کنکور ۹۷؛ افزایش شمار دانشجویان بهایی محروم از تحصیل به ۴۷ تن

دوشنبه, 26ام شهریور, 1397
اندازه قلم متن

خبرگزاری هرانا – با گذشت زمان هویت ۷ تن دیگر از شهروندان بهائی شرکت کننده در کنکور سراسری سال جاری که به اشکال مختلفی ازجمله با “پیغام نقص در پرونده” مواجه شده و نهایتا از ادامه تحصیل محروم شده‌اند، توسط این نهاد احراز شد. با احتساب این افراد شمار شهروندان بهایی محروم از تحصیل در کنکور ۹۷ که تاکنون هویت آنها توسط هرانا احراز شده است، به ۴۷ تن افزایش یافت.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، تعدادی از شهروندان بهائی که در کنکور سراسری شرکت کرده بودند، در سایت سازمان سنجش با پیغام نقص در پرونده روبرو و به دلیل بهایی بودن از ادامه تحصیل محروم شدند.

اسامی این شهروندان بهایی “فرهود باشی، اهل تهران”، “صهبا ایمانی”، “آرمان گلزار”، “نریمان موفقی ایولی، اهل ساری”، “فاران طلائی خلج‌آبادی”، “سینا طالعی جوشقانی” و “مهسا ستوده” توسط هرانا احراز شده است.

این شهروندان تحت عناوین مختلفی از جمله “نقص در پرونده” از تحصیل محروم شده‌اند. گزینه نقص در پرونده یک ترفند متداول است که عمدتا از سال ۱۳۸۵ در این موارد برای محروم کردن شهروندان بهایی از ادامه تحصیل به کار گرفته شده است.

با احتساب اسامی این ۷ شهروند بهایی، شمار شهروندان بهایی شرکت کننده در کنکور سراسری ۹۷ که با عناوین مختلفی به دلیل بهایی بودن از ادامه تحصیل محروم شده اند به ۴۷ تن افزایش یافت.

هرانا طی روزهای گذشته در گزارش‌هایی از مواجه شدن ۴۰ شهروند بهایی دیگر به نام‌های “نیما امینی”، “حنان هاشمی دهج”، “هستی ملکی”، “آریا احسانی”، “تینا حمیدی فرد” (رتبه ۱۵۰۰۰ از تهران)، “رژان خونیکی” (رتبه ۹۴۷۷)،“فروزان نوردل، اهل تبریز”، “پارسا شیخ‌زواره”، “هدی هدایتی”، “آرین بقایی امرئی”، “وفا نوبخت”، “ادیب رحمانی” (رتبه ۹۶۰ ریاضی)، “پرویز رحمانی”، کیانا رستاک”، “نگار ایقانی”، “هومن زارعی کدوی”، “آرشام هاشمی”، “نبیل باشی اردستانی”، “تارا بهامین”، “بیتا چرخ زرین”، “نونا قدیری”، “سایه آقایی”، “پگاه سیروسیان”، “صدف میثاقی سیسان”، “پرهام مختاری”، “بصیر زینلی باغینی”، “یحیی موسوی تنگ‌ریزی”، “آنیتا رستگار”، “شمیم ایدلخانی”، “فرنیا ایلیازاده،”، “پارمیدا حسینپولی ممقانی”، “سروین (شروین) آذر شب،”، “پرند میثاقی”، “شهرزاد تیرگر”، “ملینا قوامی نیک”، “ترنم معتمدی بروجنی”، “فاران عباسپولی ممقانی”، “سهند قائمی”، “وحید صادقی سیسان”و “شقایق قاسمی” با پیغام نقص پرونده در سایت سنجش و محرومیت آنان از ادامه تحصیل خبر داده بود.

علیرغم نص صریح قانون، طبق مصوبه محرمانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ایران، بهائیان علاوه بر محرومیت از اشتغال در اماکن دولتی، از تحصیلات دانشگاهی نیز محروم هستند.

هر ساله گزارشات زیادی از محروم شدن شهروندان بهایی از ادامه تحصیل در دانشگاه‌های ایران منتشر می‌شود. این موضوع حتی افرادی را که در آستانه فارغ‌التحصیلی هستند نیز در بر می‌گیرد.

گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران در طی عمر حکومت ایران بارها به بهایی ستیزی و به خصوص محروم کردن دانشجویان بهایی از حق تحصیل اعتراض کرده‌اند و آن را مصداق بارزی از بی‌توجهی دولت ایران به معاهدات حقوق بشری دانسته‌اند.

شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

گفتنی است بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران تنها ادیان اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی‌گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمی‌شناسد، به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.