خبرگزاری هرانا – نوشین حکیمی (نوح نژاد)، شهروند بهایی ساکن شهرستان بندر لنگه روز شنبه ۲۳ آذرماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. ماموران در زمان بازداشت منزل این شهروند را مورد بازرسی قرار داده و برخی از وسایل شخصی او را ضبط کرده و با خود بردند. همزمان محل کسب و منزل مسکونی عرفان نوح نژاد و محل کسب وحید زراعت کار، دو شهروند بهایی دیگر در این شهر نیز پلمب شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، صبح روز شنبه ۲۳ آذرماه ۱۳۹۸، نوشین حکیمی (نوح نژاد)، شهروند بهایی ساکن شهرستان بندر لنگه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
ماموران امنیتی در زمان بازداشت منزل این شهروند را مورد بازرسی قرار داده و برخی وسایل شخصی ازجمله تلفن همراه و کتابهای او را ضبط کرده و با خود بردند.
از دلایل بازداشت، اتهامات مطروحه و محل نگهداری خانم حکیمی تا لحظه تنظیم این گزارش اطلاعی در دست نیست.
طی همین روز محل کسب و منزل عرفان نوح نژاد، شهروند بهایی در شهرستان بندر لنگه نیز پلمب شده است.
همچنین منزل مسکونی وحید زراعت کار، داماد خانواده نوح نژاد نیز روز شنبه ۲۳ آذرماه توسط نیروهای امنیتی مورد بازرسی قرار گرفته است.
ماموران در زمان بازرسی منزل برخی از وسایل شخصی ایشان ازجمله دوربین عکاسی، تلفن همراه و لپ تاپ آقای زراعت کار را نیز ضبط کرده و با خود بردند.
ماموران در ادامه نیز پس از بازرسی منزل اقدام به پلمب واحد صنفی عینک سازی متعلق به آقای زراعت کار کردهاند.
تا لحظه تنظیم این گزارش از دلیل پلمپ منزل و واحد صنفی این شهروندان اطلاع دقیقی در دست نیست.
شهروندان بهایی در ایران از آزادیهای مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمیشناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.
اقدام به پلمب مراکز صنفی شهروندان بهایی در حالی انجام میشود که براساس بند ب ماده ۲۸ قانون نظام صنفی، صاحبان واحد صنفی میتوانند تا سقف ۱۵ روز در سال واحد صنفی خود را بدون اطلاع اتحادیه تعطیل نمایند. پلمب اماکن کسب بهاییان در ایران در حالی ادامه دارد که شهیندخت مولاوردی دستیار ویژه رییسجمهور در امور حقوق شهروندی، آذرماه سال گذشته در گفتگو با رسانه ها گفت که “راجع به پلمپ اماکن تجاری و ممانعت از فعالیت بهاییها، استعلاماتی از معاونت حقوقی رئیس جمهور شده است و این بحث را از طریق حقوقی پیش میبریم تا راهکاری برای موضوع بیابیم.”