واعظی: گروهی پرنفوذ می‌خواهند صدا و سیما را حزبی اداره کنند

چهارشنبه, 25ام اسفند, 1395
اندازه قلم متن

وزیر ارتباطات در مورد اداره جناحی و حزبی صدا و سیما توسط “گروهی پرنفوذ” هشدار داد. به گفته او این گروه قصد تخریب دولت را دارند. کمیته‌ویژه‌ای قرار است وظیفه نظارت بر تولیدات انتخاباتی صدا و سیما را بر عهده گیرد.

به گفته وزیر ارتباطات در آستانه انتخابات ریاست جمهوری جناحی پرنفوذ قصد تخریب دولت روحانی را را دارند. محمود واعظی در گفت‌وگویی با خبرگزاری ایلنا در روز سه‌شنبه (۲۴ اسفند/۱۴ مارس) گفت: «من نمی‌دانم چه اتفاقی افتاده است که از مدت‌ها قبل یک گروهی دولت را تخریب می‌کنند و متاسفانه برخی مواقع شاهد هستیم که بخش‌هایی از صدا و سیما هم به این مساله دامن می‌زنند.»

واعظی تصریح کرد که به توصیه علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی قرار نیست که تبلیغات زودهنگام برای انتخابات ریاست جمهوری صورت گیرد، اما عده‌ای می‌خواهند با اعمال نفوذ “صدا و سیما را حزبی و جناحی اداره کنند.”

انتصاب رئیس صدا و سیما از جمله اختیارات رهبر جمهوری اسلامی است. گرچه بودجه این نهاد از سوی دولت و با تایید مجلس تعیین می‌شود، اما این نهاد در اصل به دولت یا مجلس پاسخگو نیست.

به گفته واعظی دولت روحانی از انتقاد استقبال می‌کند، اما “اسم این اقدامات انتقاد نیست، بلکه تخریب است.” وزیر ارتباطات افزود: «مردم فرق انتقاد و تخریب را به خوبی متوجه می‌شوند. انتقاد اثر می‌گذارد اما تخریب تاثیری معکوس خواهد داشت.»

عبدالعلی علیعسکری در حال حاضر ریاست صدا و سیما را بر عهده دارد. او پس از استعفای محمد سرافراز به دستور خامنه‌ای به عنوان ششمین رئیس صدا و سیما به این سمت گمارده شد. دوران ریاست سرافراز تنها ۱۸ ماه بود.

پیش از سرافراز عزت‌الله ضرغامی به مدت ده سال (۸۳ تا ۹۳) سرپرستی این نهاد را برعهده داشت. منتقدان دوران ریاست ضرغامی را ناموفق ارزیابی می‌کنند و بر این باورند که این نهاد قادر نبود که “وظایف ملی” خود را فارغ از تعلقات گروهی و حزبی انجام دهد. برای نمونه ممنوع تصویری محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین در این دوره رخ داد.

واعظی در مورد انتقال انتقادها از سوی مسئولان دولت به رئیس صدا و سیما گفت: «ما معتقدیم آقای علی‌عسکری انسان بسیار خوب و مثبتی است و بسیار هم علاقه‌مند است که کار کند ولی هنوز بخش‌هایی در صدا و سیما هستند که آنجا را به عنوان یک دانشگاه اداره نکرده و به آن به عنوان یک مجموعه منصف نگاه نمی‌کنند. این گروه محدود که نفوذ زیادی هم دارند می‌خواهند صداوسیما را به عنوان یک حزب و جناح اداره کنند که این مساله خیلی اشتباه است.»

علی‌عسکری پیشتر گفته بود: «در سازمان صدا و سیما همه کسانی که در خانواده انقلاب هستند می‌توانند صحبت کنند و صحبت هم می‌کنند، همه نیروهای متنوع و متکثر در حال حاضر در صدا و سیما صحبت می‌کنند.»

نظارت بر برنامه‌های انتخاباتی صدا و سیما

روز دوشنبه (۲۳ اسفند) نیز جلسه‌ شورای نظارت بر صدا و سیما به ریاست غلامحسین محسنی اژه‌ای برگزار شد. در این جلسه که نمایندگان سه قوه شرکت داشتند به موضوع برنامه‌های انتخاباتی صدا و سیما پرداخته شد.

در این جلسه تصمیم گرفته شد که کمیته ‌ویژه‌ای برای نظارت بر برنامه‌های انتخاباتی صدا و سیما در شورای نظارت تشکیل شود. این کمیته بر “تمامی برنامه‌هایی که مستقیم و غیرمستقیم درباره موضوع انتخابات ریاست جمهوری و شوراها تهیه می‌شوند” نظارت خواهد داشت.

صدا و سیما پیشتر اعلام کرده بود که به غیر از “تولید برنامه‌های تحلیلی، تبیینی و تهییجی” بخشی از برنامه‌ها نیز به معرفی مستقیم کاندیداها اختصاص خواهد یافت.

گفته می‌شود که در تولید برنامه انتخاباتی صدا و سیما گفت‌وگو با جوانان و ایرانیان خارج از کشور نیز در نظر گرفته شده است.

صدا و سیما قرار است در هفته‌های ‌آتی، ۲۱۰ دقیقه گفت‌وگو و ۳ مناظره را به هر نامزد انتخاباتی اختصاص دهد و مجری مناظره‌ها هم به احتمال بسیار مرتضی حیدری، یکی از مجریان حاشیه‌دار صدا و سیما خواهد بود.

حیدری در مصاحبه‌ها با احمدی‌نژاد در مقابل آمارهای اشتباه او سکوت می‌کرد و رفتار خاضعانه او در برابر رئیس‌جمهور وقت انتفادهای شدیدی را در پی داشت. حسن روحانی نیز تا کنون حاضر به مصاحبه با مرتضی حیدری نشده است.
از: دویچه وله


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.