نامشان داعش بود، آمده بودند ما را به جهنم ببرند و خودشان سر راه به بهشت بروند! دعوتنامهشان در دست چپشان بود و با انگشت شهادتین دست راست، آسمان را نشان میدادند.
مادرم برای سکس شرعی بسیار پیر بود و طعم حوریان بهشتی را نمیداد، او را کشتند. خواهر کوچکم را همچون برهای تازه نگه داشتند. او باکره بود! همچون مریم، کمی معصومتر، کمی کوردتر، همچون آب زلال! خواهرم باید زن امیر الاکبر میشد.
خدا شاهد بود، ما تفنگ نداشتیم، سرود «خوایه وهتهن» میخواندیم! خدا شاهد بود ما گلدانها را آب میدادیم، گلها را گل میدادیم! خدا شاهد بود آمدند پدرم را به دو قسمت نامساوی تقسیم کردند؛ سرش را برای وطن جا گذاشتند و بدنش را زیر خاک دفن کردند که نفت شود! خدا شاهد بود برادر کوچکم را لخت زیر آفتاب نگه داشتند و به او شهادتین یاد میدادند؛ باید میگفت الله بزرگتر است! خدا شاهد بود او از فرط عطش و بیآبی جان داد! خدا شاهد بود سیاه بودند، مردانی از سرزمین حجر و آتش و ما زبانشان را نمیفهمیدیم، اما رفتارشان را! مردانی با ریشهای بلند، مغزهای کوتاه، باورهای سخت! نامشان عقرب، ملخ، سوسمار بود! لشکری از لجن و پشم و اعتقاد.
آنها آمدند، آرزوهای من را کشتند، آنها من را غنیمت صدا میزدند! آن زمان دیگر نادیا نبودم، آن روز دختری بودم با روحی زخمی که از نفسهایم خون میچکید، آن روز هیولای ظریفی بودم که با جهان قطع رابطه کرده بودم، در من انسان مرده بود و لاشهای بودم که حتی مومیایی هزار سالهاش ارزش نداشت، آن روز مرگی بودم در روحی.
بعد از آن زنی میمرد، زنی حامله میشد، زنی خودکشی میکرد، زنی خودسوزی… زنی هزار رکعت نماز جبر میخواند! بعد از آن زنانی، از رنج حامله شده بودند، زنانی فقط یک تقویم میشناختند: روز اول تجاوز، روزهای بعد از آن عذاب.
بعد از آن، تاریخ به دو دوره تقسیم شد: قبل از فاجعهی سیاه – بعد از فاجعهی سیاه! بعد از آن زنان فقط یک خیابان را سر راست بلد بودند، خیابان منتهی به بیمارستان بیماران روانی.
بعد از آن زنان فقط یک آواز میخواندند: «ای مرگ کجایی؟ زندگی مرا کشت». بعد از آن زنان تابوت بودند و کودکان در شکمشان مردگان هزار ساله! بعد از آن زنان مجسمهای بودند که وسط شهر برای عبرت تاریخ نصب شده بودند.
آن روز هوا گرم بود، خدا شاهد بود، مردی آمد، من را کشت و باز دعا میخواند تا دوباره زنده شوم.
*****
توضیح: نادیا مراد زادۀ ۱۹۹۳، از اقلیت ایزدی در شمال عراق و قربانی جنگ و خشونت جنسی در جنگ است. او از روستاى کوجو در سنجار واقع در استان موصل، شمال عراق توسط گروه “دولت اسلامی” (داعش) به عنوان یک برده جنسی به گروگان گرفته شد و مورد تجاوز قرار گرفت. این سوءاستفاده جنسی، بخشی از راهبرد جنگی این گروه تروریستی است.
نادیا مراد در سال ۲۰۱۶ به همراه هم وطناش لمیا حجی بشار، که او نیز یکى از ربوده شده گان داعش بود جایزه ساخاروف برای آزادی اندیشه را نائل شدند. و در ژانویه ۲۰۱۶ نامزد دریافت جایزه صلح نوبل نیز شد. در اکتبر ۲۰۱۸ نادیا به طور مشترک با دکتر دنس موکویگى برنده جایزه نوبل صلح شد