محمد مهدوی فر، فعال مدنی به ۹ سال حبس محکوم شد

چهارشنبه, 16ام بهمن, 1398
اندازه قلم متن

خبرگزاری هرانا – شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری ۲ آران و بیدگل محمد مهدوی فر، فعال مدنی را به ۹ سال حبس تعزیری محکوم کرد. آقای مهدوی فر به همراه ۱۳ تن از کنشگران مدنی دیگر در تابستان امسال با نوشتن نامه‌ای خواستار استعفای آیت الله خامنه‌ای شده بود. دادگاه آقای مهدوی فر را از اتهامات مبتنی بر امضای نامه درخواست استعفای رهبر تبرئه و از بابت مواردی دیگر مانند “تبلیغ علیه نظام و تحریک مردم به جنگ و کشتار” محکوم کرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، محمد مهدوی فر، توسط شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری ۲ آران و بیدگل به ۹ سال حبس تعزیری محکوم شد.

براساس این حکم که توسط دادگاه انقلاب آران و بیدگل به ریاست قاضی موسوی، دادرس علی البدل دادگاه انقلاب آران و بیدگل، صادر و امروز چهارشنبه ۱۶ بهمن ماه به وکیل وی ابلاغ شده است، محمد مهدوی فر با حکم دادگاه کیفری آران و بیدگل به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام و تحریک مردم به جنگ و کشتار با یکدیگر به‌قصد برهم زدن امنیت کشور” به ترتیب به یکسال و نیم و هفت سال و نیم سال زندان محکوم شد و مطابق تصریح دادنامه حکم اشد قابلیت اجرا دارد.

شعبه ۱۰۲ کیفری ۲ آران و بیدگل به تصدی قاضی موسوی همچنین در خصوص دیگر اتهامات وی، «عضویت در گروه‌ها و جمعیت‌هایی که به هدف بر هم زدن امنیت کشور تشکیل‌شده‌اند» و «توهین به رهبری و آیت‌الله خمینی» با این استدلال که؛ «صرف صدور بیانیه تحت عنوان بیانیه ۱۴ فعال مدنی نمی‌تواند به‌عنوان تشکیل‌دهنده عناصر اتهام تلقی گردد و با استظهار از اصل برائت و مستنداً به ماده ۱۲۰ قانون مجازات اسلامی ۹۲ و اصل سی و هفتم قانون اساسی رأی بر برائت متهم صادر و اعلام” نمود.

در اواسط مردادماه امسال نامه ای با امضای ۱۴ تن از کنشگران مدنی از جمله محمد مهدوی فر، مبنی بر درخواست استعفای آیت الله خامنه ای منتشر شد. با انتشار این نامه شماری از امضاکنندگان بازداشت و برخی دیگر نیز تحت فشار قرار گرفتند.

هرانا در تاریخ ۱۳ بهمن ماه در گزارشی از صدور حکم ۷۲ سال حبس تعزیری، ۶ سال ممنوعیت خروج از کشور و ۶ سال تبعید برای هاشم خواستار، محمد نوریزاد، عبدالرسول مرتضوی، محمد حسین سپهری، فاطمه سپهری، هاشم رجایی، محمد حسین پور و مرتضی قاسمی، هشت تن از کنشگران مدنی که تابستان امسال با نوشتن نامه‌ای خواستار استعفای آیت الله خامنه‌ای شده بودند، خبر داد.

لازم به یادآوری است محمد مهدوی فر پیشتر در تاریخ ۲۴ دی‌ماه ۹۶ توسط نیروهای امنیتی در مشهد بازداشت و جهت تحمل مدت محکومیت خود به زندان مرکزی اصفهان  منتقل شده بود. در تاریخ ۱۰ دی‌ماه ۹۷، جلسه دادگاه تجدید نظر بخش اول پرونده محمد مهدوی‌فر در دادگاه تجدیدنظر استان اصفهان برگزار شد و طی آن حکم ۴ سال و نیم حبس و ۴ سال تبعید به شهرستان سرباز که توسط شعبه اول دادگاه انقلاب آران و بیدگل صادر شده بود عینا تایید شد.

این حکم در حالی که این فعال مدنی در زندان اصفهان تحمل حبس می کرد، پس از تجمیع احکام به سه سال حبس تبدیل شد. در پی موافقت اجرای احکام دادگاه شهرستان آران و بیدگل با درخواست آزادی مشروط این فعال مدنی، وی روز جمعه ۱۷ اسفندماه ۹۷، در حالی که بیش از یک سوم از مدت محکومیت خود را سپری کرده بود و باید از زندان اصفهان آزاد می شد، مستقیماً به شهرستان سرباز تبعید شد.

این در حالی است که وکیل محمد مهدوی فر، سعید غلامیان معتقد است، پس از تجمیع احکام، محکومیت تبعید قابلیت اجرا نداشته و صرفا ۳ سال حبس باید اجرا می شده ولی نظر اجرای احکام اینگونه نبوده است.

لازم به یادآوری است محمد مهدوی‌فر در سال ۹۳ نیز پس از سرودن یک مثنوی ۳۲ بیتی به نام “الفبا” و خواندن آن در انجمن‌های ادبی شهر کاشان، توسط شعبه دو بازپرسی آران و بیدگل (به نیابت از شعبه هم‌عرض بازپرسی در کاشان) مورد بازجویی قرار گرفت و در در سال ۹۴ در شعبه ۱۰۵ کیفری دو دادگستری کاشان محاکمه و به اتهام «نشر اکاذیب» به ۱ سال و نیم حبس محکوم شده بود. این مجازات نهایتاً با رعایت بند ب از ماده ۳۳ قانون وصول به پرداخت ۳۰ میلیون ریال جزای نقدی تبدیل شد.

آقای مهدوی‌فر در تاریخ ۷ مرداد‌ماه سال ۹۶ نیز در بخش دوم همین پرونده توسط شعبه ۱۰۱ کیفری دو دادگستری آران و بیدگل به اتهام “معاونت در نشر اکاذیب” به تحمل هشت ماه حبس محکوم شده بود. وی در اسفندماه سال گذشته در پرونده‌ای با وکالت سعید غلامیان، توسط دادگاه کیفری شهرستان آران و بیدگل به اتهام “نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی” و “ارتباط با دول بیگانه” به تحمل ۲ سال حبس تعزیری و پرداخت ۴۰ میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شده بود، محکومیت وی در شعبه ۱۶ دادگاه تجدید نظر اصفهان عیناً تائید شد.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.