استانوایر- گروهی از کشاورزان شرق اصفهان با تجمع در میدان «پزوه» خوراسگان واقع در شرق این کلانشهر، اعلام زمان افزایش خروجی سد زایندهرود به منظور آغاز کشت پاییزه را خواستار شدند.
نماینده این کشاورزان گفته «با وجود اینکه چند روزی از آبان ماه میگذرد، مسئولان هنوز زمان تخصیص آب کشت پاییزه به کشاورزان را اعلام نکردهاند و این امر در فعالیت کشاورزان مشکل ایجاد میکند.»
محمود کریمی افزوده «کشاورزان قصد دارند با حضور در شهر باغبهادران به افزایش برداشت آب زاینده رود از سوی کارخانههای فولاد مبارکه و ذوب آهن» اعتراض کنند.
ادامه ساماندهی رودخانه نیز از درخواستهای کشاورزان اعلام شده است.
اواخر مهر امسال معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان گفته بود جریان کنونی آب در رودخانه زایندهرود تا زمان تصمیمگیری برای کشت پاییزه کشاورزان ادامه دارد.
حسن ساسانی افزوده بود بر اساس هماهنگیها، جریان آب در بستر زایندهرود تا روزهای آینده ادامه دارد و تصمیمات به گونهای خواهد بود که سبب خشکی رودخانه در بالادست، کلانشهر و پایین دست اصفهان نشود.
کشاورزان و باغداران شرق و غرب استان اصفهان به دلیل جریان دورهای زایندهرود و خشکیهای متوالی این رودخانه و توقف نسبی کشاورزی، در چند سال اخیر بارها دست به اعتراض زدهاند.
اراضی کشاورزی اصفهان حدود ۵۶۳ هزار هکتار معادل ۳.۵ درصد از مساحت استان است که با توجه به محدودیتهای منابع آب در سالهای اخیر، تنها حدود ۲۹۰ هزار هکتار آن تحت کشت زراعی و باغی قرار میگیرد.
در سال زراعی ۹۶- ۹۷ حدود ۲۱۰ هزار هکتار از مجموع اراضی کشاورزی استان به کشت محصولات زراعی اختصاص داشت که ۱۹۰ هزار هکتار آن زراعت آبی و ۲۰ هزار هکتار مربوط به زراعت دیمی بوده است.
زاینده رود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر به عنوان بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران از کوه های زاگرس مرکزی سرچشمه میگیرد و در نهایت به تالاب بینالمللی گاوخونی در شرق اصفهان میریزد.
این رودخانه در دهههای اخیر بدلیل خشکسالی، تراکم جمعیت و افزایش برداشت، به یک رودخانه فصلی تبدیل شده و در پایین دست در بیشتر ایام سال بویژه فصول گرم با خشکی مواجه میشود.