فیروزه متین
در حالی که قوه قضاییه جمهوری اسلامی از انتشار جزئیات پرونده حمید بقایی، معاون اجرایی محمود احمدی نژاد و فردی که او به پاکدستی اش قسم می خورد، خودداری کرده، یک مقام دولتی در گفت و گو با روزنامه قانون، از لفظ “غارت” برای توصیف پرونده بقایی استفاده کرده و فاش ساخته که وی، پول های غارت شده را در ده کشور سرمایه گذاری کرده و امکان بازگرداندن آنها به بیت المال وجود ندارد.
محمد اشرفی اصفهانی، دیروز به روزنامه قانون گفته است: “پریروز یکی از مسئولان امنیتی کشور در جلسه ما توضیح داد که بقایی در ۱۰ کشور سرمایه گذاری مالی کرده است و آنقدر خورده و برده که ما باید چند سال بگردیم تا اموالی که غارت کرده و از کشور منتقل کرده را فقط شناسایی کنیم. نه اینکه برگردانیم؟ آن دولت مدعی بود که پاکدستترین دولت هاست. واقعا شرم آور است. واقعا شرم آور است. دولتهای قبل، دولت اصلاحات، دولت هاشمی رفسنجانی آنهمه خدمات در کشور انجام دادند و هیچ ادعایی نکردند. این آقا مملکت را به هم ریخت و همه را زیرو رو کرد و ارزشها را پایمال کرد و آنهمه بردند و خوردند و غارت کردند آنوقت می گوید من پاکترین دولتها هستم”.
روزنامه قانون، در ادامه به افشاگری های پیشین اشرفی اصفهانی نیز اشاره کرده و نوشته است: “اشرفی اصفهانی در اسفند سال گذشته در گفتوگو با فارس، دولت احمدینژاد را آلودهترین دولت بعد از انقلاب خوانده و گفته بود که “نوبت بگمبگمهای ماست”.
اشرفی اصفهانی همچنین در گفت و گو با روزنامه شرق از ارجاع “۸۰۰ پرونده که عمده آنها مربوط به دولت نهم و دهم است به رسیدگی به تخلفات نهاد ریاست جمهوری” خبر داده و از صدور حکم انفصال دائم از خدمت برای یکی از مدیران ارشد نهاد ریاست جمهوری در دوره احمدی نژاد خبر داده بود. او همچنین سال گذشته خبر انفصال از خدمات اداری حمید رسایی به اتهام تخلفاتی که در دوران مدیر کلی اداره ارشاد استان قم مرتکب شده بود افشا کرد که با جنجال بسیاری مواجه شد.
خبر خروج دارایی های عمومی توسط حمید بقایی در حالی منتشر شده که در زمان بازداشت وی، غلامعلی جعفر زاده ایمن آبادی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفت و گو با تابناک، رقم خروج دارایی ها توسط وی را ۲۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرده بود؛گفت و گویی که ساعاتی پس از انتشار، از روی خروجی سایت تابناک، حذف شد.
او گفته بود: “دولتمردان گذشته متاسفانه به صرف ادعا های که در باره پاک بودن داشتند، تخلفات بسیار گسترده ای داشتند، این تخلفات از انتقال پولهای کلان از داخل کشور به خارج تا فسادهایی که در واگذاری پروژها و چیزهای دیگر داشتند، بوده است. یکی از تخلفات بقایی در پرونده هایی که از او وجود دارد، خروج ۲۰ هزار میلیارد تومان از داخل
کشور به صرافی های کشور های عربی بوده است، و تخلفات بسیار زیاد دیگری نیز وجود دارد، البته در شرایط فعلی نمی توانم جزئیات پرونده را افشا کنم. ما منتظر بازداشت مقامات بالاتر هستیم؛ اگر چه ممکن است مقامات بالاتر خود تخلف نکرده باشد، اما در کشور اینگونه نیست، کسانی بوند که با استفاده از سو مدیریت فجایع زیادی را بار آورده اند، مبالغ قابل توجهی از کشور خارج شده است و بیت المال به غارت رفته است. زمانی که ما نمی توانیم نفت کش های خودمان را پیدا کنیم، شما از ما می پرسید که پول از کجا آمده است؟ معلوم نیست این پول از کجا آمده است ولی تنها این یک مورد نیست تخلفات بسیار زیاد است. از این اعداد ما زیاد داریم، اما اگر آقایان تند رو، تنها ۵ درصد از نگرانی هایی که الان دارند را در آن زمان داشتند و این سخت گیری هایی که الان می کنند آن زمان انجام می دادند هیچ یک از این اتفاقات رخ نمی داد”.
علاوه بر این موارد، ماجرای اخذ ویزای آمریکا توسط حمید بقایی برای همسرش ـطیبه ترکستانی نیز از جمله موارد جنجالی پرونده اوست.
نادر قاضی پور دو هفته پیش در مجلس گفته بود: “کاغذها را دیدیم، حمید بقایی برای اعضای خانوادهاش ویزا گرفته بود. حالا اینکه بعدا آنها در سفر او را همراهی نکردهاند، حرف دیگری است، اما تا بخش اخذ ویزا پیش رفته بودند و همین ماجرا نیت به تخلف را تأیید میکند”.
وکیل مدافع بقایی پیش از این اما تمامی این اتهامات را رد کرده و بازداشت او را یک مسئله اداری دانسته و به خبرگزاری تسنیم گفته بود: “طبق اسناد و مدارک موجود، اتهامی که به آقای بقایی منتسب شده مربوط است به اواخر دولت دهم که بحث پرداخت پاداش به برخی وزرا، مسوولان و مقامات دولتی مطرح بوده و در نهایت تصمیم گرفته میشود به جای پرداخت پاداش مستقیم به این افراد، مبلغ ۳۰۰میلیون تومان توسط نهاد ریاست جمهوری به صندوق قرضالحسنهای که ۱۶نفر از مقامات و مسوولان دولتی از آن صندوق وام گرفته بودند، پرداخت شود تا از محل این ۳۰۰میلیون تومان تمام یا بخشی از وامهای دریافتی این افراد از آن صندوق تا سقف ۲۵میلیون تومان تسویه شود و النهایه مبلغ مذکور در اواخر مسوولیت آقای بقایی بهعنوان معاون اجرایی و سرپرست نهاد به صندوق مذکور پرداخت شده است. نام خود آقای بقایی هم در آن لیست ۱۶ نفرهای که بخشی از وامهایشان توسط نهاد تسویه شده، قرار داشته است و ۲۵میلیون تومان از وام دریافتی ایشان تسویه شده است. دادسرای محترم پرداخت این مبلغ توسط سرپرست وقت نهاد ریاست جمهوری را غیرقانونی و مجرمانه تشخیص داده و اتهام اختلاس به آقای بقایی تفهیم و ایشان از تاریخ ۱۸/۳/۱۳۹۴ بازداشت شدهاند.”
گفتنی ست محمود احمدی نژاد نیز درزمان بازداشت بقایی در بیانیه شدید اللحنی، از وی به عنوان “فردی مومن، انقلابی و کاملا پاکدست” یاد کرد.