امیر رئیسیان وکیل برخی متهمان شاغل در نیشکر هفتتپه و معترضانی که در تجمع روز کارگر شرکت کرده بودند، از انتقال پرونده مرضیه امیری، ساناز الهیاری و امیرحسین محمدیفر به اجرای احکام “بدون تشکیل جلسه دادگاه تجدیدنظر” خبر داد.
آقای رئیسیان در این رابطه گفت در انتظار برگزاری دادگاه تجدید نظر بوده است اما “بنا به آنچه گفته میشود استجازه از رهبری، دادگاه تجدید نظر تشکیل جلسه نداد و حکم صادر شد.”
این در حالیست که به گفته این وکیل، براساس ماده ۴۵۰ قانون آیین دادرسی کیفری، افرادی که به حبس محکوم میشوند، باید دادگاه تجدید نظر برای آنها برگزار شود.
آقای رئیسیان گفت: “این امر رعایت نشد و دادگاه تجدیدنظر برگزار نشد و حکم صادر شد.”
پیش از این، موسی غضنفرآبادی رئیس دادگاه انقلاب استان تهران به خبرگزاری ایرنا گفته بود جلسه دفاع در دادگاه تجدید نظر تنها برای محکومان به اعدام تشکیل میشود و نیازی به برگزاری این جلسات برای محکومان اعتراضات کارگری نیست.
آقای رئیسیان همچنین با اشاره به ادغام پروندههای متهمان هفت تپه و تجمع روزکارگر در مرحله مرحله تجدیدنظرخواهی گفت متهمان اصلی هفت تپه، اسماعیل بخشی، سپیده قلیان، امیرحسین محمدیفر، ساناز الهیاری، امیر امیرقلی، عسل محمدی و محمد خنفیر هستند و پرونده مرضیه امیری و عاطفه رنگریز مربوطه به تجمع آنها در روز کارگر در حمایت از کارگران هفت تپه است.
بهگفته آقای رئیسیان بنا به تصمیمم دادگاه، چون پرونده تجمع روز کارگر “ماهیتا به پرونده هفتتپه مرتبط” بود باهم ادغام شدند.
او همچنین به “توجه ویژه” رئیس قوه قضائیه به این پرونده اشاره کرد و افزود: “ما انتظار داشتیم در رسیدگی به این پرونده دقت بیشتری شود و حداقل شاهد برگزاری دادگاه تجدیدنظر باشیم که متأسفانه محقق نشد.”
ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران، اواسط شهریور امسال برای “تجدیدنظر و رسیدگی منصفانه” به “احکام صادره در برخی پروندههای اخیر” دستور “ویژهای” صادر کرد.
آقای رئیسیان گفت به دیوان عالی کشور اعتراض خواهد کرد.
عاطفه رنگریز و مرضیه امیری و ندا ناجی در اردیبهشت امسال در تجمع روز جهانی کارگر بازداشت شدند. اتهام خانم امیری و رنگریز “اجتماع و تبانی، تبلیغ علیه نظام و اخلال در نظم عمومی” اعلام شد و سپس با قید وثیقه آزاد شدند اما “بدون تشکیل جلسه دادگاه تجدیدنظر” به ۵ سال حبس قطعی محکوم شدند. خانم ناجی نیز به اتهام “توهین به ماموران دولتی و اجتماع و تبانی” به پنج سال و نیم محکوم شد و همچنان در بازداشت موقت است.
متهمان پرونده شرکت نیشکر هفت تپه به ریاست احمد زرگر در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر هر کدام به ۵ سال زندان محکوم شدند.
اسماعیل بخشی و سپیده قلیان در آبان ماه گذشته در اعتراضهای کارگری هفتتپه بازداشت شده بودند و بعد از آزادی اعلام کردند که نیروهای وزارت اطلاعات آنها را شکنجه کردهاند.
وزارت اطلاعات و قوه قضاییه ایران شکنجه این دو را تکذیب میکنند.
از: بی بی سی