فرنوش رام
نماینده ویژه رییسجمهوری آمریکا در مذاکرات بینالمللی میگوید که ایران سالانه یک میلیارد دلار برای حمایت از تروریستها در اطراف مرزهای اسرائیل هزینه میکند؛ به گفته او، یکصد میلیون دلار از این مبلغ در اختیار حماس در غزه قرار میگیرد.
جیسون گرینبلات روز یکشنبه ۱۵ بهمن در توییتر خود نوشت: «ایران تقریبا سالی یک میلیارد دلار برای ترور در لبنان، اسرائیل، کرانه باختری و نوار غزه هزینه میکند؛ این پولِ خون، تنها خشونت را افزایش میدهد و به فلسطینیها هیچ کمکی نمیکند».
وی افزوده است: «رژیم فاسد تهران منابع مردم ایران را در ماجراجوییهای نظامی در منطقه صرف میکند به جای آنکه آن را در داخل (ایران) و برای پیشبرد صلح در خارج هزینه کند».
این مقام ارشد آمریکایی گفته است: «تصور کنید که مردم غزه با یکصد میلیون دلاری که ایران سالانه به حماس میدهد، (میتوانستند از چه رفاهی برخوردار باشند) در حالی که حماس آن را برای جنگ افزار و تونلهای تهاجمی علیه اسرائیل صرف میکند».
جیسون گرینبلات که همراه با جرد کوشنر مشاور ارشد دونالد ترامپ در یک سال اخیر برای از سرگیری گفتوگوهای سیاسی اسرائیلی و فلسطینیها بارها به اسرائیل و کرانه باختری سفر کرده است، هفته گذشته نیز در اسرائیل بود که ضمن آن، از بخش جنوبی اسرائیل در نزدیکی مرز غزه بازدید کرد.
رژیم فاسد تهران منابع مردم ایران را در ماجراجوییهای نظامی در منطقه صرف میکند به جای آنکه آن را در داخل (ایران) و برای پیشبرد صلح در خارج هزینه کند.نماینده رییسجمهوری آمریکا در مذاکرات بینالمللی
به گزارش پایگاه خبری وای. نت، آقای گرینبلات با همراهی فرماندهان ارتش اسرائیل، از تونلهایی که حماس برای تحرکات تروریستی میان غزه و اسرائیل حفر کرده بود، بازدید کرد.
او پس از بازدید از مرز اسرائیل و غزه نیز در توئیتی نوشته بود، حماس برای ایجاد هر تونل حدود شش میلیون دلار هزینه میکند، و افزود: «غزه به گزینههای دیگری غیر از حماس و فلج کنندگان آن نیاز دارد؛ زمان آن است که ریختن پول به غزه برای خشونت و تنفر متوقف شده و آینده واقعی بهتری برای ساکنان غزه شروع شود».
به نوشته آقای گرینبلات، «حماس به جای افزایش خشونت که بیچارگی مردم غزه را بیشتر کرده، موظف است زندگی مردمی را که بر آنها حکمرانی میکند، بهبود بخشد».
انتشار توییتهای آقای گرینبلات در مورد رنجهایی که حماس با پول ایران بر مردم غزه تحمیل کرده، با افزایش گزارشها در مورد وخیم شدن وضعیت انسانی این باریکه فلسطینینشین همزمان شده است.
به گزارش رسانههای اسرائیل، ژنرال گادی آیزنکوت رییس ستاد ارتش اسرائیل نیز روز یکشنبه با حضور در نشست دولت اسرائیل، گزارشی از وضعیت غزه و اثرات آن بر امنیت اسرائیل را برای وزیران دولت بنیامین نتانیاهو تشریح کرد.
به گفته آیزنکوت، «کسی در اسرائیل خواهان عملیات جنگی تازهای (علیه حماس در غزه) نیست اما وضعیت غزه در آستانه انفجار است که از وضع بد مردمش و بحران روابط حماس با سازمان آزادیبخش فلسطین ناشی میشود».
در حالی که جنبشهای فتح و حماس سال گذشته برای آشتی داخلی و واگذاری اداره امور غزه به تشکیلات خودگردان با هدف بهبود وضع غزه به توافقهایی دست یافتند، اما بخش عمده توافقها عملی نشده است.
محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطینی، در واکنش به اینکه حماس مانع از واگذاری عملی غزه به حکومت وابسته به فتح شده است، بودجه کمتری را در اختیار غزه میگذارد.
همزمان، نهادهای بین المللی در دوره اخیر میزان کمکهای خود به نوار غزه را محدود کردهاند؛ اونرا، آژانس امدادرسانی سازمان ملل متحد به فلسطینیان نیز که غذای یک میلیون تن از حدود دو میلیون ساکنان غزه را تامین میکند، در پی تصمیم اخیر رییسجمهوری آمریکا، با کاهش منابع روبرو شده است.
دونالد ترامپ در تصمیم کاهش کمکهای بلاعوض آمریکا به اونرا، تاکید کرد که فلسطینیان هیچگاه احترامی برای کمکهای سخاوتمندانه آمریکایی به آنها که در طول دههها ادامه داشت، قائل نبودند و به تازگی نیز به مایک پنس معاون رییسجمهوری آمریکا که به منطقه رفت و حاضر به دیدار با او نشدند، «بیاحترامی» کردند.
آمریکا و اسرائیل حماس را تشکیلاتی «تروریستی» میدانند؛ آمریکا در روزهای گذشته اسماعیل هنیه رییس جدید دفتر سیاسی حماس را نیز در فهرست سیاه تروریستی قرار داد.
اما حماس به تازگی در سطوح بالای رهبری برای بهبود مناسبات با ایران ابراز علاقه کرده است؛ این امر پس از چند سال سردی روابط میان آنها، بر سر خودداری حماس از مشارکت در جنگ داخلی سوریه به سود بشار اسد، رخ داد.
قاسم سلیمانی فرمانده شاخه قدس سپاه پاسداران ایران به تازگی با فرماندهان ارشد حماس در غزه تلفنی گفتوگو کرد و برایشان پیام کتبی ارسال کرد؛
یحیی سنوار رهبر داخلی حماس در غزه ماه گذشته گفت، قاسم سلیمانی به او تاکید کرد که ایران آماده حمایت همه جانبه از حماس و «مقاومت» در غزه است.
از: رادیو فردا