گفتوگو با فریدون خاوند:
در حالی که در هفتههای اخیر اعتراضات برخی سپردهگذاران بانک خصوصی کاسپین در ایران واکنشها و بازتابهای فراوانی داشته؛ حسینعلی امیری، معاون پارلمانی رئیس جمهوری ایران گفته که برخی قصد “نابسامان” نشان دادن وضع اقتصادی کشور را دارند. یک اقتصاددان میگوید که مساله بحران اقتصادی در نظام بانکی ایران غیرقابل انکار است.
در هفتههای گذشته گروهی از سپردهگذاران موسسه کاسپین در ایران در مقابل بانک مرکزی و مجلس تجمع کردند و از مقامات خواستند تا امکان دریافت سود و سپرده آنها فراهم شود.
بانک مرکزی در واکنش به این اعتراضات، با انتشار بیانیهای، این افراد را “کج اندیش” و “بدخواه” توصیف کرد.
این اعتراضات همچنان ادامه دارد و روز شنبه ۱۹ تیر هم معاون پارلمانی حسن روحانی، این اعتراضها را به “رسانههای خارج از کشور” منتسب کرد.
وی همچنین به مالباختگان سپردهگذار هشدار داده که “برای رسانههای بیگانه خوراک تبلیغاتی فراهم ننکند.”
فریدون خاوند، اقتصاددان و استاد دانشگاه ساکن پاریس در گفتوگو با بخش فارسی رادیو بینالمللی فرانسه درباره دلیل چنین اظهاراتی از سوی مقامات جمهوری اسلامی میگوید: “بانکها در همه دنیا یک موسسه اقتصادی هستند و مانند هر موسسه اقتصادی دیگری با خطر ورشکستگی روبرو هستند.”
به گفته وی گفتن اینکه بانکها هرگز ورشکست نمیشوند، “سخن بسیار نادرستی است.”
این اقتصاددان همچنین در مورد وضعیت پیش آمده در ایران چنین توضیح میدهد: “مسوولان به طور طبیعی تلاش میکنند تا با گفتن سخنان آرامشبخش تا اندازهای خیال مردم را راحت کنند.”
وی ادامه میدهد: “اما ورای این موضوع، مساله بحران در نظام بانکی ایران غیرقابل انکار است و نسبت دادن این بحران به رسانههای خارجی، نوعی صرفنظر از واقعیاتی است که کمکی به آرام کردن افکار عمومی نمیکند.”
برای شنیدن گفتگو لطفا اینجا کلیک کنید.
از: ار اف ای