا متخلفان اقامه دعوی کرده و شکایت خود را علاوه بر هیات‌های تشخیص و حل اختلاف ادارات کار در محاکم دادگستری نیز مطرح کنند.

 

یک کارگر ساختمانی در یزد بر اثر ریزش آوار کشته شد

۱۳۹۳-۰۹-۲۵, ۱۴:۵۵

«در این حادثه که روز گذشته در بلوار دهه فجر شهر یزد رخ داد، کارگری بنام «م. ف» ۳۸ ساله در حین تخریب بخشی از یک ساختمان بر اثر ریزش دیوارهای جانبی در زیر آوار گرفتار شد.»

یک کارگر ساختمانی در حال انجام کار در یزد بر اثر ریزش آوار جان باخت.

به گزارش ایلنا، در این حادثه که روز گذشته در بلوار دهه فجر شهر یزد رخ داد، کارگری بنام «م. ف» ۳۸ ساله در حین تخریب بخشی از یک ساختمان بر اثر ریزش دیوارهای جانبی در زیر آوار گرفتار شد.

بنا بر این گزارش، این کارگر که به دلیل سنگین بودن آوار دچار مصدومیت زیادی شده بود، علی‌رغم انجام اقدامات پیش‌بیمارستانی، در محل حادثه جان باخت.

ا امضای طوماری خطاب به مقامات محلی:

۱۵۰ کارگر نانوا در کردستان خواستار افزایش فوری دستمزد شدند

۱۳۹۳-۰۹-۲۵, ۱۴:۰۴

«افزایش دستمزد ما را به ناحق منوط به افزایش قیمت نان کرده‌ بودند و حالا بعد از دو هفته از افزایش قیمت نان، هنوز هیچ کس و هیچ نهادی به فکر افزایش دستمزد کارگران خباز نیست.»

بیش از ۱۵۰ کارگر نانوا در مریوان و سروآباد با امضای طوماری خطاب به انجمن صنفی کارگران خباز این دو شهرستان و مقام‌های محلی خواستار افزایش «فوری» دستمزدهای خود شدند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران نانوای شهرستان‌های مریوان و سروآباد در ابتدای این طومار اعتراضی یادآوری کرده‌اند که دستمزد کارگران مشمول قانون کار طبق ماده ۴۱ این قانون و بخشنامه شورای عالی کار باید در ابتدای هر سال و بر اساس تورم موجود در آن سال افزایش یابد اما کارگران خباز هنوز با دستمزد دو سال پیش کار می‌کنند.

در بخشی از طومار اعتراضی کارگران آمده است: «افزایش دستمزد ما را به ناحق منوط به افزایش قیمت نان کرده‌ بودند و حالا بعد از دو هفته از افزایش قیمت نان که شاید بهتر باشد همانگونه که آقای استاندار گفته است بگوییم اصلاح قیمت نان، هنوز هیچ کس و هیچ نهادی به فکر افزایش دستمزد کارگران خباز نیست.»

کارگران نانوای مریوان و سروآباد در ادامه آورده‌اند: ‌«کارفرمایان خباز نانی را که خودمان می‌پزیم با قیمت اصلاحی یعنی‌‌‌ همان ۳۰ درصد افزایش به ما جهت مصرف خانواده‌هایمان می‌فروشند و به بهانه افزایش زیاد قیمت آرد حاضر به افزایش دستمزد کارگران نیستند.»

نویسنگان این طومار در عین حال با انتقاد از تعیین حق بیمه کارگران خباز بر اساس دستمزد سال ۹۳ نسبت به افزایش هزینه‌های آب، برق، گاز، اجاره مسکن، هزینه‌های درمان و… ابراز نگرانی کرده‌اند.

واکنش پتروشیمی کارون به خبر خاتمه اعتصاب کارگران

۱۳۹۳-۰۹-۲۵, ۱۴:۰۴

 

«در پی انتشار خبری در تاریخ ۱۹ آذرماه با عنوان «خاتمه دو روز اعتراض کارگران پتروشیمی کارون با وعده افزایش مزد»، روابط عمومی پتروشیمی کارون جوابیه‌ای به ایلنا ارسال کرد.»

در پی انتشار خبری در تاریخ ۱۹ آذرماه با عنوان «خاتمه دو روز اعتراض کارگران پتروشیمی کارون با وعده افزایش مزد»، روابط عمومی پتروشیمی کارون جوابیه‌ای به ایلنا ارسال کرد.

متن کامل این جوابیه در ادامه می‌آید:

۱- تجمع کارگران از ساعت ۸ و ۳۰ صبح ۱۷ آذر ماه تا پایان وقت اداری‌‌ همان روز بوده است و روز بعد با مذاکرات انجام شده کارگران سر کار رفته‌اند. در ضمن روز اول هم نفرات شیفت و نیروهای سایت مشغول به کار بوده‌اند.

۲- نشست کارگران در محل کار جمعا به ۱۰۰ نفر نمی‌رسید در خبر اعلام گردیده که ۲۰۰ نفر بوده‌اند.

۳- میزان افزایش حقوق را هیچ مقامی مبلغ ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان اعلام نکرده است. بعد از بررسی‌هایی که انجام می‌شود با یک فرمول مناسب تغییرات احتمالی انجام خواهد پذیرفت.

۴- در خصوص افزایش مزد کارگارن هیچ زمان مشخصی اعلام نشده است. مدیرعامل محترم دستور بررسی موضوع و هماهنگی حقوق کارگران پتروشیمی کارون را با دیگر پتروشیمی‌ها در منطقه صادر نموده است مدیر محترم منابع انسانی در حال بررسی و اعلام نتیجه می‌باشد. پس از حصول نتیجه موضوع در هیات مدیره شرکت باید مطرح گردد و در صورت تصویب دستور اجرا صادر می‌گردد. این موضوع با قید فوریت در حال انجام می‌باشد.

۵- در خصوص پرداخت کارانه به اطلاع می‌رساند پرداخت پاداش بهره‌وری نیمه اول سال ۹۳ بر اساس مصوبه هیات مدیره شرکت صورت پذیرفته که با توجه به خصوصی بودن این شرکت هیچگونه الزامی نیز بر اجرای مصوبات وزارت نفت وجود ندارد ولی جهت هماهنگی با منطقه ارتقا انگیزه‌های کاری ایشان انجام شده است. پرداخت کارانه برای نیروهای کارفرما به جای پرداخت اضافه کار انجام می‌گردد و نیروهای پیمانکاری مشابه سایر شرکت‌های منطقه از پرداخت اضافه کاری بهره‌مند می‌شوند اما در چند ماه اخیر مدیریت با توجه به دستور بررسی موضوع افزایش حقوق با پرداخت ۲۰ ساعت اضافه کاری تشویقی به کارگران تا مشخص شدن نتایج بررسی موافق کرده‌اند. در ضمن یادآور می‌گردد ماه گذشته پاداش بهره‌وری به مبلغ ۷۵۰۰۰۰۰ ریال برای هر نفر از کارگران پرداخت گردید.

در خاتمه ضمن اعتراض به درج خبر فوق اعلام می‌دارم سرویس کارگری خبرگزاری ایلنا که حامی و پل ارتباطی کارگران محترم و زحمتکش این مرز وبوم می‌باشد با درج چنین اخباری که هیچ وجاهت قانونی ندارند علاوه بر اینکه باعث تحریک افکار عمومی می‌گردد هیچ سودی برای کارگران ندارد. ضمنا عطف به مذاکرات انجام شده قرار بوده درج هر گونه خبر از مجتمع با هماهنگی روابط عمومی انجام شود متاسفانه در قسمت اول خبر هیچ هماهنگی و اطلاع رسانی با این امور نشده است.

 

واکنش پتروشیمی کارون به خبر خاتمه اعتصاب کارگران

۱۳۹۳-۰۹-۲۵, ۱۴:۰۴

«در پی انتشار خبری در تاریخ ۱۹ آذرماه با عنوان «خاتمه دو روز اعتراض کارگران پتروشیمی کارون با وعده افزایش مزد»، روابط عمومی پتروشیمی کارون جوابیه‌ای به ایلنا ارسال کرد.»

در پی انتشار خبری در تاریخ ۱۹ آذرماه با عنوان «خاتمه دو روز اعتراض کارگران پتروشیمی کارون با وعده افزایش مزد»، روابط عمومی پتروشیمی کارون جوابیه‌ای به ایلنا ارسال کرد.

متن کامل این جوابیه در ادامه می‌آید:

۱- تجمع کارگران از ساعت ۸ و ۳۰ صبح ۱۷ آذر ماه تا پایان وقت اداری‌‌ همان روز بوده است و روز بعد با مذاکرات انجام شده کارگران سر کار رفته‌اند. در ضمن روز اول هم نفرات شیفت و نیروهای سایت مشغول به کار بوده‌اند.

۲- نشست کارگران در محل کار جمعا به ۱۰۰ نفر نمی‌رسید در خبر اعلام گردیده که ۲۰۰ نفر بوده‌اند.

۳- میزان افزایش حقوق را هیچ مقامی مبلغ ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان اعلام نکرده است. بعد از بررسی‌هایی که انجام می‌شود با یک فرمول مناسب تغییرات احتمالی انجام خواهد پذیرفت.

۴- در خصوص افزایش مزد کارگارن هیچ زمان مشخصی اعلام نشده است. مدیرعامل محترم دستور بررسی موضوع و هماهنگی حقوق کارگران پتروشیمی کارون را با دیگر پتروشیمی‌ها در منطقه صادر نموده است مدیر محترم منابع انسانی در حال بررسی و اعلام نتیجه می‌باشد. پس از حصول نتیجه موضوع در هیات مدیره شرکت باید مطرح گردد و در صورت تصویب دستور اجرا صادر می‌گردد. این موضوع با قید فوریت در حال انجام می‌باشد.

۵- در خصوص پرداخت کارانه به اطلاع می‌رساند پرداخت پاداش بهره‌وری نیمه اول سال ۹۳ بر اساس مصوبه هیات مدیره شرکت صورت پذیرفته که با توجه به خصوصی بودن این شرکت هیچگونه الزامی نیز بر اجرای مصوبات وزارت نفت وجود ندارد ولی جهت هماهنگی با منطقه ارتقا انگیزه‌های کاری ایشان انجام شده است. پرداخت کارانه برای نیروهای کارفرما به جای پرداخت اضافه کار انجام می‌گردد و نیروهای پیمانکاری مشابه سایر شرکت‌های منطقه از پرداخت اضافه کاری بهره‌مند می‌شوند اما در چند ماه اخیر مدیریت با توجه به دستور بررسی موضوع افزایش حقوق با پرداخت ۲۰ ساعت اضافه کاری تشویقی به کارگران تا مشخص شدن نتایج بررسی موافق کرده‌اند. در ضمن یادآور می‌گردد ماه گذشته پاداش بهره‌وری به مبلغ ۷۵۰۰۰۰۰ ریال برای هر نفر از کارگران پرداخت گردید.

در خاتمه ضمن اعتراض به درج خبر فوق اعلام می‌دارم سرویس کارگری خبرگزاری ایلنا که حامی و پل ارتباطی کارگران محترم و زحمتکش این مرز وبوم می‌باشد با درج چنین اخباری که هیچ وجاهت قانونی ندارند علاوه بر اینکه باعث تحریک افکار عمومی می‌گردد هیچ سودی برای کارگران ندارد. ضمنا عطف به مذاکرات انجام شده قرار بوده درج هر گونه خبر از مجتمع با هماهنگی روابط عمومی انجام شود متاسفانه در قسمت اول خبر هیچ هماهنگی و اطلاع رسانی با این امور نشده است.

تجمع مجدد کارگران یاس خرمشهر: کسی از ما نمی‌پرسد چرا فریاد می‌زنید

تاریخ: سه شنبه ,۲۵ آذر ۱۳۹۳

خبرگزاری هرانا – شماری از کارگران کارخانه «صنایع بهداشتی یاس خرمشهر» به دلیل آنچه «تداوم بی‌توجهی‌ کارفرما به پرداخت مطالبات صنفیشان» خوانده‌اند، صبح امروز بار دیگر مقابل ساختمان‌ فرمانداری خرمشهر تجمع کردند.

به گزارش هرانا، یکی از کارگران حاضر در تجمع امروز به خبرنگار ایلنا گفته‌ است «در شرایطی که مسئولان استانی و شهرمان از مشکلات صنفی ما مطلع‌اند، هیچ تلاشی برای پرداخت مطالبات مزدی و بازگشایی کارخانه انجام نمی‌دهند.»

او گفت: «کارگران کارخانه یاس خرمشهر خواستار دریافت مطالبات معوقه خود و همچنین از سر گیری فعالیت کارخانه هستند، اما نه مسئولان و نه کارفرما پاسخ قانع‌کنده‌ای به کارگران نمی‌دهد.»

به گفته این کارگر، در حال حاضر با وجود آنکه کارفرما تولید در کارخانه را از ابتدای سال ۹۱ متوقف کرده هیچ تلاشی برای راه اندازی آن نمی‌کند و کارگران همچنان‌‌‌ رها شده‌اند.

کارگر دیگری که در تجمع امروز حضور یافته بود گفت: از زمانی که کارخانه تعطیل شد علاوه بر تعویق یک سال و نیم حقوق، دو سال است که بیمه کارگران این واحد به تامین اجتماعی پرداخت نشده است و مشکلات ناشی از تمدید نشدن دفترچه‌های درمانی خانواده‌هایشان نیز به مشکلات معیشتیشان افزوده شده است.

این کارگر با اشاره به سوابق ۲۰ سال کار تعدادی از کارگران یاس خرمشهر در مشاغل سخت و زیان‌آور، گفت که آنان اکنون در آستانه بازنشستگی قرار دارند اما به دلیل تاخیر در پرداخت حق بیمه از جانب کارفرما، امکان بازنشستگی برایشان وجود ندارد.

او با بیان اینکه این کارخانه برای راه اندازی مجدد و تولید هیچ مشکلی ندارد، مدعی شد: کارفرمای این کارخانه از دو سال بیش این واحد تولیدی را که مجهز به پیشرفته‌ترین ماشین آلات روز دنیاست به همراه کارگران‌‌‌ رها کرده است.

این کارگر با اشاره به آلودگی شهر خرمشهر؛ فقدان حمایت‌های بیمه‌ای را باعث وارد آمدن صدمات جبران ناپذیری برای خانواده‌های کارگری دانست.

او همچنین گفت: با استناد به ماده ۳۶ قانون تامین اجتماعی در صورتی که کارفرما از کسر حق بیمه از حقوق کارگران تعلل کند شخصا مسئول پرداخت آن خواهد بود، اما اداره تامین اجتماعی خرمشهر با بی‌توجه‌ای به قصور کارفرما، دفترچه‌های درمانی کارگران را با ۲۰ سال سابقه بیمه‌پردازی تمدید نمی‌کند.

او با بیان اینکه تنها خواسته او و سایر همکارانش احیاء کارخانه و بازگشت به کار است، اظهار داشت: ما در طول ماه جاری بیش از ۱۰ بار مقابل فرمانداری خرمشهر جمع شده‌ایم. متاسفانه حتی برای دلگرمی هم که شده کسی از ما نمی‌پرسد برای چه اینجا آمده‌اید و فریاد می‌زنید.

این کارگر صنایع بهداشتی یاس خرمشهر وضعیت زندگی و تامین معاش کارگران بیکار شده کارخانه را نامناسب توصیف کرد و در خاتمه گفت: کارگران این واحد بیش از این تحمل بی‌کاری و بی‌پولی را ندارند و در این میان صدمات جبران ناپذیری به زندگی خانوادگی آنان وارد شده است.

گفتنی است کارخانه صنایع بهداشتی یاس تولید کننده گلیسرین، انواع صابون‌های جامد و سایر مواد شوینده، زیر مجموعه صنایع بهداشتی داروگر (کف) است.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.