هشتگ سلبریتی_بیسواد، دور جدید حمله به علی کریمی

سه شنبه, 9ام آبان, 1396
اندازه قلم متن

پست های جدید کریمی در صفحه اینستاگرامش با واکنش خبرگزاری فارس روبرو شد

منصور رضوی؛ شهروند خبرنگار

حمله رسانه های تندرو به ستاره های فوتبال ایران تازگی ندارد؛ «مسعود شجاعی» نمونه بارز این برخورد است. «مهدی مهدوی کیا» و «علی کریمی» هم پیش تر با این نوع هجمه روبه رو بودند؛ وقتی با بازوبند سبز و در حمایت از معترضان انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ در ایران، مقابل کره جنوبی قرار گرفتند. علی کریمی کمی بیش تر از مهدی با این فضا آشنا است؛ به ویژه وقتی حاضر نشد دعوت «محمود احمدی نژاد» برای حضور در بازی نمایشی را قبول کند.

روز چهارم آبان ماه سال ۸۹ دفتر ریاست جمهوری ایران به مناسبت حضور «اوو مورالس»، رییس جمهوری بولیوی در ایران، یک بازی فوتبال نمایشی با حضور تعدادی از ستاره های فوتبال ایران و چند نفر از دولت‎مردان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی ترتیب داد. علی کریمی یکی از مدعوین بود اما حاضر نشد دعوت دفتر احمدی نژاد را قبول کند. «فرهاد مجیدی»، «کریم باقری»، «مجتبی جباری»، «محمد نوری» و «غلامرضا رضایی» دو رییس جمهوری ایران و بولیوی را در این بازی همراهی کردند.

سال ۹۱ «عبدالرضا داوری» از حلقه اول مشاوران احمدی نژاد و مدیرعامل پیشین «موسسه صندوق بازنشستگی صنایع مس ایران» عدم حضور علی کریمی در این بازی را بی اهمیت عنوان کرد و به سایت «کاپ» گفت: «برای رییس جمهوری مهم این بود که فرهاد مجیدی در این بازی باشد. یادم هست که فرهاد جلسات زیادی با احمدی نژاد و مشایی داشت و برای این جلسات هم محدودیتی برایش نمی گذاشتند. هر وقت که درخواست ملاقات می داد، خیلی سریع به او وقت می دادند و جلساتش با رییس جمهوری، وقت مشخصی نداشت.»

علی کریمی تقریبا همیشه به عنوان چهره معترض در فوتبال ایران مشهور بوده است. او چه در زمین فوتبال و چه بیرون از آن، بارها مقابل اهالی فوتبال و حتی سیاست موضع گرفته است. سال ۹۱ حضور سردار «محمد رویانیان» را در باشگاه پرسپولیس در گفت و گو با روزنامه خبرورزشی «فاجعه» دانسته و گفته بود: «چه طور یک سردار می تواند مدیرعامل باشگاه پرسپولیس شود اما یک فوتبالیست نباید فرمانده لشکر باشد؟»

همین موضع گیری های علی کریمی، از او چهره ای منفور در رسانه هایی می ساخت که علاقه ای به کلام تندش نداشتند. همین رسانه ها گاهی از تندروی های او به سود جریان دل خواه خود هم بهره برده اند.

بهمن ماه سال گذشته کریمی ابتدا در صفحه اینستاگرام «حسن روحانی» از اوضاع آب و هوای خوزستان انتقاد کرد و مدیریت سازمان محیط زیست دولت روحانی را زیر سوال برد.
«معصومه ابتکار» در واکنش به این نوشته علی کریمی و انتقادش که بازتاب زیادی در رسانه ها داشت، از او خواست تا خوددار باشد و به جای پست گذاشتن در اینستاگرام، کار عملیاتی انجام دهد. کریمی در پاسخ به رییس سازمان محیط زیست نوشت: «سرکار خانم ابتکار، وظیفه من در قبال هم وطنانم به دلیل نداشتن پست و مقام، در حد یک پست اینستاگرامی می‌تواند باشد و کار دیگه ای هم جز دعا کردن نمی‌توانم بکنم. ولی شما که وظیفتون تحقیق و سیاست گذاری است و باید بر آن نظارت کنید که انجام شود و در سه سال و نیم گذشته بارها سفر کردین به قول خودتون، نباید یک درصد‌ وضع بهتر شده باشد.»

همین ابزاری شد که شایعاتی در مورد حمایت احتمالی کریمی از «محمدباقر قالیباف» در انتخابات ریاست جمهوری شکل بگیرد. رسانه های اصول گرا هم از همین مناقشه اینستاگرامی استفاده کردند اما علی کریمی خیلی سریع موضع خود را حمایت از «حسن روحانی» اعلام کرد.

او حالا در نظر رسانه های اصول گرا دوباره منفور شده است. پست جدید علی کریمی در اینستاگرام، مربوط به روز تولد «کوروش» بود. او تصویری از مقبره کوروش کبیر را منتشر کرد که نوشته بود: «تمام سپاسم از کسی است که به من نیازی نداشت اما فراموشم نکرد.»
در کنار این متن هم از قول پادشاه هخامنشی نوشت: «اى پسرمن، نیکوکار باش نه بد کار، زیرا زندگانى انسان جاودان نیست و هیچ چیز از کردار نیک لازم تر نمى باشد.»

«فارس» بلافاصله به این پست علی کریمی واکنش نشان داد. «حمزه ناجیان» در بخش فضای مجازی این خبرگزاری، گزارشی نوشت و در آن به ورزشکاران و بازیگرانی که در زمینه های سیاسی، تاریخی و مذهبی اظهارنظر می کنند، تاخت. در بخشی از این گزارش آمده بود: «علی کریمی روز گذشته مطلبی را در اینستاگرامش منتشر کرد که دو ایراد بزرگ داشت؛ نخست آن جمله ای را که وی به صورت عکس‌نوشته منتشر کرده بود، نه تنها به کوروش اختصاص نداشت بلکه جمله ای منتسب به “شکسپیر”، نویسنده فقید انگلیسی بود. دوم، متنی که او در اینستاگرامش منتشر کرد نیز جمله کوروش نبود بلکه جملات گران‏بهای مولای متقیان در نامه۳۱ نهج البلاغه بود.»

در گزارش فارس عنوان شده هشتگ «#سلبریتی_بی‎سواد» خطاب به علی کریمی در توییتر به راه افتاده است. در این گزارش به بیش از ۵۰ توییت برای اثبات حجم اعتقاد مردم به «بی سوادی» علی کریمی اشاره شده است.

واکنش علی کریمی یک روز بعد از آغاز حملات مجازی، پست ساده ای بود در اینستاگرام. باز هم تصویری از مقبره کوروش منتشر کرد و در توضیح نوشت: «یک مقبره ساده، ز سنگ ساخته است بر گنبد و سیم و زر نپرداخته است اما عجبا که نام و آوازه او لرزه به شیخ و زاهد انداخته است.»

اشاره او به مقبره های طلا را به سادگی می توان درک کرد. کریمی هم چنان از سوی مخالفانش در صفحات اجتماعی مورد حمله و نقد قرار می گیرد. پس از انتشار پست جدید کریمی، جملاتی از شخصیت های سیاسی، هنری و فرهنگی در سراسر جهان به نام «کوروش» و با هشتگ «#علی_کریمی» در حال انتشار است.

این نخستین بار نیست که کریمی مورد هجوم رسانه های تندرو قرار می گیرد، بعید است که آخرین بار هم باشد.

از: ایران وایر


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.