وزیر پیشنهادی کار دولت دوازدهم دادستان کل را مانع اصلی بازگشایی انجمن صنفی روزنامهنگاران عنوان کرده است. علی ربیعی خود از سوی فعالان مطبوعاتی اصلیترین مانع برای بازگشایی انجمن صنفی روزنامهنگاران معرفی شده بود.
علی ربیعی، وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای دولت دوازدهم، روز یکشنبه (۲۲ مرداد/ ۱۳ اوت) در فراکسیون امید متشکل از اصلاحطلبان مجلس حاضر شد و به پرسشهای نمایندگان درباره عملکرد پیشین و نیز برنامههای ۴ سال آیندهاش پاسخ داد.
ربیعی از جمله در خصوص ممانعتهای موجود بر سر بازگشایی انجمن صنفی روزنامهنگاران نیز سخن گفت و مانع اصلی ادامه فعالیت این نهاد صنفی را محمد جعفر منتظری، دادستان کل کشور، دانست.
وزیر پیشنهادی کار دولت دوم روحانی گفت: «بنده ۴ مرتبه با دادستان کل در این خصوص ملاقات کردم و ایشان گفت اجازه بازگشایی این انجمن را نمیدهیم. البته نامه رسمی از سوی دادستان تهران ارسال شد که نمیتوان آن انجمن صنفی را بازگشایی کرد».
ربیعی در ادامه گفت که او در برابر مخالفت دادستان کل “راهکار دیگری” را مبنی بر تشکیل انجمن روزنامهنگاران استانها در پیش گرفته و این انجمنها اکنون “آماده ثبت و فعالیت” هستند.
انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران مهرماه سال ۱۳۷۶ تأسیس و مرداد ماه سال ۱۳۸۸ یعنی دو ماه پس از انتخابات مناقشهبرانگیز ریاستجمهوری، در پی شکایت وزارت اطلاعات و با حکم سعید مرتضوی، دادستان وقت تهران، تعطیل شد. حسن روحانی چهار سال بعد، در مبارزات انتخاباتی سال ۱۳۹۲ وعده بازگشایی این نهاد صنفی در صورت پیروزی خود را داد؛ وعدهای که پس از ۴ سال هنوز هم متحقق نشده است.
در همین رابطه و به مناسبت ۱۷ مرداد، روز خبرنگار، انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران در نامهای سرگشاده به حسن روحانی، خواستار بازگشایی این انجمن شد و از “کارشکنی مدیران دولت تدبیر و امید” در راه بازگشایی این نهاد صنفی و نیز به راهاندازی انجمنهای “بدیل” و “موازی” توسط برخی از این مدیران اعتراض کرد.
انجمن صنفی روزنامهنگاران خطاب به روحانی نوشته بود: «نامههای متعدد این انجمن صنفی خطاب به شما و مقامات مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دیگر مقامات ذیربط، تاکنون بی پاسخ مانده است».
این تشکل صنفی همچنین از روحانی خواسته بود تا “فرد بیغرض، بیطرف و منصفی در دولت” را مسئول پیگیری “رفع موانع بازگشایی انجمن” کند.
اواخر اردیبهشت ماه سال جاری (۱۳۹۶) بیش از ۷۰۰ فعال مطبوعاتی در نامهای به روحانی، خواستار تحقق وعدهی او مبنی بر بازگشایی انجمن روزنامهنگاران ایران شده بودند.
علی ربیعی همواره از سوی فعالان مطبوعاتی یکی از اصلیترین موانع بر سر راه بازگشایی انجمن صنفی روزنامهنگاران شناخته شده و به تلاش برای انکار شخصیت حقوقی روزنامهنگاران ایران متهم بوده است.
وزیر کار دولت یازدهم در حالی از عملکرد وزارتخانه تحت امر خود در فراکسیون اصلاحطلبان مجلس دفاع کرده که لابیگری وزیران پیشنهادی برای کسب رأی اعتماد از نمایندگان به اوج خود رسیده است. از علی ربیعی به عنوان یکی از کسانی نام برده میشود که برای کسب رأی اعتماد از مجلس در روز سهشنبه (۲۴ مرداد) با مشکل جدی مواجهاند.
از: دویچه وله