چهل و دو زندانی؛ شرح مشکلات و جدیدترین لیست اسامی زندانیان سیاسی بند زنان زندان اوین

شنبه, 6ام مهر, 1398
اندازه قلم متن

خبرگزاری هرانا – در بند زنان زندان اوین موسوم به بند نسوان همچنان مشکلات فراوانی از جمله کاهش شدید و حذف کلی برخی اقلام از جیره خشک زندان (مواد خشک غذایی) دیده می‌شود. اقلام حذف شده در فروشگاه زندان عرضه می‌شود و زندانیان بالاجبار باید این اقلام و مایحتاج ضروری خود را با هزینه شخصی و قیمت بسیار بالاتر از این محل تهیه کنند. محدودیت زمانی در تماس‌های تلفنی و ملاقات حضوری نیز از دیگر مشکلات این زندانیان است. در کنار این مشکلات، محدودیت‌های جدید وضع شده به دستور غلامرضا ضیایی، رئیس جدید زندان اوین تحمل شرایط حبس را برای زندانیان سخت‌تر کرده است. گزارش پیش رو به وضعیت و اتهامات ۴۲ زن زندانی سیاسی-امنیتی که در حال حاضر ساکنین این بند را تشکیل می‌دهند اختصاص دارد. در کنار این مشکلات به شرح وضعیت زنانی پرداخته می‌شود که متاثر از فعالیت همسران خود در زندان به سر می‌برند، حداقل دو تن از این زنان به تازگی وضع حمل کرده و نوزادان خود را در زندان نگه می‌دارند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در بند زنان زندان اوین در حال حاضر ۴۲ زن زندانی عمدتا به دلایل سیاسی و امنیتی نگهداری می‌شوند.

این زنان به همراه جمعی از زنان و کودکانی که به دلیل فعالیت‌های همسران خود در اوین به سر می‌برند در شرایطی نامناسبی نگهداری شده و روزانه با مشکلات مختلفی روبرو هستند.

جیره غذای خشک که از طرف زندان به زندانیان داده می‌شود بسیار کمتر و بی‌کیفیت‌تر از قبل شده است؛ به طوری که در بازه‌های زمانی ۴۰ روزه جیره‌ای به اندازه ۱۵ الی ۲۰ روز مصرف یک زندانی به آنان تحویل داده شده و علاوه بر اینکه گوشت و سبزیجات از اواسط سال گذشته از جیره خشک زندانیان حذف شده است، از آغاز سال جدید نیز برخی اقلام از جمله ماکارونی نیز از این سهمیه حذف شده است. این در حالی است که حیات الغیب، پس از انتصاب به ریاست سازمان زندان‌ها پس از بازدید از بند زنان دستور داده بود میزان جیره خشک زندانیان به دوبرابر افزایش پیدا کند. با این حال این دستور توسط مسئولین زندان تاکنون اجرایی نشده است.

اقلام حذف شده از جیره غذایی که پیشتر مسئولیت توزیع آن با سازمان زندان‌ها بوده است، در فروشگاه زندان دو تا سه برابر قیمت خارج از زندان به فروش می‌رسد و زندانیان بالاجبار باید مایحتاج خود را از این فروشگاه تهیه کنند. علیرغم دستور رئیس جدید سازمان زندان‌ها مبنی بر فروش اجناس فروشگاه با قیمت درج شده روی محصول، مسئولین زندان قیمت اقلام مصرفی در فروشگاه را افزایش داده‌اند. به عنوان مثال هر پاکت سیگار که قیمت روی بسته بندی آن ۴۵۰۰ تومان درج شده است به قیمت ۱۲ هزار تومان به فروش می رسد. مواد غذایی وضعیتی مشابه دارند.

این زندانیان در پیش تر از روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ صبح تا ۵ عصر امکان برقراری تماس تلفنی با فرزندان و اعضای خانواده خود را داشتند. اما این مدت زمان، سال گذشته از ساعت ۹ صبح به ۳ عصر در همان روزها و سپس از ساعت ۱۰ صبح به ۳ عصر محدود شد. در نهایت به صورت ناگهانی از زمستان سال گذشته امکان برقراری تماس تلفنی برای زندانیان این بند به سه روز در هفته (روزهای زوج) و برای هر زندانی تنها به ۱۰ دقیقه محدود شده است. به این شکل مادران محبوس در این زندان پیش از تعطیلی تابستانه مدارس عملا از حق تماس تلفنی با فرزندان خود محروم بوده‌اند. زیرا بیشتر فرزندان آنها دانش‌آموز بوده و در این ساعات امکان گفتگوی تلفنی با مادرانشان را نداشتند وضعیتی که با سال جدید تحصیلی تکرار خواهد شد. با این حال تمام ساکنین بند حق استفاده از تلفن را دارند و هیچ زندانی از حق خود انصراف نداده است.

در این خصوص نیز مسئولین زندان با وجود دستور صریح حیات الغیب، مبنی بر افزایش خطوط تلفن و امکان تماس هر روزه زندانیان بند زنان مانند سایر بند ها، این دستور را اجرایی نکرده اند.

از زمان ریاست غلامرضا ضیایی بر زندان اوین، ملاقات زندانیان محبوس در این بند که پیشتر یک هفته به صورت کابینی و یک هفته به صورت حضوری صورت می گرفت به دو هفته ملاقات کابینی و یک هفته ملاقات حضوری تغییر کرده است. بدین ترتیب زندانیان ماهانه امکان کمتری برای ملاقات حضوری دارند. علاوه بر این زمان ملاقات برای برخی زندانیان نیز از ۴۰ دقیقه به ۲۰ دقیقه کاهش پیدا کرده است. این در حالی است که بسیاری از خانواده ها از شهرستان های دیگر برای ملاقات با اعضای زندانی خانواده خود به تهران می آیند.

همچنین ملاقات مادران با فرزندانشان که پیشتر در روزهای چهارشنبه صورت می گرفت به صورت کامل لغو شده است. در چنین شرایطی عملا نه‌تنها امکان ملاقات مادران محبوس در این زندان با فرزندانشان از بین رفته است، بلکه تماس‌های تلفنی میان آنها نیز محدود به ساعات و روزهایی شده است که فرزندان آنها در مدرسه یا دانشگاه هستند.

علاوه بر این موارد از زمان انتصاب غلامرضا ضیایی به سمت ریاست زندان، محدودیت های دیگری نیز مانند کم شدن ساعات بیداری، برای زندانیان این بند وضع شده و انجام امور درمانی و پزشکی صرفا با هزینه خود زندانیان صورت می‌گیرد؛ همچنین سخت گیری های خارج از عرف در بازرسی ملاقات کنندگان از جمله مشکلاتی است که تحمل دوران حبس را برای این زندانیان بیش از پیش دشوار کرده است.

پیشتر خانواده زندانیان به صورت ماهانه وسایل ساخت صنایع دستی را از خارج از زندان تهیه کرده و به زندانیان خود تحویل می دادند. این موضوع به دستور ضیایی لغو و گفته شده است که زندانیان باید این قبیل لوازم را از فروشگاه زندان خریداری کنند. از سوی دیگر تهیه کتاب، سی دی های آموزشی و سرگرمی برای زندانیان توسط خانواده ها نیز به دستور رئیس جدید زندان ممنوع شده مگر به صورت اهدا به کتابخانه زندان که گفته می شود از این طریق نیز مشخص نیست این امکانات جهت استفاده در اختیار زندانیان گذاشته شود.

از آنجا که وضعیت زندانیان و زندان به صورت مستمر در حال تغییر است، لزوم بروز رسانی مستمر آخرین وضعیت آنان مشهود است. بر این اساس گزارش اختصاصی هرانا به شرح ادامه به وضعیت و اتهامات ۴۲ زن زندانی سیاسی-امنیتی که در حال حاضر ساکنین این بند را تشکیل می‌دهند می پردازد.

۱- مریم اکبری منفرد

مریم اکبری منفرد، اکنون نهمین سال از حبس خود را بدون حتی یک روز مرخصی تحمل می‌کند. وی در تاریخ دهم دی ماه سال ۱۳۸۸ و پس از حوادث عاشورای ۸۸ بازداشت و در خردادماه سال بعد توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی به ۱۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. اتهام این زندانی “محاربه از طریق عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران” عنوان شده اما خود او آن را وارد ندانسته است.

خانم اکبری پس از حدود ۹ ماه تحمل حبس در سلول انفرادی بند ۲۰۹، بند متادون و بند زندان زندان اوین از مهرماه ۸۹ در زندان رجایی شهر تحمل حبس می‌کرد و در اردیبهشت ۹۰ به همراه ۸ زن زندانی دیگر به زندان قرچک ورامین منتقل شد. او در آنجا و پس از اعتراض به شرایط زندان و نوشتن نامه‌های متعدد به مراجع تقلید، مسئولان نظام و احمد شهید، گزارشگر سابق ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد به بند زنان زندان اوین منتقل شد و تا امروز در آنجا تحمل محکومیت می‌کند.

در تاریخ ۱۰ مهرماه ۹۷، مریم اکبری منفرد به همراه گلرخ ایرایی و آتنا دائمی با دستور شفاهی رئیس بند زنان این زندان به مدت سه هفته از ملاقات با خانواده محروم شدند. دلیل این امر درگیری لفظی و شعار دادن توسط این زندانیان در سالن ملاقات عنوان شده بود.

لازم به ذکر است که دو برادر مریم اکبری منفرد در سال‌های ۶۰ و ۶۳ به اتهام ارتباط و عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران توسط دادگاه‌های انقلاب در ایران اعدام شدند. برادر کوچک و خواهرش نیز در تابستان سال ۶۷ و همزمان با موج اعدام زندانیان سیاسی اعدام شدند.

خانم اکبری منفرد مادر دو فرزند است و تا این لحظه از حق آزادی مشروط و حتی یک روز مرخصی طی دوران حبس خود محروم مانده است.

۲- آتنا دائمی

آتنا دائمی، در تاریخ ۲۹ مهرماه ۹۳ بازداشت و بعد از نگهداری به مدت ۸۶ روز در سلول انفرادی بند ۲-الف مورخ ۲۴ دی ماه همان سال به بند زنان زندان اوین منتقل شد. در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ۹۴ توسط قاضی مقیسه در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب از بابت اتهامات  اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام و توهین به رهبری به ۱۴ سال حبس محکوم شد.

آتنا دائمی در تاریخ ۲۶ بهمن ۹۴ با تودیع وثیقه ۵۵۰ میلیون تومانی آزاد و دادگاه تجدید نظر وی در مردادماه ۹۵ برگزار شد. در این دادگاه حکم وی به ۷ سال تقلیل یافت و در تاریخ هفتم مهرماه همان سال به وی ابلاغ شد. مورخ ششم آذرماه بدون دریافت احضاریه در منزل پدری بازداشت و در اجرای احکام دادسرای اوین با اعمال ماده ۱۳۴ حکم نهایی به ۵ سال حبس کاهش پیدا کرد. بلافاصله پرونده دیگری برای وی و دو خواهر و همسر یکی از خواهرهایش باز شد و پس از اعتصاب غذای ۵۴ روزه آتنا دائمی هر چهار نفر از این اتهام تبرئه شدند. علاوه بر این تاکنون ۲ پرونده دیگر نیز برای وی باز شده که از هر دوی آنها تبرئه شده است.

آتنا دائمی در بهمن ماه ۹۶ همراه با ضرب و شتم به زندان قرچک ورامین تبعید و در ۱۹ اردیبهشت ۹۷ در پی یک دوره اعتصاب غذا مجددا به بند زنان زندان اوین منتقل شد. وی از حق مرخصی محروم بوده و تاکنون درخواست آزادی مشروط نداده است. در تاریخ ۱۰ مهرماه ۹۷ به مدت سه هفته با دستور شفاهی رئیس بند زنان این زندان از ملاقات محروم شد.

وی در دوران حبس به همراه گلرخ ابراهیمی ایرایی، همبندی سابق خود که اخیرا از زندان اوین آزاد شده است از بابت چند عنوان اتهامی با گشایش پرونده های جدیدی روبرو شد.

در یکی از این پرونده ها که در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران اتهام “اهانت به بنیانگذار جمهوری اسلامی و رهبری” مطرح شد، مسئولان زندان مدعی هستند این فعالان به بهانه اعتراض به اجرای حکم اعدام سه زندانی سیاسی (در سال گذشته) در حین خواندن سرود در سالن ملاقات این عمل را انجام داده‌اند. همین‌طور اتهام “تبلیغ علیه نظام” به بهانه صدور بیانیه‌ها و نامه‌هایی طرح شده است که به خانم ایرایی و خانم دائمی نسبت داده شد.

در تاریخ ۲۸ خردادماه ۹۸، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات مطروحه علیه گلرخ ابراهیمی ایرایی و آتنا دائمی برگزار شده و بر اساس حکم این دادگاه هرکدام از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به ۱ سال و ۶ ماه حبس تعزیری و از بابت اتهام “توهین به رهبری” به ۲ سال و ۱ ماه حبس تعزیری و در مجموع هرکدام به ۳ سال و ۷ ماه حبس تعزیری محکوم شدند.  این حکم اخیرا بدون تشکیل دادگاه تجدید نظر عینا تائید شد. بر اساس حکم صادره با اعمال ماده ۱۳۴ مدت ۲ سال و ۱ ماه از این حبس قابل اجرا خواهد بود. دادگاه همچنین هر یک این دو شهروند را به ۲ سال محرومیت از عضویت در گروه ها و احزاب نیز محکوم کرده است.

آتنا دائمی از فروردین ماه سال جاری تا روز یکشنبه ۲۴ شهریوزماه بدون هیچ توضیح و ابلاغ رسمی از ملاقات حضوری محروم شده بود. وی در خلال محدودیتهای فراقانونی از استفاده از کارگاه های آموزشی و اعزام به مراکز درمانی نیز محروم شده و علیرغم برکناری رئیس سابق زندان اوین و انتصاب غلامرضا ضیایی به ریاست این زندان، تغییری در وضعیت خانم دائمی ایجاد نشده است.

۳- فاطمه مثنی (مثنا)

فاطمه مثنی (مثنا) در تاریخ ۹ بهمن ماه سال ۹۱ توسط ماموران وزارت اطلاعات به همراه همسرش حسن صادقی و فرزندش بازداشت شد. فرزند خانم مثنی پس از یک ماه و نیم آزاد شد.

فاطمه مثنی به مدت ۷۵ روز در سلول‌های انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین نگهداری و سپس به بند زنان این زندان منتقل شد.

وی در تاریخ ۲۳ دی ماه ۹۲ با تودیع وثیقه موقتا آزاد و در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب توسط قاضی احمدزاده به همراه همسرش از بابت اتهام بغی و محاربه از طریق هواداری از سازمان مجاهدین خلق هر کدام به ۱۵ سال حبس محکوم شدند و حکم مصادره اموال این خانواده ازجمله محل کسب آقای صادقی و منزل شخصی‌شان صادر شد. وی در تاریخ هشتم مهرماه سال ۹۴ جهت اجرای حکم حبس مجددا بازداشت و به بند زنان زندان اوین منتقل شد.

در اسفندماه سال گذشته  حکم مصادره محل کسب این زوج توسط ستاد اجرای فرمان امام اجرا شد.

این زندانی مادر دو فرزند است که به همراه مادربزرگ بیمارشان زندگی می‌کنند. خانم مثنی از مرخصی محروم بوده و از بیماری‌های کولیت روده و میگرن شدید عصبی رنج می‌برد. از طرفی بیشتر از شش ماه است که به دلایلی نامعلوم از ملاقات با حسن صادقی، همسرش که در زندان رجایی شهر کرج محبوس است، محروم شده است. اردیبهشت ماه یک بار این ملاقات صورت گرفته و مجددا محرومیت آنان از ملاقات ادامه دارد.

ملاقات این دو زندانی با یکدیگر منوط به موافقت امین وزیری، دادیار ناظر بر زندانیان شده است در صورتی که ملاقات سایر زندانیان زوج طبق روال عادی صورت می‌گیرد. محرومیت این دو زندانی سیاسی از ملاقات در حالی است که در قانون پیش‌بینی‌هایی برای ملاقات بین اعضای زندانی خانواده‌ها شده است، حتی اگر آنها در زندان‌های جداگانه تحمل حبس کنند.

خانم مثنی متولد ۱۵ خرداد ۱۳۴۶ است؛ وی زمانی که تنها ۱۳ سال سن داشت، همراه با مادرش به مدت ۳ سال در زندان بود. اتهام آنها محاربه و بغی از طریق هواداری از سازمان مجاهدین خلق بود. سه برادر فاطمه مثنی همراه با همسر یکی از برادرانش در سال‌های دهه شصت اعدام شده‌اند.

۴- زهرا زهتاب چی

زهرا زهتاب‌چی در تاریخ ۲۴ مهرماه ۹۲ به همراه همسر و دخترش بازداشت و بعد از تحمل ۱۴ ماه حبس در سلول انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین به بند زنان این زندان منتقل شد. وی در تاریخ ۱۷ آذر ۹۳ در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی از بابت اتهام بغی و محاربه از طریق هواداری از سازمان مجاهدین خلق به ۱۲ سال حبس محکوم شد که این حکم پس از یک سال در دادگاه تجدید نظر با اعمال ماده ۱۳۴ به ۱۰ سال حبس تعزیری کاهش یافت.

این زندانی سیاسی ۵۱ ساله، مادر دو فرزند به نام‌های نرگس ۲۲ ساله و مینا ۱۵ ساله است. وی پس از سه سال یک بار و به مدت ۳ روز در سال ۹۵ به مرخصی اعزام شد.

۵- حوریه (فاطمه) ضیایی آزاد

این زندانی به همراه همسرش محمود عظیمی در مهرماه سال ۹۴ بازداشت و در بهمن ماه همان سال با قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی از بند ۲۰۹ زندان اوین آزاد شده بود.

خانم ضیایی آزاد توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی احمدزاده به تحمل ۱۸ ماه حبس تعزیری محکوم و این حکم در دادگاه تجدیدنظر نیز عینا تایید شد.

در تاریخ ۲۰ فروردین‌ماه ۹۸، فاطمه ضیایی آزاد، در محل اجرای احکام دادگاه، بازداشت و جهت تحمل دوران محکومیت خود به بند زنان زندان اوین منتقل شده است.

لازم به ذکر است فاطمه ضیایی آزاد که از زندانیان سیاسی سابق در ایران است از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۵ نیز به مدت پنج سال در زندان به سر برده است.

همچنین وی در تاریخ ۲ بهمن ماه ۱۳۸۷ از بابت اتهام “تردد به مقر سازمان مجاهدین خلق در عراق” که مدعی بود برای دیدار با دو دخترش صورت گرفته، بازداشت و در دی ماه سال ۱۳۸۸ با پایان حبس از زندان آزاد شد.

فاطمه ضیایی آزاد همچنین بار دیگر در ۱۸ خرداد ۹۲ توسط ماموران امنیتی بازداشت و در ۲۵ مهرماه همان سال به دلیل سن بالا، بیماری‌ ام . اس و شرایط جسمانی نامناسب از بند زنان زندان اوین آزاد شد.

این زندانی ۶۰ ساله از بیماری ام اس رنج می برد و دو دختر او نیز ساکن کشور آلبانی هستند.

۶– صبا کردافشاری

صبا کردافشاری، زندانی سیاسی روز شنبه ۱۱ خردادماه ۹۸، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. ماموران در هنگام بازداشت اقدام به تفتیش منزل و ضبط تعدادی از وسایل شخصی وی ازجمله تلفن همراه و لپ تاپ کرده بودند.

یک روز پس از بازداشت شعبه ۱ بازپرسی دادگاه عمومی و انقلاب ناحیه ۲۱ تهران (دادسرای ارشاد) عناوین اتهامی “اشاعه فساد و فحشا از طریق کشف حجاب و پیاده روی بدون حجاب”، “تبلیغ علیه نظام از طریق ارتباط با گروه های معاند و طرح (طراحان) براندازی نرم”و “اجتماع و تبانی علیه نظام از طریق ارتباط با رسانه های خارجی” را به صبا کردافشاری تفهیم و قرار بازداشت یک ماهه برای وی صادر کرد.

وی در تاریخ ۲۱ خردادماه ۹۸، از سلول انفرادی بازداشتگاه وزرا به قرنطینه زندان قرچک ورامین منتقل شد و در تاریخ ۱۱ تیرماه مجددا جهت ادامه بازجویی از زندان قرچک ورامین به بازداشتگاه اطلاعات سپاه در زندان اوین موسوم به بند ۲-الف منتقل و همزمان قرار بازداشت وی نیز به مدت ۳ ماه و نیم تمدید شد.

وی اواخر تیرماه امسال از بازداشتگاه اطلاعات سپاه به زندان قرچک بازگردانده و روز سه شنبه ۲۲ مردادماه، به زندان اوین منتقل شده است.

در تاریخ ۲۸ مردادماه ۹۸، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات صبا کردافشاری ۲۱ ساله برگزار شده و حکم این دادگاه مبنی بر ۲۴ سال حبس تعزیری نهایتا در تاریخ ۵ شهریورماه به حسین تاج، وکیل خانم کردافشاری ابلاغ شد.

بر اساس دادنامه صادره توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری، صبا کردافشاری از بابت اتهامات “اشاعه فساد و فحشا از طریق کشف حجاب و پیاده روی بدون حجاب” به ۱۵ سال حبس تعزیری، “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به ۱ سال و ۶ ماه حبس تعزیری ” و “اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور” به ۷ سال و ۶ ماه حبس تعزیری و محرومیت های اجتماعی دیگر محکوم شده است.

با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مجازات اشد یعنی ۱۵ سال حبس تعزیری از بابت اتهام “اشاعه فساد و فحشا از طریق کشف حجاب و پیاده روی بدون حجاب” در خصوص وی قابل اجرا خواهد بود.

راحله احمدی، مادر صبا کردافشاری نیز در تاریخ ۱۹ تیرماه بازداشت و روز یکشنبه ۲۲ خردادماه با تودیع قرار وثیقه ۷۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت از زندان آزاد شد.

۷– یاسمن آریانی

بازداشت یاسمن آریانی، به روز چهارشنبه ۲۱ فروردین‌ماه ۹۸ باز‌می‌گردد، او در این تاریخ توسط مامورین نیروی انتظامی بازداشت و به بازداشتگاه وزرا در تهران منتقل شده بود.

وی ۹ روز پس از بازداشت در تاریخ ۲۹ مردادماه به زندان قرچک ورامین منتقل شده و در تاریخ ۵ تیرماه ۹۸، کیفرخواست پرونده یاسمن آریانی، مادرش منیره عربشاهی و دیگر هم پرونده ای آنها مژگان کشاورز پس از حضور در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ایشان ابلاغ شد.

یاسمن آریانی نهایتا توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه به اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی” به ۵ سال حبس تعزیری، از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به یک سال حبس تعزیری و از بابت اتهام “تشویق و فراهم نمودن موجبات فساد و فحشا” به ۱۰ سال حبس تعزیری و مجموعا به ۱۶ سال حبس محکوم شد.

در صورت قطعی شدن این حکم و با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مجازات اشد یعنی ۱۰ سال حبس تعزیری در خصوص وی قابل اجرا خواهد بود.

وی در تاریخ ۲۲ مردادماه به بند زنان زندان اوین منتقل شده است.

یاسمن آریانی پیشتر نیز در تاریخ ۱۱ مردادماه ۹۷، در جریان “اعتراضات سراسری مردادماه در تهران، در اعتراض به شرایط رو به افول اقتصادی و فساد” بازداشت و به اتهام “اخلال در نظم عمومی” به یک سال حبس تعزیری محکومشد. وی نهایتا در تاریخ ۲۵ بهمن ماه سال گذشته همزمان با موج آزادی زودهنگام زندانیان از زندان اوین آزادشده بود.

۸– منیره عربشاهی

منیره عربشاهی در تاریخ ۲۲ فروردین ماه سال جاری و یک روز پس از بازداشت فرزندش یاسمن آریانی، بازداشت و روز بعد به زندان قرچک ورامین منتقل شد.

روز چهارشنبه ۵ تیرماه کیفرخواست پرونده منیره عربشاهی، همزمان با فرزندش یاسمن آریانی و دیگر هم پرونده آنان مژگان کشاورز پس از حضور در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ایشان ابلاغ شد.

منیره عربشاهی نهایتا توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه به اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی” به ۵ سال حبس تعزیری، از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به یک سال حبس تعزیری و از بابت اتهام “تشویق و فراهم نمودن موجبات فساد و فحشا” به ۱۰ سال حبس تعزیری و مجموعا به ۱۶ سال حبس محکوم شد.

در صورت قطعی شدن این حکم و با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مجازات اشد یعنی ۱۰ سال حبس تعزیری در خصوص وی قابل اجرا خواهد بود.

وی در تاریخ ۲۲ مردادماه به بند زنان زندان اوین منتقل شده است.

۹– مژگان کشاورز

در تاریخ ۵ اردیبهشت‌ماه، مژگان کشاورز، در منزل شخصی خود و توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه وزرا شده بود. نیروهای وزارت اطلاعات به منزل خانم کشاورز مراجعه کرده و وی را در برابر چشمان دختر نه ساله‌اش با ضرب و شتم بازداشت کرده بودند.

مژگان کشاورز ده روز پس از بازداشت به سلول های انفرادی به بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین منتقل شده و پس از ۱۴ روز در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ۹۸، به زندان قرچک ورامین منتقل شد.

کیفرخواست پرونده خانم کشاورز روز چهارشنبه ۵ تیرماه ۹۸، همزمان با یاسمن آریانی و منیره عربشاهی پس از حضور در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به وی ابلاغ شد و نهایتا توسط این شعبه  به ریاست قاضی مقیسه به اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی” به ۵ سال حبس تعزیری، از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به یک سال حبس تعزیری، از بابت اتهام “تشویق و فراهم نمودن موجبات فساد و فحشا” به ۱۰ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام “توهین به مقدسات” نیز به ۷ سال و شش ماه حبس تعزیری و مجموعا به ۲۳ سال و شش ماه حبس محکوم شد.

در صورت قطعی شدن این حکم و با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مجازات اشد یعنی ۱۰ سال حبس تعزیری در خصوص وی قابل اجرا خواهد بود.

وی در تاریخ ۲۲ مردادماه به بند زنان زندان اوین منتقل شده است. مژگان کشاورز ۳۷ ساله و مادر یک دختر ۹ ساله است.

۱۰– عسل محمدی

در تاریخ ۱۳ آذر ۹۷، عسل محمدی ۳۲ ساله، فعال کارگری و دانشجوی داروسازی واحد علوم دارویی دانشگاه آزاد تهران در منزل شخصی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز منتقل شده بود. وی پس از حدود یک ماه بازجویی در بازداشتگاه اداره اطلاعات و زندان سپیدار اهواز به تهران منتقل شده و در تاریخ ۱۵ دی‌ماه ۹۷، با تودیع قرار وثیقه ۴۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.

در تاریخ ۱۳ مردادماه ۱۳۹۸، در پی تبدیل قرار وثیقه به قرار بازداشت توسط قاضی مقیسه، مجددا بازداشت شد. گفته می شود به دلیل تعیین قرار وثیقه ۲ میلیارد تومانی خانواده خانم محمدی موفق به تامین آن نشدند و مدتی بعد قاضی پرونده با تودیع قرار برای وی مخالفت کرده بود.

روز شنبه ۱۶ شهریورماه ۹۸، دادگاه انقلاب تهران، حکم هفت متهم پرونده اعتراضات هفت تپه را صادر کرد و بر اساس آن خانم محمدی از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی” به ۷ سال حبس تعزیری، از بابت اتهام “عضویت در گروه گام” به ۷ سال حبس تعزیری، از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به ۱ سال و شش ماه حبس تعزیری و از بابت اتهام “نشر اکاذیب” به ۲ سال و شش ماه حبس تعزیری و مجموعا ۱۸ سال حبس تعزیری محکوم شد.

حکم صادره علیه وی با توجه به تعدد جرائم از میزان حداکثر مجازات از بابت هر اتهام افزایش پیدا کرده و صادر شده است. با این حال در صورت تائید این حکم و اجرای ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۷ سال حبس تعزیری از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی” در ارتباط با وی قابل اجرا خواهد بود.

۱۱– ندا ناجی

روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸، همزمان با روز جهانی کارگر، ندا ناجی به همراه ده‌ها تن از شرکت کنندگان در تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان مجلس در پی ورود نیروهای امنیتی و به خشونت کشیده شدن این تجمع بازداشت شد.

وی در تاریخ ۲۵ خردادماه از بند وزارت اطلاعات در زندان اوین موسوم به ۲۰۹ به زندان قرچک ورامین منتقل شد. روز شنبه ۱۵ تیرماه ۹۸، جمال عاملی، همسر ندا ناجی از ضرب و شتم وی توسط زندانیان جرایم عادی و پرسنل زندان قرچک خبر داد.

وی صبح روز چهارشنبه ۱۶ تیرماه ۱۳۹۸، از زندان قرچک ورامین به بند زنان زندان اوین منتقل شد و روز دوشنبه ۱۷ تیرماه ۹۸، جلسه آخر بازپرسی و آخرین دفاع وی در دادسرای اوین برگزار شد. اتهامات مطروح علیه خانم ناجی طی این جلسه دادگاه “اجتماع و تبانی”، “تبلیغ علیه نظام”، “اخلال در نظم عمومی” و “تمرد از دستورات مامورین دولتی” عنوان شده بود.

۱۲- مرضیه امیری

در تاریخ ۱۱ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸، همزمان با روز جهانی کارگر، مرضیه امیری به همراه ده‌ها تن از شرکت کنندگان در تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان مجلس در پی ورود نیروهای امنیتی و به خشونت کشیده شدن این تجمع بازداشت شد.

وی پس از بازداشت به مدت یک هفته در بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف تحت بازجویی قرار گرفت و پس از آن به بازداشتگاه اداره اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین و در تاریخ ۱۸ خردادماه به بند زنان زندان اوین منتقل شده است.

روز سه شنبه ۲۲ مردادماه ۱۳۹۸، جلسه دادگاه مرضیه امیری در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه برگزار شده و بر اساس رای این دادگاه، این روزنامه نگار از بابت اتهامات “اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور”، “تبلیغ علیه نظام” و “اخلال در نظم عمومی” به ۱۰ سال و شش ماه حبس تعزیری و ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شد. گفته می شود ۶ سال از حبس وی قابل اجرا خواهد بود.

وی از بیماری صرع رنج می برد و به خاطر فشارهای وارده در دوران بازجویی یک بار دچار حمله صرع شده است.

مرضیه امیری ۳۳ ساله، دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران و خبرنگار روزنامه شرق است.

۱۳- ساناز اله یاری

ساناز اله یاری متولد ۶۶ به همراه همسرش امیرحسین محمدی فر در تاریخ ۱۹ دی ماه ۹۷، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است. وی در تاریخ ۸ اردیبهشت ماه ۹۸ از بازداشتگاه اداره اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به بند زنان این زندان منتقل شد.

در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ماه وی به همراه همسر و دیگر متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه در شعبه ۷ بازپرسی جهت تفهیم اتهامات جدید و آخرین دفاع در دادسرای اوین حاضر شده بودند.

روز یکشنبه ۲۰ مردادماه ۱۳۹۸، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ساناز اله یاری و امیرحسین محمدی فرد در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد.

بر اساس رای صادره توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه ساناز اله یاری از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی” به ۷ سال حبس تعزیری، از بابت اتهام “عضویت در گروه گام” به ۷ سال حبس تعزیری، از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به ۱ سال و شش ماه حبس تعزیری و از بابت اتهام “نشر اکاذیب” به ۲ سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شد.

امیر حسین محمدی فر، همسر وی نیز با همین اتهامات و میران محکومیت در زندان اوین به سر می برد.

۱۴– لیلا حسین زاده

لیلا حسین‌زاده از دانشجویان دانشگاه تهران، در زمینه مطالبات صنفی دانشجویان فعالیت دارد. وی به همراه تعداد دیگری از دانشجویان در جریان اعتراضات دی‌ماه ۹۶ بازداشت و پس از ۱۶ روز در تاریخ ۲۸ دی ماه با تودیع قرار وثیقه آزاد شد.

خانم حسین زاده در تاریخ ۱۶ اسفندماه همان سال، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ماشاالله احمدزاده از بابت اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی” به تحمل ۵ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به تحمل ۱ سال حبس تعزیری و به عنوان مجازات تکمیلی ۲ سال “ممنوعیت خروج از کشور” محکوم شد.

خانم حسین زاده در تاریخ ۳ تیرماه ۹۸ توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران از بابت اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی”  به ۳۰ ماه حبس تعزیری و از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به یک سال حبس تعزیری و همچنین مجازات تکمیلی ۲ سال ممنوعیت از خروج از کشور محکوم شد. به استناد ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، اشد مجازات، ۳۰ ماه حبس تعزیری قابل اجرا خواهد بود.

لیلا حسین زاده ۲۸ ساله، اخیرا در پرونده جدید خود در شعبه ۲ بازپرسی دادسرای اوین به ریاست قاضی نصیرپور از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی” مورد تفهیم اتهام قرار گرفته است.

۱۵- گیتی پورفاضل

گیتی پورفاضل، وکیل بازنشسته دادگستری در تاریخ ۲۸ مردادماه توسط نهادهای امنیتی بازداشت و اخیرا به بند زنان زندان اوین منتقل شده است.

اواسط مردادماه نامه ای با امضای ۱۴ تن مبنی بر استعفای آیت الله خامنه ای منتشر شد. با انتشار این نامه شماری از امضاکنندگان بازداشت و برخی دیگر نیز تحت فشار قرار گرفتند. گمان این می رود بازداشت خانم پورفاضل در رابطه با نامه مذکور باشد، هر چند هنوز هیچ منبعی ارتباط بین بازداشت خانم پورفاضل و نامه مورد اشاره را تایید نکرده است.

گیتی پورفاضل، وکیل پایه یک دادگستری و عضو کانون وکلا، در آخرین سال پیش از انقلاب بهمن ۵۷ پروانه‌ وکالت خود را دریافت کرد. پس از پیروزی انقلاب به دلیل انتقادهای وی از ساختار حقوقی تازه مستقر شده در نظام جدید، در سال  ۱۳۶۲ پروانه‌ وکالتش لغو شد تا اینکه در سال ۷۶ و پس از انتخابات کانون وکلا و رسیدگی به پرونده‌ وی، پروانه‌ وکالتش به او مسترد شد.

خانم پورفاضل پیشتر در آبان ماه سال ۹۳ در جریان یک تجمع در اعتراض به اسید پاشی بازداشت و سپس آزاد شده بود.

۱۶- شهلا انتصاری

این فعال حقوق زنان روز پنجشنبه ۳۱ مردادماه ۹۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

بازداشت خانم انتصاری در باغ شخصی وی در شهر رشت و توسط مامورین اداره اطلاعات صورت گرفته است. اواسط مردادماه نامه ای با امضای ۱۴ تن مبنی بر استعفای آیت الله خامنه ای منتشر شد. با انتشار این نامه شماری از امضاکنندگان بازداشت و برخی دیگر نیز تحت فشار قرار گرفتند. گمان این می رود بازداشت وی نیز در رابطه با نامه مذکور باشد، هر چند هنوز هیچ منبعی ارتباط بین بازداشت شهلا انتصاری و نامه مورد اشاره را تایید نکرده است.

خانم انتصاری پیشتر نیز در روز جهانی زن سال ۹۶ نیز به همراه تعدادی دیگر از شرکت کنندگان در مراسم بازداشت و مدتی بعد آزاد شده بود.

شهلا انتصاری اخیرا به بند زنان زندان اوین منتقل شده است.

۱۷- شهلا جهانبین

شهلا جهانبین، در تاریخ ۳۰ مردادماه ۹۸، توسط ۵ تن از مامورین اداره اطلاعات در منزل شخصی بازداشت شد. مامورین در زمان بازداشت ضمن تفتیش منزل دو تلفن همراه متعلق به ایشان را نیز با خود بردند.

بازداشت خانم جهانبین در حالی صورت گرفته بود که همسر وی عباس واحدیان شاهرودی نیز از روز یکشنبه ۲۷ مردادماه در بازداشت به سر می برد.

اواسط مردادماه نامه ای با امضای ۱۴ تن مبنی بر استعفای آیت الله خامنه ای منتشر شد. با انتشار این نامه شماری از امضاکنندگان بازداشت و برخی دیگر نیز تحت فشار قرار گرفتند. گمان این می رود بازداشت وی و همسرش نیز در رابطه با نامه مذکور باشد، هر چند هنوز هیچ منبعی ارتباط بین بازداشت شهلا جهانبین و نامه مورد اشاره را تایید نکرده است.

شهلا جهانبین اخیرا به بند زنان زندان اوین منتقل شده است.

 ۱۸– نرگس منصوری

وی در تاریخ ۲۱ مردادماه در هنگام بازگشت از محل کار خود توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از اینکه به مدت ۲۰ روز در سلول های انفرادی بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین تحت بازجویی بود به زندان قرچک ورامین منتقل شد.

نرگس منصوری در تاریخ ۱۳ شهریورماه در پی اعتصاب غذای اعتراضی سه روزه، از زندان قرچک ورامین به بند زنان زندان اوین منتقل شده است.

علیرغم گذشت بیش از یک ماه از بازداشت، وی کماکان به صورت بلاتکلیف در بند زنان زندان اوین به سر می برد.

این فعال مدنی و از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه دارای یک فرزند ۱۲ ساله است.

۱۹– آیلار باختری

فاطمه باختری نوکیش مسیحی در تاریخ ۴ خردادماه ۱۳۹۶ توسط نیروهای وزارت اطلاعات در شهر رشت بازداشت شد.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات وی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ماشاالله احمدزاده برگزار و حکم صادره در تاریخ ۳۱ شهریورماه سال ۹۷ به وکیل او ابلاغ شد.

بر اساس احکام صادره، خانم باختری از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به ۱ سال حبس، دو سال محرومیت از فعالیت های اجتماعی و عضویت در گروه ها، احزاب و دستجات سیاسی و ارتباط با دیگر نوکیشان مسیحی محکوم شدند.

جلسه دادگاه تجدید نظر فاطمه (آیلار) باختری در ۲۵ دیماه سال گذشته در شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر استان تهران برگزار و حکم صادره عیناً تایید و در تاریخ ۲۸ اردیبهشت ماه سال جاری به آنها ابلاغ شد.

روز شنبه ۹ شهریورماه ۱۳۹۸، فاطمه باختری ۳۵ ساله در شهر رشت بازداشت و جهت تحمل مدت محکومیت ۱ ساله خود به زندان اوین منتقل شد.

۲۰– مژده نگهدار

مژده نگهدار، ۲۴ ساله، ساکن تهران و دانشجوی مقطع کارشناسی در رشته بازیگری تئاتر است که در تاریخ ۱۶ تیرماه ۱۳۹۸ توسط نیروها اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و به بند ۲ – الف زندان اوین منتقل شد.

دلیل بازداشت خانم نگهدار توسط این نیروها فعالیت در یک گروه تلگرامی و اتهامات مطروحه علیه وی در مراحل بازجویی “توهین به رهبری” و “تبلیغ علیه نظام” عنوان شده است.

وی در تاریخ ۲۳ تیرماه از بند ۲ – الف سپاه در زندان اوین به بند زنان این زندان منتقل شده و کماکان در این بند به سر می برد.

۲۱- نرگس محمدی

نرگس محمدی نخستین بار در سال ۸۱ بازداشت و پس از یک هفته با قید وثیقه آزاد شد و بابت این پرونده به یک سال حبس محکوم شد.

وی در خردادماه ۸۹ مجددا بازداشت و تا تیرماه در سلول انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین نگهداری می‌شد؛ سپس با تودیع وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی موقتاً آزاد و در سال ۹۰ به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام به ۱۱ سال حبس محکوم شد که این حکم در دادگاه تجدیدنظر به ۶ سال کاهش پیدا کرد.

وی در سال ۹۱ جهت تحمل ۶ سال حبس تعزیری بازداشت و پس از تحمل یک ماه انفرادی و ۴ ماه تبعید به زندان زنجان به دلیل بیماری و عدم تحمل کیفر آزاد شد و مجددا در اردیبهشت ماه سال ۹۴ جهت تحمل ادامه ۶ سال حبس بازداشت شد؛ برای او پرونده جدیدی نیز تشکیل شده و به بند زنان زندان اوین منتقل شد.

خانم محمدی در پرونده‌ای دیگر به اتهام تشکیل گروه (لگام)، اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام مجددا به ۱۶ سال حبس محکوم شد که با اعمال ماده ۱۳۴ ده سال از آن لازم الاجرا است.

وی ۴۶ ساله و مادر دو فرزند است و به دستور قضایی دادستانی حق تماس و مکالمه با همسر خود را ندارد. نرگس محمدی که به بیماری آمبولی ریه و فلج عضلانی مبتلا است روز چهارشنبه ۷ مهرماه ۹۷ به مرخصی ۳ روزه اعزام شد.

خانم محمدی در تاریخ ۲۲ دیماه به همراه نازنین زاغری در اعتراض به چگونگی نحوه رسیدگی به وضعیت درمانی به مدت سه روزه دست به اعتصاب غذا زده و با وعده مساعد مسئولان زندان در تاریخ ۲۴ دیماه به اعتصاب خود پایان دادند.

وی روز سه‌شنبه ۲۴ اردیبهشت‌ماه ۹۸، جهت انجام عمل جراحی هیسترکتومی (خارج کردن رحم) تحت‌الحفظ نیروهای امنیتی به بیمارستان اعزام شد و نهایتا در تاریخ ۵ خرداد ۹۸، علیرغم نیاز به مراقبت های پزشکی به زندان بازگردانده شد.

۲۲- ناهید بهشید

ناهید بهشید پس از شرکت در یکی از تجمعاتی که در حمایت از محمدعلی طاهری برگزار شده بود، در سال ۹۴ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان قرچک منتقل شد. وی پس از ۱۲ روز بازداشت در سلول‌های انفرادی این زندان با تودیع قرار وثیقه، به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان آزاد شد.

وی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ماشاالله احمدزاده از بابت اتهامات “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی” و “توهین به مقدسات” محاکمه و نهایتا به تحمل ۵ سال حبس محکوم شد. حکم صادره در شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر به ریاست قاضی پورعرب تأیید شد. وی در تاریخ ۸ بهمن ماه ۹۷ در منزل خود بازداشت و جهت گذراندن مدت محکومیت به زندان اوین منتقل شده است.

محکومیت ۵ ساله این زندانی ۵۸ ساله شامل عفو شده و به دو سال و شش ماه حبس تعزیری کاهش پیدا کرده است.

۲۳- نگین قدمیان

نگین قدمیان، شهروند بهایی در تاریخ ۳ خرداد سال ۹۰ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و با وثیقه ۵۰ میلیون تومانی آزاد شد. در اسفندماه سال ۹۱ همراه ۸ تن از شهروندان بهایی به اتهاماتی از جمله همکاری در دانشگاه مجازی بهاییان به صورت غیابی و بدون احضار به دادگاه توسط قاضی مقیسه تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. وی در تاریخ ۲۵ آذرماه سال ۹۶ و هنگام سفر در فرودگاه بازداشت و دو روز بعد جهت گذراندن دوران محکومیت ۵ ساله خود به بند زنان زندان اوین منتقل شد.

در آبان‌ماه سال گذشته با وجود عفونت در لثه و درد شدید در ناحیه فک و دندان و همچنین علیرغم صدور مجوز اعزام این زندانی از سوی دادیار زندان به مراکز درمانی تخصصی، رئیس بهداری با اعزام وی مخالفت کرده بود.

وی در ۲۵ آذرماه طی نامه‌ای سرگشاده از محرومیت‌ها و خاطرات تلخی که از ۱۸ سالگی به‌عنوان یک شهروند بهایی با آن مواجه شده نوشت که متن کامل آن در هرانا منتشر شد.

این شهروند بهایی پس از درخواست های مکرر جهت اعزام به مرخصی درمانی نهایتا در تاریخ ۲ اردیبهشت ماه ۹۸ به مرخصی کوتاه مدت اعزام شده و پس از ۵ روز با پایان زمان مرخصی به زندان بازگردانده شد.

نگین قدمیان متولد ۱۱ مرداد ماه سال ۱۳۶۲ است.

۲۴- آزیتا رفیع زاده

اواخر خرداد سال ۱۳۹۰ و به دنبال برنامه هماهنگ دستگاه امنیتی برای تعطیلی موسسه علمی بهاییان در حمله به منازل مدیران و تعدادی از اساتید این موسسه، منزل خانم رفیع‌زاده نیز مورد تهاجم و تفتیش قرار گرفت و کلیه کتاب‌های اعتقادی و مکتوبات دیگر، وسایل الکترونیکی از جمله لپ‌تاپ و کامپیوتر شخصی‌اش ضبط شد.

پس از تشکیل دادگاه در خرداد ۹۳ آزیتا رفیع‌ زاده به اتهام “اقدام علیه امنیت ملی از طریق فعالیت در موسسه علمی آزاد بهاییان” به ۴ سال حبس تعزیری محکوم شد. همسر او پیمان کوشکباغی نیز با همین اتهام به تحمل ۵ سال حبس محکوم شد. وی در آبان ماه سال ۹۴ پس از دریافت ابلاغیه اجرای حکم، خود را به دادسرای اوین معرفی کرد و از آن زمان تحمل حبس می‌کند. زمانی که همسر خانم رفیع زاده برای ملاقات در تاریخ نهم اسفندماه سال ۹۶ به زندان اوین رفته بود، بدون اطلاع قبلی دستگیر و برای اجرای حکم به بند ۸ زندان اوین منتقل شد.

وی ۳۹ ساله و مادر یک فرزند ۱۰ ساله به نام بشیر است که در غیاب پدر و مادرش برای نگهداری به خانواده دیگری سپرده شده است.

این زندانی در تاریخ ۱۶ آبان ماه ۹۷ در پی درگذشت پدرش جهت شرکت در مراسم خاکسپاری به یک مرخصی کوتاه‌مدت اعزام شده و مجددا به زندان بازگشت.

۲۵- هنگامه شهیدی

این روزنامه نگار پیشتر در تاریخ ۱۹ اسفندماه ۹۵ به اتهام ارتباط با یک رسانه توسط نیروهای وزارت اطلاعات در مشهد بازداشت شده بود. پس از حدود ۶ ماه در تاریخ ۷ شهریور سال ۹۶ با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شد و مجددا در تاریخ ۵ تیرماه ۹۷ در جزیره کیش بازداشت و راهی بازداشتگاه حفاظت اطلاعات قوه قضاییه موسوم به بند ۲۴۱ زندان اوین شد.

ترک همدانی وکیل مدافع هنگامه شهیدی در تاریخ ۱۰ آذرماه سال ۹۶ اتهامات پیشین و کنونی موکلش را مشتمل بر فعالیت تبلیغی و اقدام علیه نظام و افترا و توهین و نشر اکاذیب عنوان کرد و از محکومیت موکلش به ۱۲ سال و ۹ ماه حبس تعزیری و ۲ سال محرومیت از عضویت در گروه‌ها و احزاب و فعالیت های مجازی و مطبوعاتی همچنین خروج از کشور توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب خبر داده بود.

حکم صادره علیه این زندانی ۴۴ ساله در اردیبهشت ماه سال جاری توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر عینا تائید و پس از حدود ۱۱ ماه در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ماه ۹۸ از بازداشتگاه حفاظت اطلاعات قوه قضاییه به بند زنان زندان اوین منتقل شد.

۲۶- نازیلا نوری

این دوریش گنابادی ۵۲ ساله در زمستان سال ۹۶ و در جریان حوادث گلستان هفتم به همراه فرزند خود کیانوش عباس زاده بازداشت و به زندان قرچک ورامین منتقل شد.

نازیلا نوری در تیر ماه سال گذشته توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت داخلی کشور” به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد.

وی ۷ ماه پس از بازداشت با تودیع قرار وثیقه آزاد و محکومیت وی در مرحله تجدید نظر به ۱ سال حبس تعزیری کاهش پیدا کرد.

نازیلا نوری در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ماه سال جاری جهت تحمل حبس راهی زندان اوین شده است.

فرزند وی کیانوش عباس زاده که همراه مادر بازداشت شده بود به ۲۲ سال حبس تعزیری محکوم شده و هم اکنون در زندان تهران بزرگ در حال تحمل حبس است.

۲۷– سپیده مرادی

سپیده مرادی، از دراویش گنابادی بازداشت شده در جریان حوادث گلستان هفتم، توسط دادگاه انقلاب تهران و با رأی غیابی قاضی صلواتی به تحمل ۵ سال حبس تعزیری، ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور و ۲ سال محرومیت از عضویت در احزاب، گروه‌ها و دسته‌جات سیاسی و فعالیت در فضای مجازی محکوم شده است.

وی در تاریخ ۶ مرداد ۱۳۹۷ برای سومین بار در اعتراض به محرومیت درویشان زندانی از داشتن وکیل و عدم رعایت تشریفات قانونی در روند دادرسی از حضور در دادگاه خودداری کرد.

حکم حبس این زندانی در مرحله تجدید نظر به ۲ سال حبس تعزیری کاهش پیدا کرده است.

سپیده مرادی در جریان حادثه گلستان هفتم مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفت و مانند دیگر زنان درویش زندانی در دوران بازجویی و حتی بازداشت در زندان قرچک از توهین، تحقیر و شکنجه بی‌نصیب نماند.

این زندانی ۲۳ ساله در تاریخ ۲۶ تیرماه ۹۸ از زندان قرچک ورامین به بند زنان زندان اوین منتقل شده است.

۲۸– شکوفه یداللهی

شکوفه یداللهی درویش گنابادی محبوس در زندان قرچک ورامین در تاریخ ۱ اسفندماه ۹۶ و در جریان حادثه گلستان هفتم به همراه سه فرزند خود بازداشت شد.

خانم یداللهی هنگام بازداشت در نتیجه ضرب و جرح نیروهای لباس شخصی دچار شکستگی از ناحیه سر شده و حس بویایی خود را به طور کامل از دست داده است. این زن درویش علاوه بر این به عارضه بینایی و تحمل سردردهای شدید نیز مبتلا شده است.

وی در مردادماه سال ۹۷ توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی به ۵ سال حبس تعزیری و دو سال ممنوعیت و محرومیت از فعالیت اجتماعی و رسانه‌ای محکوم شده است.

حکم حبس شکوفه یداللهی ۵۸ ساله در مرحله تجدید نظر به ۲ سال حبس تعزیری کاهش پیدا کرده و در تاریخ ۲۶ تیرماه ۹۸ از زندان قرچک ورامین به بند زنان زندان اوین منتقل شده است.

همزمان با حبس خانم یداللهی دو فرزند وی به نام های کسری و امیر نوری نیز در زندان تهران بزرگ در حال تحمل حبس هستند. وی تاکنون فقط یک بار موفق به ملاقات با فرزندان خود شده است.

۲۹– سیما انتصاری

این زن درویش در بهمن ماه سال ۹۶ در جریان حادثه موسوم به گلستان هفتم بازداشت و به زندان قرچک ورامین منتقل شد.

وی در تابستان سال گذشته همراه با سه زن درویش دیگر در دادگاه، حق وکیل از او سلب شد و بدون فرصت یافتن برای دفاع، قاضی ماشاالله احمدزاده رئیس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب او را به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم کرد.

محکومیت این زندانی به ۲ سال حبس تعزیری کاهش پیدا کرد و در تاریخ ۲۲ مردادماه سال جاری از زندان قرچک ورامین به بند زنان زندان اوین منتقل شد.

گفتنی است شیما انتصاری، خواهر وی نیز با اتهام و حکمی مشابه کماکان در زندان قرچک ورامین به سر می برد.

۳۰- نازنین زاغری رتکلیف

نازنین زاغری رتکلیف پس از ده سال زندگی در انگلستان برای تعطیلات نوروز به ایران آمد و در تاریخ ۱۵ فروردین‌ماه ۹۵ در فرودگاه بازداشت و پس از یک روز از بازداشتگاه اطلاعات سپاه به زندان کرمان منتقل شد. وی پس از حدود دو ماه مجددا به تهران منتقل شد و در مردادماه ۹۵ توسط قاضی صلواتی به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی به ۵ سال حبس محکوم و در دی ماه همان سال به بند زنان زندان اوین منتقل شد. وی پس از حدود دو سال و نیم در تاریخ یکم شهریورماه سال گذشته به مرخصی سه روزه اعزام و با پایان ایام مرخصی به زندان بازگشت.

وی در تاریخ ۲۲ دیماه ۹۷ به همراه نرگس محمدی در اعتراض به چگونگی نحوه رسیدگی به وضعیت درمانی‌شان به مدت سه روز دست به اعتصاب غذا زده و با وعده مساعد مسئولان زندان در تاریخ ۲۴ دیماه همان سال به اعتصاب خود پایان داد. با این حال مسئولان زندان به وعده خود عمل نکرده و مجدداً از اعزامش به بیمارستان جلوگیری کردند. نازنین زاغری روز سه‌شنبه ۱۴ اسفندماه ۹۷ به همراه نرگس محمدی طی نامه‌ای به جعفری دولت آبادی، دادستان تهران اعلام کردند که در صورت تداوم عدم رسیدگی به مطالبات شان دست به اقدامات اعتراضی خواهند زد.

نازنین زاغری از روز شنبه ۲۵ خردادماه ۹۸ در اعتراض به بازداشت ناعادلانه و تداوم عدم رسیدگی به مطالباتش دست به اعتصاب غذا زده و در تاریخ ۸ تیرماه به اعتصاب خود خاتمه داد. همزمان با اعتصاب غذای این زندانی سیاسی، ریچارد رتکلیف، همسر وی نیز در مقابل سفارت ایران در لندن دست به اعتصاب غذا زده بود. وی در تاریخ ۲۴ تیرماه ۹۸ به بخش روان پزشکی بیمارستان امام خمینی تهران منتقل شد و در تاریخ ۳۱ تیرماه در حالی به زندان بازگردانده شد که طی دوره درمان در بیمارستان، تحت شکنجه و آزار بوده و به گفته خودش، در این دوران به تخت خوابش زنجیر شده و به شدت آسیب دیده است.

نازنین زاغری ۴۱ ساله و مادر یک دختر ۴ ساله است.

۳۱- ارس امیری

ارس امیری در تاریخ ۲۳ اسفند ۹۶ توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و در تاریخ ۳۱ اردیبهشت سال گذشته با تودیع وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شده بود. این دانشجوی ایرانی دانشگاه کینگستون بریتانیا در تاریخ ۱۶ شهریورماه سال ۹۷ در پی احضار به دادسرای اوین توسط نیروهای امنیتی بازداشت و دو روز بعد به بند زنان این زندان منتقل شد.

پرونده وی به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی ارجاع شده و در اردیبهشت ماه سال جاری به اتهام اداره شبکه براندازی به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد.

در مردادماه سال جاری دادگاه تجدید نظر استان تهران بدون تشکیل جلسه و حضور وکیل، حکم ۱۰ سال حبس ارس امیری را تایید کرد.

ارس امیری ۳۲ ساله و دانشجوی کارشناسی ارشد فلسفه هنر است، در زمینه برگزاری نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های هنری مشترک میان هنرمندان ایران و بریتانیا فعال بوده و با شورای فرهنگی بریتانیا (بریتیش کانسیل) همکاری داشته است. وی در ۱۰ سالی که در بریتانیا زندگی می‌کرده بارها به ایران سفر کرده بود.

۳۲- نسرین ستوده

نسرین ستوده وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر در تاریخ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ در منزل خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شده است.

به گفته پیام درفشان، وکیل دادگستری، نسرین ستوده در حال حاضر به خاطر محکومیت به پنج سال حبس تحت عنوان اتهام جاسوسی -که در کیفرخواست وی وجود ندارد-، شکایت بازپرس دادسرای کاشان و صدور قرار بازداشت توسط شعبه دوم بازپرسی در زندان به‌سر می‌برد.

شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران در یک پرونده، نسرین ستوده را به اتهام “اجتماعی و تبانی علیه امنیت کشور” به پنج سال حبس محکوم کرده بود و این حکم در مرحله تجدید نظر به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران ارجاع شده است.

وی در جلسه دادگاهی که در تاریخ ۹ دی ماه ۹۷ در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران از بابت پرونده ای دیگر برگزار شده بود به صورت غیابی و از بابت هفت عنوان اتهامی تحت عناوین “اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور، فعالیت تبلیغی علیه نظام، عضویت موثر در گروهک غیرقانونی و ضد امنیتی علیه نظام، تشویق مردم به فساد و فحشاء و فراهم آوردن موجبات آن، اخلال در نظم و آسایش عمومی، نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی، ظاهر شدن بدون حجاب شرعی در محل شعبه بازپرسی” به ۳۳ سال حبس تعزیری و ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شد. گفته می‌شود از این حکم سنگین میزان ۱۲ سال حبس قابلیت اجرایی دارد.

لازم به ذکر است نسرین ستوده پیش از این نیز در شهریورماه سال ۸۹ نیز بازداشت و به ۱۱ سال حبس، ۲۰ سال محرومیت از وکالت و ۲۰ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده بود که این حکم در دادگاه تجدیدنظر به ۶ سال حبس و ۱۰ سال محرومیت از وکالت کاهش یافت. وی از ۱۳ شهریور ۱۳۸۹ تا ۲۷ شهریور ۱۳۹۲ به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی»، در زندان اوین به سر برده است.

وی ۵۶ ساله و مادر دو فرزند به نام‌های مهرآوه و نیما است.

۳۳– جولی کینگ

جولی کینگ، شهروند و توریست استرالیایی در تاریخ ۵ مردادماه ۹۸ به همراه همسر خود مارک فیرکین در ایران بازداشت شده است.

گفته می شود بازداشت این افراد به بهانه کمپ کردن در اطراف یک منطقه نظامی و اقدام به تصویربرداری هوایی در اطراف جاجرود صورت گرفته است.

این درحالی است که مدارک این دو شهروند به عنوان گردشگران خارجی کامل و قانونی بوده است با این حال مامورین در زمان بازداشت آنان را جاسوس خطاب کرده و همراه با رفتار خشونت آمیزی آنها را بازداشت کرده اند.

این زوج توریست استرالیایی یک ماه پس از بازداشت در تاریخ ۵ شهریور از بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین به بندهای عمومی این زندان منتقل شدند. جولی کینگ ۲۸ ساله هم اکنون در بند زنان زندان اوین و همسرش مارک فیرکین در بند ۸ عمومی زندان اوین به سر می برد.

گفته می شود علیرغم درخواست های مکرر خانم جولی کینگ تاکنون اجازه ملاقات با سفیر کشور استرالیا در تهران به وی داده نشده است.

۳۴– سهیلا حجاب

این شهروند پیشتر در دیماه ۹۷ در شیراز بازداشت و به ۲ سال حبس محکوم شده بود. وی پس از ۵ ماه تحمل حبس در زندان عادل آباد شیراز با اعمال عفو از زندان آزاد شد و ۱۰ روز پس از آزادی مجدداً توسط نیروهای اطلاعات سپاه بازداشت شد.

دلیل بازداشت وی توسط این نهاد امنیتی “هواداری از یکی از سازمان‌های مخالف نظام” عنوان شده است.

سهیلا حجاب در تاریخ ۳ تیرماه به بهانه اعزام به دادسرا و رسیدگی به پرونده‌اش به یکی از خانه‌های امن اطلاعات سپاه منتقل و پس از ۳۹ روز مجدداً به بند زنان زندان اوین بازگردانده شد.

سهیلا حجاب، مجرد و متولد سال ۱۳۶۹ کماکان بصورت بلاتکلیف در زندان اوین به سر می برد.

۳۵– حکیمه(گندم)بهمانی

 حکیمه بهمانی متولد ۱۳۶۸، در تیرماه سال جاری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.

دلیل بازداشت وی در مراحل بازجویی فعالیت در گروه‌های تلگرامی وابسته به سازمان‌های مخالف نظام عنوان شده است. هر چند از مصادیق اتهامی وی اطلاعی در دست نیست.

خانم بهمانی ۱۵ روز پس از بازداشت با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد.

وی مدتی پس از آزادی مجدداً خود را به زندان اوین معرفی کرد تا در صورت محکومیت از میزان حبس وی کاسته شود و در حال حاضر در بند زنان این زندان به سر می‌برد.

۳۶– الهام برمکی

الهام برمکی هفتم دی ماه سال ۹۰ در خیابان بازداشت و مدت ۳ ماه را در سلول‌های انفرادی بند ۲۰۹ گذراند؛ سپس با قید کفالت موقتا آزاد و نهایتا تبرئه شد. وی مجددا در تاریخ ۲ مرداد ۹۱ بازداشت و پس از تحمل ۱۴ ماه حبس در سلول انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین در تاریخ ۷ مهرماه ۹۲ به بند زنان این زندان منتقل شد. خانم برمکی در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب توسط قاضی مقیسه از بابت اتهام جاسوسی به ۱۰ سال حبس و جریمه‌های ۲۵ هزار یورو، ۷۰ هزار دلار و ۴۰ میلیون تومان محکوم شد.

وی ۵۲ ساله و مادر دو فرزند است که هر دو در خارج از کشور زندگی می‌کنند. این زندانی طی دوران حبس خود یک بار در نوروز ۹۶ به مرخصی اعزام شده و تاکنون با آزادی مشروط وی موافقت نشده است.

۳۷- معصومه (مینو) قاسم‌زاده ملک شاه

خانم قاسم زاده ملک شاه در سال ۹۰ به همراه همسرش (همسر سابق) امیرمهدی طبسی توسط ماموران وزارت اطلاعات به اتهام جاسوسی برای اسرائیل دستگیر و مدتی بعد به قید وثیقه آزاد شد. پس از آزادی توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی از بابت اتهام جاسوسی، هر یک به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شدند.

در آبان‌ماه ۹۶ در دادگاه تجدید نظر این حکم تائید شد و نهایتا بازداشت و برای تحمل حبس به بند زنان زندان اوین منتقل شد. همسر سابق وی نیز در زندان اوین به سر می‌برد.

۳۸- معصومه عسکری

معصومه عسکری در تاریخ ۱۱ مردادماه ۹۷ در اعتراضات خیابانی در تهران بازداشت و به زندان قرچک منتقل و پس از چند روز بازداشت به قید وثیقه آزاد شد. وی در آذرماه همان سال مجددا توسط مامورین وزارت اطلاعات بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. پس از تحمل مدت یک ماه بازداشت در سلول‌های انفرادی و بازجویی در این بند در تاریخ ۱۲ دی ماه ۹۷ به بند زنان این زندان منتقل شد.

خانم عسکری در تاریخ ۲۹ بهمن‌ماه ۱۳۹۷ توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ماشاالله احمدزاده از بابت اتهام اجتماع و تبانی به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده و این حکم اخیرا به تائید دادگاه تجدید نظر رسیده است.

معصومه عسکری معلم بازنشسته و تنها سرپرست پسر ۱۴ ساله‌اش است.

۳۹- زهرا صادقی

زهرا صادقی پیشتر کارمند سازمان ملل بوده و جهت انجام وظیفه و الزامات کاری به کشورهای سودان و سپس عراق سفر کرده بود. وی در خردادماه سال ۹۷ پس از بازگشت از کشور عراق توسط نیروهای امنیتی در فرودگاه بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. نهایتا پس از تحمل ۸ ماه بازداشت در سلول‌های انفرادی این بند، در تاریخ ۸ بهمن‌ماه ۹۷ به بند زنان زندان اوین منتقل شد.

زهرا صادقی توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی به اتهام جاسوسی محاکمه و به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد.

در جلسه دادگاه هیچ کدام از همکاری‌های وی با سازمان ملل به عنوان مصادیق اتهام عنوان نشده و تنها به دلیل سفری که سال‌ها پیش به درخواست یکی از دوستانش به کشور ترکیه انجام داده بود، اتهام جاسوسی علیه وی مطرح و از نظر قاضی ثابت شده است.

حکم صادره در دادگاه بدوی در مرحله تجدید نظر به ۳ سال حبس تعزیری کاهش پیدا کرده است.

وی متولد سال ۱۳۶۶ است و در سال ۱۳۹۲ نیز توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت و پس از سه ماه با تودیع قرار وثیقه از بند ۲۰۹ زندان اوین به صورت موقت آزاد شده بود.

۴۰- رقیه حاجی ماشاالله

رقیه حاجی ماشاالله، شهروند ایرانی الاصل تبعه بحرین در تاریخ ۳۱ فروردین ماه ۹۷ در شهر مشهد بازداشت شد. وی پس از ۱۲ روز بازجویی در بازداشتگاه اطلاعات سپاه مشهد در تاریخ ۱۲ اردیبهشت ماه سال گذشته به بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین در تهران منتقل شد.

این زندانی نهایتا پس از دو ماه بازجویی در سلول‌های انفرادی این بازداشتگاه در تاریخ ۶ تیرماه ۹۷ به بند زنان زندان اوین منتقل شده است.

وی توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی به اتهام “جاسوسی برای کشور بحرین” به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد که این حکم در مرحله تجدید نظر به ۶ سال حبس کاهش پیدا کرده است.

رقیه حاجی ماشاالله پیش از برگزاری دادگاه از تاریخ ۲۵ آذرماه ۹۷، به مدت یک ماه در بند ۲ الف سپاه تحت بازجویی مجدد بوده است.

تماس تلفنی و ملاقات این زندانی ۴۰ ساله با همسرش به صورت محدود و هر چندماه یک بار صورت میگیرد. وی دارای سه فرزند پسر است.

۴۱- سمانه نوروز مرادی

وی در شهریورماه سال ۹۷ به اتهام هواداری یکی از گروه‌های مخالف نظام بازداشت و پس از مدتی با تودیع قرار وثیقه از بازداشتگاه وزارت اطلاعات آزاد شد.

سمانه نوروز مرادی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی افشاری به ۸ سال حبس تعزیری محکوم شده که ۵ سال آن قابلیت اجرایی داشته است. این حکم نهایتا با عدم اعتراض و تسلیم به رای به ۳ سال و ۹ ماه حبس کاهش پیدا کرد.

این زندانی ۳۲ ساله در تاریخ ۴ اردیبهشت ماه سال جاری پس از احضار به دادسرا مجددا بازداشت و به بند زنان زندان اوین منتقل شد.

۴۲- النا اله وردی

وی در اسفندماه سال ۹۶ توسط نیروهای اطلاعات سپاه بازداشت و به سلول های انفرادی بازداشتگاه این نهاد موسوم به بند ۲ الف زندان اوین منتقل شد.

خانم اله وردی پس از یک سال در تاریخ ۲۶ اسفندماه سال ۹۷ از بازداشتگاه اطلاعات سپاه به بند زنان زندان اوین منتقل شده است.

پرونده وی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی در حال بررسی است و تاکنون حکمی از این دادگاه صادر نشده است.

این شهروند که یکسال از مدت بازداشت خود را در سلولهای انفرادی سپری کرده بود تیرماه سال جاری همزمان با انتشار خبری در خصوص “ارتباط یک زن با ۱۶ مدیر برجسته وزارت نفت” از محل بازداشتگاه به نقطه نامعلومی منتقل و پس از ساعاتی بازگردانده شد هر چند این انتقال الزاما به معنی تایید ارتباط وی با پرونده جنجالی مورد اشاره نیست.

النا اله وری، متولد ۱۳۶۱ و از کارمندان سابق وزارت نفت است.

لازم به ذکر است در هفته های اخیر از میان زندانیانی که سابقا در این بند بودند، ۶ زندانی آزاد شده اند.

الهام احمدی، از زنان درویش گنابادی که پیشتر در این بند محبوس بود روز سه شنبه ۲۲ مردادماه ۱۳۹۸، با پایان دوران محکومیت از زندان اوین آزاد شده است.

انسیه عبدالحسینی نیز که پیشتر در این بند محبوس بود به تازگی با پایان دوران محکومیت آزاد شده است.

مریم امیری و متین امیری نیز روز چهارشنبه ۲۰ شهریورماه ۱۳۹۸ با تودیع قرار از زندان اوین آزاد شده‌اند.

مریم محمدی و اسرین درکاله، دو فعال حقوق زنان بازداشتی نیز در تاریخ ۲۶ شهریورماه با تودیع قرار وثیقه از بند زنان زندان اوین آزاد شدند.

زنان و کودکان متهمان امنیتی در بند ۲ زندان اوین

از آبان ماه سال ۹۶ در سالنی مجزا از بند زنان زندانی سیاسی، تعدادی از زنان و کودکان خردسال که گفته می‌شود همسران و کودکان مردان متهم به همکاری با داعش هستند، در شرایطی غیر انسانی و اسفبار محبوس شده‌اند. دو تن از کودکانی که در این بند نگهداری می‌شوند طی زمان بازداشت مادرانشان، در زندان به دنیا آمده‌اند و از پیش از تولد تاکنون در زندان به سر می‌برند. دادستان تهران در آبان ماه سال ۹۶ از بازداشت تعدادی از اعضای خانواده‌های این گروه خبر داده بود.

مسن‌ترین این زنان ۴۳ ساله و جوان‌ترین‌شان ۲۰ ساله است؛ تمامی آنها پیش‌تر در دادگاهی به ریاست قاضی صلواتی به اتهام “معاونت در افساد فی‌الارض” به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شده‌اند.

این گروه متشکل از ۱۶ زن و ۸ کودک خردسال بوده و اخیرا از میان این ۸ کودک ۵ تن به خارج از زندان منتقل شده و به خانواده هایشان تحویل داده شدند. کم سن ترین کودکان کماکان در زندان هستند.

همانطور که پیشتر اشاره شد، پس از انتصاب غلامرضا ضیایی به ریاست زندان اوین ملاقات مادران با کودکان زیر ۱۸ سال که روزهای چهارشنبه انجام می شد به صورت کامل لغو شده است. ملاقات زندانیان محبوس در این بند که پیشتر یک هفته به صورت کابینی و یک هفته به صورت حضوری صورت می گرفت به دو هفته ملاقات کابینی و یک هفته ملاقات حضوری تغییر کرده است. بدین ترتیب زندانیان ماهانه یک بار امکان ملاقات حضوری دارند. علاوه بر این زمان ملاقات نیز  برای برخی زندانیان از ۴۰ دقیقه به ۲۰ دقیقه کاهش پیدا کرده. این در حالی است که بسیاری از خانواده ها از شهرستان های دیگر برای ملاقات با زندانیانشان به تهران می آیند.

پیشتر و در چند نوبت به تمام این زنان گفته شده بود که به زندان های محل سکونت خود منتقل خواهند شد؛ با این حال به دلیل عدم تصمیم گیری وزارت اطلاعات در ارتباط با چگونگی تفکیک محل نگهداری آنان در این زندانها تاکنون منتقل نشده اند.

هرانا در آبان ماه سال ۹۶ در گزارشی از انتقال این گروه به بند ۲ زنان اوین خبر داده بود.

این خبرگزاری در تاریخ ۲۶ تیرماه ۱۳۹۸ در گزارشی به بررسی مشکلات و لیست اسامی زندانیان سیاسی بند زنان زندان اوین پرداخته بود.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.