از صبح امروز تاکنون دانشجویان سه دانشگاه برتر کشور در اعتراض به حذف هزینههای سنوات و وضعیت خوابگاهها تجمع و تحصن کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حدود ۶۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه شریف در اعتراض به هزینههای سنوات مقابل درب اصلی دانشگاه اعتراض و تجمع کردند که اعتراض این دانشجویان از ساعت ۱۲ ظهر تاکنون (ساعت ۱۴) در مقابل دفتر ریاست دانشگاه و درب اصلی دانشگاه ادامه دارد.
تجمع دانشجویان شریف در اعتراض به حذف هزینههای سنوات
امروز مومنی (دبیر شورای صنفی دانشگاه شریف) در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، از اعتراض این دانشجویان نسبت به حذف قوانین مربوط به سنوات تحصیلی خبر داد. (لینک گزارش) مومنی میگوید: دانشگاه صنعتی شریف در کمال تعجب امسال ثبتنام دانشجویی را که تحصیلش به ترم ۵ کشیده شده است، منوط به پرداخت رقم جریمهای حدود یک میلیون تومان کرده است؛ یعنی دانشجو ابتدا باید آن جریمه را بپردازد تا سپس بتواند در ترم جدید ثبتنام کند. آنهم در شرایطی که دانشجوی مورد بحث، دانشجوی روزانه “دانشگاه دولتی” صنعتی شریف است.
تحصن امیرکبیریها در اعتراض به حذف سنوات
در دانشگاه امیرکبیر هم وضعیت همانند دانشگاه شریف است. دانشجویان نسبت به حذف هزینههای سنوات معترض هستند و بر این باور هستند که درحالیکه وزارت علوم تحصیل رایگان در ترم پنجم کارشناسی ارشد را مجاز میداند، اما دانشگاه صنعتی امیرکبیر به صورت تصمیم به اخذ هزینه از دانشجویان جهت تحصیل در ترم پنجم میگیرد.
در بخشی از بیانیه دانشجویان امیرکبیر آمده است؛ شورایعالی برنامهریزی آموزشی در تاریخ ۱۶/۱۲/۱۳۹۳ آییننامه جدیدی را برای دورههای کاردانی و کارشناسی(پیوسته و ناپیوسته) تصویب کرده است. در این آییننامه، مدت سنوات مجاز تحصیلی برای دورهی کارشناسی ۸ نیمسال تعیین شده است. این در حالی است که تعداد دانشجویانی که مدت زمان تحصیلشان ۹ یا ۱۰ نیمسال به طول میانجامد، رقم کوچکی نیست. نکتهی دیگر در مورد این آییننامه این است که در اسفند ۹۳ تصویب شده است اما در کمال تعجب در مادهی ۳۳ آییننامه قید شده است که «برای دانشجویان ورودی سال تحصیلی ۹۴-۱۳۹۳ و پس از آن و نیز تمامی دانشجویانی که در زمان ابلاغ این آییننامه، شاغل به تحصیل هستند، به شرطی که خللی در تحصیل ایشان ایجاد نکند، لازمالاجرا است».
این در حالی است که هیچ معیاری برای خلل در تحصیل مشخص نشده است؛ اما گویا به تشخیص تصمیمگیرندگان دانشگاه، اجرای این آییننامه جدید برای ورودیهای ۹۳ و ماقبل هیچگونه خللی ایجاد نخواهد کرد؛ در حال حاضر این قانون با کمی تغییر در دانشگاه ما اجرا میشود؛ اینگونه که سنوات مجاز «آموزشی» کارشناسی تا ۹ نیمسال در نظر گرفته شده است اما همچنان هزینه خوابگاه و سلف دانشگاه به صورت مضاعف محاسبه میشود.
اعتراض دانشجویان شهید بهشتی نسبت به وضعیت خوابگاهها
دانشجویان جدید سرگردانند
از سوی دیگر نیز تجمع دانشجویان در اعتراض به وضعیت خوابگاهها در دانشگاه “شهید بهشتی” از روز گذشته تاکنون ادامه دارد. یکی از دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی که در این تجمع حضور دارد، به خبرنگار ایلنا، میگوید: امسال دانشگاه شهید بهشتی مازاد ظرفیت پذیرش کرده اما به این دانشجویان گفته شده که ۱۰ مهر به بعد خوابگاه به آنها تعلق میگیرد و در حال حاضر دانشجویانی که از شهرستان به تهران آمدهاند، سرگردان هستند. از طرفی خوابگاههایی که برای دانشجویان جدید الورود درنظر گرفتند، حدود ۲ ساعت با دانشگاه فاصله دارد.
این دانشجوی معترض میگوید که خواسته دانشجویان این است، حداقل خوابگاههایی نزدیک به دانشگاه به آنها داده شود. در حال حاضر حدود ۲۰۰ دانشجو در این تجمع حضور دارند.