عباس جعفری دولت آبادی دادستان عمومی و انقلاب تهران در اشاره به اعترضات به حجاب اجباری و اعتراضات گسترده دی ماه در ده ها شهر ایران گفته است که حوادث سال جاری از زمان انقلاب تاکنون سابقه نداشته است.
به گزارش منابع خبری ایران این چهره محافظه کار سال ۱۳۹۶ را “سالی سخت و پر حادثه” توصیف کرد و گفت: “مشکلات مرتبط با بانکها، موسسات پولی و اعتباری، مشکلات صندوقهای بازنشستگی، آشوبهای دیماه و بهمنماه، موجب شد سال جاری پرفراز و نشیب باشد.”
او اضافه کرد: “در سال ۱۳۹۶ در حوزه اجتماعی مسائلی چون کشف حجاب و برخی اقدامات ساختارشکنانه رخ داد که پس از پیروزی انقلاب اسلامی سابقه نداشته است.”
اما او گفت که دستگاه های مختلف حکومت با موفقیت توانستند با اعتراضات که آن را “آشوب” خواند مقابله کنند: “پلیس در آشوبهای دیماه ظرف دو تا سه روز بر اوضاع مسلط شد و آشوب خیابان پاسداران نیز ظرف چند ساعت توسط پلیس مهار شد.”
مقام های مختلف حکومت ایران پس از این اعتراضات که ۹۰ شهر ایران را فراگرفت نسبت به اوضاع اجتماعی ابراز نگرانی کرده اند.
دادستان تهران گفت: “دشمن فهمیده است که جمهوری اسلامی ایران در حوزه دفاعی قوی و مقاوم است و لذا در پی بحرانی جلوه دادن اوضاع اجتماعی و اقتصادی کشور است و سرپرستان دادسراها باید در این زمینه هوشیار باشند.”
هرچند از آن زمان اعتراضات خیابانی فرونشسته اما اعتراضات زنان و کارگران ادامه یافته است.
آقای دولت آبادی در اشاره به تجمع اخیر در حمایت از حقوق زنان در برابر وزارت کار خواهان برخورد پلیس با “اقدامات ساختارشکنانه” شد.
آن تجمع در روز ۸ مارس – ۱۷ اسفند – با برخورد نیروهای انتظامی روبرو شد و طی آن ده ها نفر بازداشت شدند.
آقای دولت آبادی گفت: “پلیس با اخذ دستور قضایی تعدادی از تجمعکنندگان را دستگیر کرد که تعدادی از آنان آزاد و برخی از آنها نیز بازداشت شدند که تحت تعقیب قضایی قرار خواهند گرفت؛ چرا که تشکیل تجمعات در معابر باید با اخذ مجوز قبلی و نباید با اقدامات ساختارشکنانه توأم باشد و پلیس مکلف است با اقدامات ساختارشکنانه مقابله کند.”
اما علی مطهری، نایب رئیس مجلس ایران گفته است که “این تجمع مسالمت آمیز بوده و نیازی به برخورد با تجمع کنندگان نبوده است.”
به گزارش ایلنا، آقای مطهری یکشنبه گفت “طبیعتا اگر دست به تخریب زده بودند موضوع فرق میکرد. اما اینطور که ما شنیدیم تجمع آرام بوده و خشونتی اتفاق نیفتاده است. با توجه به غیرخشونتآمیز بودن تجمع، موضوع را پیگیری میکنیم و از مسئولان مربوطه در این رابطه سوال خواهیم کرد.”
روز شنبه اعلام شد که شماری از بازداشتشدگان تجمع روز جهانی زن در تهران به “اقدام علیه امنیت ملی” متهم شدهاند.
غلامحسین اسماعیلی، رییس کل دادگستری استان تهران، روز یکشنبه گفت پرونده افراد دستگیر شده در تجمع روز پنجشنبه مقابل وزارت کار در مرحله رسیدگی قرار دارد.
به گفته فعالان جنبش زنان در ایران دست کم ۱۴ زن بازداشتشده به زندان قرچک منتقل شدهاند و در تماس تلفنی با خانوادههایشان از عدم دسترسی مناسب به آب و وسایل بهداشتی خبر دادهاند.
گفته میشود دست کم چهار نفر از مردان بازداشتشده هم به زندان فشافویه منتقل شدهاند.
روز پنجشنبه بنا بود با دعوت فعالان جنبش زنان در ایران برای اعتراض به تبعیضهای موجود علیه زنان، از جمله شرایط نامناسب بازار کار ایران، تجمعی مقابل وزارت کار برگزار شود، اما ماموران نیروی انتظامی و لباس شخصی با خشونت حاضران را بازداشت کردند.
حکم حبس شهروند ایرانی بریتانیایی
آقای دولت آبادی در این روز همچنین از محکومیت یک شهروند ایرانی-بریتانیایی به شش سال حبس به اتهام “جاسوسی برای بریتانیا” خبر داد.
او هویت فرد متهم را فاش نکرد. هیچ جزییات دیگری در مورد این پرونده از جمله زمان دستگیری وجود ندارد.
او گفت: “یک جاسوس سرویس اطلاعاتی انگلستان که دارای تابعیت ایرانی – انگلیسی است، به شش سال حبس محکوم شد.”
حداقل دو شهروند بریتانیایی ایرانی در ایران تحت بازداشت هستند: نازنین زاغری رتکلیف و کمال فروغی.
از: بی بی سی