هفته گذشته خبری مبنی بر احضار مجدد «آتنا دائمی» و «گلرخ ایرایی» از بند زنان زندان «اوین» به دادسرا، در شبکههای اجتماعی منتشر شد.
آتنا دائمی، فعال مدنی و حقوق کودکان توسط قاضی «مقیسه» به اتهام های «تبلیغ علیه نظام»، «اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت ملی»، «توهین به رهبری» و «توهین به مقدسات»، سه سال پیش محاکمه و به ۱۴ سال زندان محکوم شد؛ اتهاماتی که در سالهای گذشته به عبارات تکراری در پرونده های قضایی زندانیان سیاسی تبدیل شده اند. ولی بعد حکم او در شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران به هفت سال کاهش پیدا کرد و در حال حاضر دوران محکومیت خود را سپری میکند.
اما این بار در کنار آن اتهامات تکراری، قوه قضاییه دست به ابتکاری جدید زده است؛ در پرونده جدید این زندانی ۲۹ ساله زاده تهران که در شعبه ۴ دادسرای «مقدس» در جریان است، اتهام زمزمه ترانههای «شاهین نجفی»، خواننده اعتراضی را هنگام تردد در بند نسوان گنجانده اند.
پیش از این، «مهدی رجبیان»، موزیسین و بنیان گذار سایت «برگ موزیک» به اتهام انتشار آلبومهایی از شاهین نجفی بازداشت و زندانی شده بود.
آتنا دائمی به همراه گلرخ ایرایی، همسر «آرش صادقی» که با دو اتهام «توهین به مقدسات» و «تبلیغ علیه نظام» به شش سال زندان محکوم شده است، هفته گذشته با شکایت شاکی خصوصی به صورت شفاهی به دادسرای مقدس احضار شده اند. آرش صادقی، فعال حقوق دانشجویان، مدافع حقوق بشر و دانشجوی اخراجی دانشگاه «علامه طباطبایی»، هم اکنون در حال سپری کردن حکم ۱۹ سال حبس خود است.
بر اساس اظهارات و اسناد یک منبع موثق، شاکی خصوصی طبق گزارشها و شهادت «آفرین چیتساز»، یادداشت نویس زندانی روزنامه «ایران»، یک زندانی سیاسی دیگر است.
«محمدحسین دائمی»، پدر آتنا به «ایرانوایر» میگوید: «در خصوص پرونده جدیدی که برای آتنای من باز کردهاند، میگویند شاکی خصوصی دارد. من روز دوشنبه دوم بهمن ماه به دادسرا مراجعه کردم تا از جزییات پرونده مطلع شوم. من را به اتاق قاضی راه ندادند اما فردی که در آن شعبه کار میکند، به من گفت دخترم شاکی خصوصی دارد. گفتم شاکی خصوصی کیست؟ گفت یکی از زندانیان شاکی است و یکی دیگر شاهد پرونده.
«پدر آتنا دائمی با تلخی گفت:«خیلی از حرفها را نمیشود زد. اگر بگویم، آن ها پاره تنم را در زندان و دادگاه اذیت میکنند.»
به گفته محمدحسین دائمی، اتهام دخترش این بوده که ترانه های شاهین نجفی را در سلولش زمزمه می کرده است: «این که کسی ترانهها و آهنگهای یک خواننده را زمزمه کند، از کی تا حالا به جرم تبدیل شده است و یک قاضی میتواند براساس آن قضاوت کند. آن ها همین طور گفتهاند دختر من در زندان تبلغ علیه نظام کرده است.»
او به سابقه پرونده سازی برای اعضای خانواده اش اشاره می کند: «در گذشته بابت پروندهسازیهایی که برای دو خواهر او کردند، نتیجهاش شد ۵۴ روز اعتصاب غذا توسط آتنا و از دست دادن کسیه صفرای دخترم.»
محمدحسین دائمی تاکید می کند پرونده سازی ها باعث فشار شدید روانی بر خانواده های زندانیان می شود: «این ها با این پرونده سازیها نه فقط آتنا بلکه ما را هم شکنجه میکنند. شکنجه فقط شلاق و انفرادی نیست، این پروندهسازیهای بیاساس هم به نوعی شکنجه سفید محسوب میشوند.»
اضافه می کند: «تا کنون چند پرونده از طریق آقای “خانی”، رییس بهداری زندان و همین طور رییس زندان اوین برای آتنا تشکیل دادهاند. درست است که از همه آن ها تبرئه شد اما در طول مراحل دادگاه، ما و خود آتنا به نوعی شکنجه شدیم. اینها را اگر ظلم معنی نمیکنند، به ما بگویند این برخوردها و پرونده سازیها محبت هستند تا ما هم نسبت به این کلمات آشنازدایی کنیم.»
او هدف این پرونده سازی ها را فلج کردن فعالان مدنی می داند: «اینها میخواهند آتنا را به زانو در بیاورند. زمزمه کردن آهنگهای یک خواننده در کجای دنیا جرم است؟»
محمد تنگستانی/ایران وایر