انتخاب خبر: مدیر انجمن میراث فرهنگی و گردشگری نوژان گفت: پیشتر نیز درباره ویرانی ابینه های دوران اسلامی در شمال خوزستان هشدار داده بودیم ولی با توجه به روند بی توجهی مسئولین اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری خوزستان ناچاریم بجای پیشنهاد در این دقایق تلخ تاریخی تذکر بدهیم تا کمی نسب به درک این واقعیت های تاسف بار و غیر قابل جبران در منطقه اقدامات جدی تر صورت بپذیرد.
مجید کیوانی در گفتگو با خبرنگار انتخاب خبر افزود: پس از تخریب کوشک نورآباد، اسیب دیدگی های نقوش سنگی کول فرح و اشکفت سلمان، عمارت امیر مجاهد و باغ صمیمی رامهرمز، کوشک حمیدیه، تخریب منازل تاریخی شهر اهواز، فراموش شدن کاروانسرای تاریخی دهدز هم اکنون ارگ زیبای تاق طویله(ارگ اتابکی) ایذه دچار تخریب شد و این ویرانی های غیر قابل جبران، بخشی از دارایی های مادی و معنوی بومی، ملی و در نهایت جهانی که نیازمند اقدامات و حمایت های منطقه ای و نگاه جهانی دارد اینگونه از بین برود.
وی گفت: محوطه تاق طویله مربوط به دوره ایلخانی – دوره تیموریان است و در ایذه واقع است این اثر در تاریخ ۱۳ مهر ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۱۴۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است ولی بعلت بی توجهی مسئولین میراث فرهنگی و گردشگری خوزستان دچار تخریب های بسیاری شده است.
در ادامه این فعال میراث فرهنگی افزود: اگر مدیران اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان، در سال ۱۳۹۶ اقدامات عملی و قابل مشاهده ای در راستای مرمت و حفاظت از ابینه های دوران باستانی و اسلامی در شمال و شمال شرق خوزستان را شروع نکنند ناچاریم برای پیگیری این مطالبات عمومی طبق ماده ۶۶ قانون مجازات اسلامی با تشکیل کمیته نجات ابنیه های تاریخی خوزستان با هماهنگی استاندار خوزستان و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی از دست اندازی و تخریب بیشتر این آثار فاخر کشور ایران و مردم بردبار خوزستان جلوگیری کنیم.
در پایان نماینده سازمان های مردم نهاد استانداری خوزستان گفت: در آغاز سال جدید ضمن سپاس ویژه بابت کوشش های بی وقفه و پاسخگویی های مناسب جناب استاندار در پیگیری مطالبات شهروندان خوزستان از وی تقاضا می کنم جهت نجات سرمایه های میراث فرهنگی، تقویت صنایع دستی و توسعه گردشگری استان در صورت امکان اقدام به اصلاحات سازمانی در مدیریت فعلی حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان نمایند. البته با رعایت علمی بودن، شایسته سالاری در راستای رشد افراد خبره درون سازمانی می توانیم شاهد تعییرات مهم در مدیریت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان باشیم.
گفتنی است؛ قلعه تاریخی «طاق طویله» متعلق به دوره اتابکان لر و حدود قرن هفتم هجری است. حریم این قلعه حدود ۲۵ تا ۳۰ هزار متر است و تاکنون چهار گوشه بنا با دیوارها۳ و اتاق سالم از قلعه در حفاری ها به دست آمده است.
قلعه «طاق طویله» در ابتدا کاروانسرا و پس از آن اصطبل خان ها بوده است. قلعه «تاق تویله» هم اکنون در منطقه مسکونی و تجاری شهر «ایذه» قرار دارد.