موسویان: آمریکا سیاست تغییر رژیم ایران را در دستور کار دارد

جمعه, 10ام فروردین, 1397
اندازه قلم متن

به گفته موسویان دشمنی میان جمهوری اسلامی و آمریکا همیشه وجود داشته اما سیاست تغییر رژیم ایران در دولت ترامپ علنی شد. او می‌گوید برای اجرای این سیاست اتحاد بی‌سابقه‌ای میان آمریکا، اسرائیل و عربستان شکل گرفته است.

حسین موسویان، مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای و دیپلمات سابق جمهوری اسلامی می‌گوید از انقلاب سال ۵۷ به این سو “دشمنی مستمری” بین حکومت‌های ایران و آمریکا وجود داشته و دو طرف بدترین عناوین را به سیستم‌های حکومتی یکدیگر نسبت داده‌اند.

موسویان روز جمعه (۱۰ فروردین/ ۳۰ مارس) در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا خاطر نشان کرد که دولت آمریکا در ده‌های گذشته از رژیم جمهوری اسلامی با عناوینی نظیر “محور شرارت”، “تروریسم دولتی”، “دولت یاغی”، “دولت نفرت” و “دولت مداخله‌گر” یاد کرده است.

او افزود جمهوری اسلامی نیز در این مدت برای آمریکا از عناوینی چون “شیطان بزرگ”، “استکبار”، “تروریسم دولتی”، “دولت وحشی”، “دولت حیله‌گر” و “دولت متقلب” استفاده کرده است.

مذاکره‌کننده سابق هسته‌ای ایران به ایسنا گفت: «ایران همیشه آمریکا را به خاطر سیاست “تغییر رژیم” محکوم کرده و آمریکایی‌ها هم همیشه ایران را به خاطر شعار “مرگ بر آمریکا” و عنوان “شیطان بزرگ”، سرزنش کرده‌اند.»

تاکید خامنه‌ای بر دشمنی امریکا

همزمان به این اظهارات، خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه متن یک سخنرانی رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای را بازنشر کرده که یکی از محورهای اصلی آن به تشریح “دشمنی” آمریکا با ایران اختصاص دارد.

بنا بر این گزارش خامنه‌ای ۱۱ آبان ۹۶ در دیدار با جمعی از دانش‌آموزان و دانشجویان با بیان این که ایران دشمنان بزرگ و کوچکی دارد گفت: «آن که من رویش تکیه می‌کنم که به‌معنای واقعی کلمه دشمن است و دشمنی می‌کند و خباثت می‌کند، آمریکا است. این از روی تعصب نیست، این از روی یک نگاهِ بدبینانه نیست؛ این ناشی از یک تجربه است، یک فهم درست واقعی است، دیدن میدان است.»

موسویان می‌گوید استراتژی آمریکا از انقلاب ۵۷ به این سو تغییر رژیم در ایران بوده و فقط در دوران مذاکرات هسته‌ای، باراک اوباما اولین و تنها رئیس جمهور ایالات متحده بود که در مجمع عمومی سازمان ملل به طور رسمی اعلام کرد به دنبال این کار نیست.

او علنی شدن سیاست تغییر رژیم ایران در دولت دونالد ترامپ را به کینه شخصی او به میراث اوباما، از جمله توافق هسته‌ای، وابستگی‌اش به جناح تندرو جمهوری‌خواهان و ارتباط نزدیک بستگان نزدیک ترامپ با نخست وزیر اسرائیل بنیامین نتانیاهو نسبت داد.

موسویان خاطر نشان کرد که در این میان عربستان و متحدانش نیز که در دوران باراک اوباما بارها خواستار حمله نظامی به ایران بودند موقعیت حضور ترامپ در کاخ سفید را مغتنم شمردند و با قراردادهای تسلیحاتی چند صد میلیارد دلاری او را بیش از پیش به دشمنی علنی با جمهوری اسلامی ترغیب کردند.

اتحاد بی‌سابقه علیه جمهوری اسلامی

به گزارش خبرگزاری ایسنا موسویان افزود: «اتحاد رسمی و عملیاتی که توسط مثلث تل‌آویو، واشینگتن و ریاض ـ ابوظبی در هماهنگی با دولت ترامپ شکل گرفته است، در کل دوران روابط ایران و آمریکا بعد از انقلاب بی‌سابقه است.»

در تقابل با این نظر، برخی تحلیلگران معتقدند سنگ‌اندازی‌های خامنه‌ای و نهادهای تحت فرمانش مانند سپاه پاسداران در مسیر مذاکرات هسته‌ای و سیاست تعامل و نزدیکی با غرب و کشورهای منطقه که دولت حسن روحانی بر آن تاکید دارد، دست‌کم راه را برای طرح سیاست‌های تغییر رژیم این “مثلث” هموار کرده است.

آزمایش‌های موشکی مناقشه‌برانگیز و نمایش انبارهای زیرزمینی موشک‌های ایران در بحبوحه مذاکرات هسته‌ای، نمایش موشک‌هایی که بر آنها شعار نابودی اسرائیل نقش بسته و دخالت علنی در برخی کشورهای منطقه نظیر لبنان، سوریه، عراق و یمن اقداماتی است که آمریکا و متحدانش برای توجیه سیاست تغییر رژیم جمهوری اسلامی از آن حداکثر استفاده را می‌برند.

نارضایتی عمیق و “شعارهای ساختارشکانانه”

موسویان در پاسخ به این پرسش که آیا حرکت‌های اعتراضی دی ماه، آمریکا را به حمایت علنی از تغییر رژیم ایران از داخل ترغیب نکرده گفته است: «شک نکنید که مثلث مذکور یک لیست اقدام مفصل در دست پیگیری دارد که تظاهرات اعتراضی در ایران، اختلافات مسئولان، مشکلات داخلی ایران به ویژه مشکلات اقتصادی و اجتماعی، مشکلات سایر کشورها به ویژه کشورهای همسایه و منطقه با ایران از جمله این موارد است.»

اعتراض‌های دی ماه با شعار “نه به گرانی” آغاز، اما خیلی زود با شعارهایی علیه فساد و استبداد همراه شد که کلیت نظام جمهوری اسلامی و رهبر آن علی خامنه‌ای را هدف گرفته بودند.

رسانه‌ها و شخصیت‌های حامی حکومت نیز اذعان دارند که معترضان شعارهای “ساختارشکنانه” سرداده‌اند و البته این بخش از شعارها را به تحریک “دشمنان خارجی” و رسانه‌های برون مرزی نسبت می‌دهند.

عماد افروغ، نماینده پیشین مجلس و استاد جامعه‌شناسی دانشگاه تربیت مدرس به تازگی گفته اعتراض‌های دی ماه به واقعیت‌های عینی جامعه و نارضایتی رو به افزایش شهروندان باز می‌گردد و مطابق نظرسنجی‌ها بیش از ۸۰ درصد مردم مشکلات اقتصادی را مهم‌ترین دغدغه خود می‌دانند.
از: دویچه وله


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.