پارازیت‌ سوسک‌های تهران را نیز ناپدید کرد

دوشنبه, 6ام شهریور, 1391
اندازه قلم متن

صنم دولتشاهی

علیرغم تمام شایعات در خصوص نصب دکل هایی که پارازیت قوی ارسال می کنند و مضرات آنها، مقامات و نهادهای ذیربط تاکنون موضع گیری شفافی در این خصوص نداشته اند.

زیاد شدن سقط جنین های ناگهانی، کم شدن شنوایی، وز وز گوش، مشکل تنفسی کودک دو ماهه، افسردگی، عقیم شدن و حتی اختلال در کار یک درِ برقی در مشهد؛ اینها تنها نمونه هایی از مشکلاتی است که برخی شهروندان ایرانی فکر می کنند به دلیل پارازیت روی امواج ماهواره ای به وجود آمده است و درباره اشان به برنامه نوبت شما بی بی سی فارسی ایمیل زده اند.

اما درباره تاثیر این پارازیت ها چقدر می دانیم و چقدر عوارض ذکر شده بالا به دلیل پارازیت بوده اند؟

نگاهی در نوشته های وبلاگ ها و حتی اظهار نظر متخصصان مختلف تنها ما را به یک نتیجه می رساند و آن اینکه نمی توان با قطعیت درباره تاثیر پارازیت ها صحبت کرد. اطلاع رسانی مسئولین درباره آثار پارازیت ها شفاف نیست، آماری در این باره در دسترس عموم نیست و شایعات درباره آثار سوء پارازیت ها بسیاری از شهروندان را نگران کرده است.

“سونامی سرطان” یا امواج بی‌خطر؟

ایمیونولوژیست ها درباره تاثیر پارازیت ها توافق نظر ندارند. معصومه ابتکار ایمیونولوژیست و عضو اصلاح طلب شورای شهر تهران اخیرا درباره تاثیر سوء پارازیت ها بر سیستم ایمنی بدن هشدار داده و گفته است باید منتظر “سونامی سرطان” به دلیل این پارازیت ها باشیم. سایت کلمه این نظر را در گزارشی با تیتر “خفقان، پارازیت، سرطان؛ حکومت از جان ملت چه می‌خواهد: افزایش پارازیت‌های ماهواره‌ای از روز گذشته، به‌رغم وجود هشدارها درباره عوارض آن” منتشر کرده است. اغلب نظرات زیر این مطلب در سایت کلمه از نارضایتی مخاطبان این سایت از پارازیت ها خبر می دهند، برخی از سپاه به دلیل ایجاد پارازیت ها شکایت می کنند و شخصی از قزوین نوشته “شدت پارازیت به اندازه ای است که وقتی من چند دقیقه به پشت بام رفتم دچار سردرد و حالت عجیبی شدم”.

در عین حال جواد محمدی که او هم ایمیونولوژیست است در مصاحبه ای با خبرگزاری فارس گفته است: “در منابع معتبر علمی مطلبی که ثابت کند پارازیت و امواج ماهواره‌ای تأثیری بر بدن انسان داشته باشد وجود ندارد.” در پای این خبر که در سایت خبر آنلاین با تیتر “پارازیت ماهواره ای تاثیری بر بدن انسان ندارد” منتشر شده است بسیاری از نظرها حاکی از قابل باور نبودن حرف های آقای محمدی است. کاربری نوشته: “به این آقای متخصص ایمونولوژی باید بگم که موقع کار با همین آنتن های ماکروویو اگر روشن باشد و تعمیر کار جلوی آن باشد صورت او کباب میشود.” و کاربر دیگری نوشته است: “شما که خبرنگارید. برید از ۴ تا متخصص ایمونولوژی دیگه هم بپرسید تا معلوم بشه چقدر نظر این آقا شایع است در بین متخصصا.”

وزارت ارتباطات بی‌خبر است

صحبت های اخیر رضا تقی پور، وزیر ارتباطات درباره پارازیت ها هم اطمینان بخش نیست. او گفته پارازیت ها از طرف وزارت ارتباطات نیست و منشاء آن برای این وزارتخانه مشخص نیست. در عین حال آقای تقی پور گفته “قطعا باید به دنبال منبع ارسال این پارازیت‌ها و شناسایی آن بود زیرا آثار و عواقب بسیار سوء و متعددی در پی خواهد داشت.”

در بسیاری از سایت های خبری که حرف های وزیر ارتباطات را انعکاس داده اند شهروندان ایرانی نظراتی گذاشته اند که نشان می دهد رویکرد مسئولین به شفاف سازی درباره تاثیر پارازیت ها راضی کننده نیست. به عنوان مثال در سایت فردا کاربری نوشته: “پس چرا هیچکس مسوولیتش رو به عهده نمی گیره. اصلا چرا مسئولین به جای این همه پارازیت و آنتن ماهواره جمع کردن، به شعور مردم فهیم ایران اعتماد نمی کنن. به نظر من که راهش این نیست.” و کاربر دیگری نوشته: “همه می دونن پارازیت مضره و مشکلات روحی، روانی و در دراز مدت جسمی هم خواهد داشت. همه، همه چیزو میدونن ولی متاسفانه هیچکس نه چیزی رو پیگیری میکنه و نه اقدام موثر. برای اینکه در این کشور دیگه همه مسئولین یاد گرفتن که کار به درد بخوری رو نباید برای مردم انجام بدن و به هرکس میگی میندازه گردن یکی دیگه! احتمالاً کار اجانب و انگلیسا باشه.”

داستان دنباله‌دار شایعات و نبود شفافیت‌ها

نگرانی ها درباره تاثیر پارازیت ها چیز جدیدی نیست. از پس از ناآرامی های بعد از انتخابات ۸۸ در ایران که پارازیت ها روی شبکه های ماهواره ای خارج از ایران زیاد شد، هر از چندگاهی، خصوصا به دنبال اظهار نظر یکی از مسئولین، موجی از نگرانی و شایعات در مورد آثار سوء پارازیت ها رواج پیدا می کند. نگاهی به وبلاگ های آن زمان نشان می دهد که دغدغه شفاف سازی از سوی مسئولین از سه سال پیش بین شهروندان وجود داشته است.

وبلاگ حقوق محیط زیست در مطلبی درباره تاثیر پارازیت ها در آبان ۸۸ نوشته بود:
“علیرغم تمام شایعات در خصوص نصب دکل هایی که پارازیت قوی ارسال می کنند و مضرات آنها، مقامات و نهادهای ذیربط تاکنون موضع گیری شفافی در این خصوص نداشته و این اخبار را به طور قطعی تایید و تکذیب نکرده اند. از آنجا که در حال حاضر دسترسی شهروندان به شبکه های ماهواره ای مختل شده است به احتمال زیاد سیستم جدیدی برای این امر استفاده شده است. حال مسئولین باید پاسخ دهند که آیا این سیستم ها از آن دست است که گفته می شود خطرات بسیاری برای مردم دارد یا اینکه تدبیرهایی برای مقابله با اثرات سوء امواج پارازیت برای شهروندان اندیشیده شده است. پاسخگویی مسئولان کمک بسیاری به از میان رفتن نگرانی شهروندان در این خصوص می کند.”

وبلاگ جهت استحضار هم در مطلب در دی ماه ۸۸ نوشت:
“بحث برسر این نیست که چرادولتها به جنگ کانالهای ماهواره ای می روند. بلکه بحث بر سراین است که آیا با مجوز رسمی به مقابله با سلامت افراد می پردازیم و آیا تحقیقات علمی درزمینه میزان سلامت این فرکانس ها انجام شده است، و تا زمانی که به این سوالات پاسخ ندهیم، بازار شایعات داغ است. زیرا براساس اتحادیه جهانی مخابرات برای هرنوع استاندارد بی سیم، حداکثر قدرت باید ۱۰۰میلی وات باشد تا برسلامت مردم تاثیر نگذارد. اما آیا به این مساله توجه کرده ایم یا این که پارازیتها با قدرت بالاتری فرستاده می شوند؟”

شفاف سازی برای جلوگیری از بروز شایعات نکته ای است که زهرا طباخی در وبلاگ سایرن هم اخیرا به آن اشاره کرده است. طباخی در مطلبی که مفصل توضیح می دهد چرا هیچ مدرکی مبنی بر آثار سوء پارازیت ها وجود ندارد و رواج شایعات بخشی از جنگ نرم دشمنان ایران است درباره لزوم انجام تحقیق درباره آثار پارازیت ها می نویسد:
“یک راه معمول مبارزه با جنگ روانی در چنین مواردی ارائه توضیحات و اطلاعات ضروری در اسرع وقت به جامعه هدف است. راه دیگر تهیه آمارهای دقیق و به روز در موارد شبهه ناکی است که سلامت روانی جامعه را درگیر می کنند، مثل تشکیل تیمی از دانشمندان و محققین برای بررسی موضوع مهم سقط های شایع یا انجام تحقیقاتی برای یافتن علل بالا بودن میانگین ناباروری و نازایی در ایران نسبت به میانگین جهانی و منطقه ای. هر چند که چنین تحقیقاتی زمان بر هستند، اما نباید از یاد ببریم که از آغاز بروز شایعه تاثیرات دستگاه های پارازیت ساز در جامعه ایرانی بیش از ۲ سال می گذرد. بدترین اتفاق ممکن شاید این باشد که بلافاصله بعد از اعلام بی خطر و بی اثر بودن جمرهای امواج بر سلامت جامعه توسط شخص دکتر وحید دستجردی به عنوان بالاترین مقام متولی سلامت و بهداشت کشور؛ معاون وی – امامی رضوی- در گفتگویی مدعی می شود دستگاه های سنجش میزان پارازیت در وزارت بهداشت وجود ندارد!”

“سوسک‌های تهران چه شدند؟”

دربرنامه نوبت شما درباره آثار پارازیت ها، یکی از بینندگان این برنامه گفت سوسک های تهران چند وقتی است که از بین رفته اند و دلیل آن را به پارازیت ها نسبت داد. هرچند بعید است حتی امواج مایکروویو از پس سوسک های تهران بربیایند، اما نظراتی از این قبیل شاید نشانگر آن باشد که برای پایان دادن به شایعات و نگرانی های شهروندان درباره آثار پارازیت ها، نیاز به شفاف سازی مسئولین در این باره بیش از پیش احساس می شود.
از: بی بی سی


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.