رئیس مجلس ایران لغو عضویت سپتنا نیکنام، منتخب زرتشتی شورای شهر یزد، را غیرقانونی دانست. به گفته علی لاریجانی در صورت حل نشدن اختلاف میان مجلس و شورای نگهبان موضوع به هیات حل اختلاف قوا فرستاده میشود.
علی لاریجانی رئیس مجلس ایران، لغو عضویت نماینده زرتشتی شورای شهر یزد را غیرقانونی خواند. او روز چهارشنبه ۲۶ مهر (۱۸ اکتبر) در دیدار با اعضای شورای شهر تهران افزود: «از ابتدا گفتم که این روش مورد قبول ما نیست.»
شورای شهر یزد ۱۱ عضو اصلی و ۷ عضو علیالبدل دارد و سپنتا نیکنام، کاندیدای زرتشتی انتخابات ۲۹ اردیبهشت این شورا، با کسب نزدیک به ۲۲ هزار رأی به عنوان نفر هفتم و برای دومین دوره پیاپی به عضویت آن درآمد.
در پی شکایت علیاصغر باقری، از نامزدان شکستخورده در انتخابات پنجمین دوره شورای شهر یزد، دیوان عدالت اداری ۱۳ شهریور ماه حکم تعلیق موقت عضویت نیکنام در این شورا را صادر کرد.
به گفته علی لاریجانی ورود دیوان عدالت اداری به موضوع، “ورود به موقع” نبوده است.
لغو عضویت نماینده شورای یزد بر اساس نامه احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان صورت گرفته است. هیئت نظارت بر انتخابات شوراها وابسته به مجلس شورای اسلامی است و شورای نگهبان اختیار و وظیفهای در رد یا تائید صلاحیت نامزدان شرکت در این انتخابات ندارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی ایران با بیان اینکه به لحاظ قانونی مشکلی در این خصوص وجود نداشته افزود: «شورای نگهبان به مسائل شرعی در این خصوص استناد میکند که البته مربوط به قوانین گذشته است و شورای نگهبان باید درباره قوانین جدید رأسا اعلام نظر کند.»
علی لاریجانی تصریح کرد که اگر اختلاف میان مجلس و شورای نگهبان حل نشود این موضوع از طریق ارسال نامه به شورای حل اختلاف قوا ارسال خواهد شد.
کدخدایی: نظر شورای نگهبان لازمالاجراست
عباس کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، در واکنش به اعتراضها گفت که نظر شورای نگهبان درباره عضو زرتشتی شورای یزد لازمالاجرا است.
او در گفتوگو با روزنامه شهروند گفت: «چنانچه مصوبهای از سوی فقهای شورای نگهبان بهعنوان خلاف شرع تشخیص داده شده باشد، در روزنامه رسمی منتشر میشود و لازمالاجرا هم هست.»
کدخدایی افزود: «این مصوبه اخیر هم مثل همانها بود، یعنی فقهای شورای نگهبان موضوع را بررسی کردند، رأیگیری شد، خلاف شرع تشخیص داده شد و به مراجع ذیربط برای ابلاغ و اجرا ارسال شد.»
با این حال عبدالرضا هاشمزایی، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس، معتقد است که ورود شورای نگهبان و دیوان عدالت اداری در این ماجرا غیرقانونی است.
به گفته او با توجه به این که دیوان عدالت اداری حکم موقت درباره تعلیق نیکنام از عضویت در شورای یزد را داده، این موضوع قابل تجدیدنظر است.
انتشار خبر تعلیق منتخب زرتشتی شورای شهر یزد با واکنشهای بسیاری در شبکههای مجازی روبرو شد. بسیاری از کاربران ایرانی میگویند این تصمیم نه تنها نادیده گرفتن آرای شهروندان شهر یزد است که حقوق ابتدائی شهروندان ایران را پایمال میکند.
از: دویچه وله