محسن محمودی، امام جمعه ورامین و رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران، با اشاره به مخالفت بیمارستانهای ورامین با حضور گروههای جهادی خبر داد و تهدید کرد که مدیران این بیمارستانها باید پاسخگوی این ممانعت باشند.
امام جمعه موقت ورامین گفت که «بیمارستانهای دشت و شهر ورامین، پیشنهاد ما درباره حضور گروههای جهادی در بیمارستانهای این منطقه و در کنار پزشکان، پرستاران و بیماران را نپذیرفتند.»
محسن محمودی با انتقاد از عملکرد بیمارستانهای ورامین به دلیل موافقت نکردن با حضور گروههایی از طلاب و بسیجیان در روند درمان بیماران مبتلا به کرونا، گفت: «از همان ابتدا گروههای جهادی جهت حضور در بیمارستانهای شهر ورامین در کنار کادر پزشکی و درمانی و بیماران اعلام آمادگی کردند که متاسفانه تاکنون این امر محقق نشد و بیمارستانهای ورامین کمک گروههای جهادی را نپذیرفتند.»
محمودی که همزمان با سمت «امام جمعه موقت ورامین»، ریاست شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران را بر عهده دارد، به طور ضمنی مسئولان بیمارستانهای ورامین را تهدید کرد و گفت: «گروههای جهادی در بیمارستانهای مطرح کشور و تهران حضور دارند ولی در شهرستان ورامین زمینه حضورشان در بیمارستانها فراهم نشده و قطعا باید مسئولان مربوطه در این رابطه پاسخگو باشند.»
شهرستان ورامین در جنوب استان تهران از جمله شهرهایی است که عمده ساکنان آن کمآمدند و به طور سنتی بخشهای تبلیغاتی نهادهای مذهبی و نظامی جمهوری اسلامی از جمله سپاه و بسیج در آن فعالیت گستردهای دارند.
چند هفته پس از اعلام رسمی شیوع ویروس کرونا در ایران، نهادهای نظامی و حوزوی جمهوری اسلامی اقدام به تشکیل گروههایی از اعضای بسیج و طلاب برای حضور در بیمارستانها و برگزاری اقداماتی چون نوحهخوانی، برگزاری دعا و در مواردی کمکهای خدماتی کرده و آنها را به بیمارستانها و آرامستانها کردند و بخشی از این نیروها را برای اقداماتی چون ضدعفونی و جمعآوری پول و کمکهای مالی راهی مناطق مختلف شهرها کردند.
با آنکه در اغلب موارد مدیران بیمارستانها توان جلوگیری از حضور این نیروها را ندارند اما در مواردی مسئولان بیمارستانها این اقدامات را تبلیغاتی و نمایشی و مداخله در امور پزشکی و نظامی کردن فضای بیمارستان عنوان کرده و با آن مخالفت کردهاند.
برخی مقامهای دولتی پیشتر درباره آثار اقدامات نمایشی در جریان مقابله با کرونا هشدار دادند. عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، دو هفته قبل بخشی از اقدامات نمایشی را سبب کاهش اعتماد عمومی توصیف کرد و گفت که « اقدامات تبلیغاتی نمایشی برخی عناصر غیرمسئول غیر قابل قبول است.»
او گفت که «با توجه به اهمیت صیانت از آرامش و طمانینه در فضای عمومی جامعه به عنوان مقدمه و شرط لازم برای حفظ سلامت و بهداشت»، خواهان «واکنش بهنگام مراجع قانونی به رفتارها و اقدامات غیرمسئولانه از جمله توجه نکردن به مرجعیت و نهادهای رسمی متولی انتشار اطلاعات تخصصی» است.
با این حال از آن هنگام تاکنون تنها یک بار خبر چنین برخوردی منتشر شده و یک طلبه به نامه مرتضی کهنسال از هواداران طب اسلامی و از شاگردان یک روحانی دیگر به نام عباس تبریزیان پس از حضور در یک بیمارستان و مالیدن یک مایع به لب چند بیمار آنهم زمانی بازداشت شد که یکی از بیماران جان باخت.
به گفته دادستان انزلی دلیل جلب این روحانی طرفدار طب اسلامی نیز این بود که «او با استفاده از غفلت ماموران بر بالین بیماران حاضر و از اقدام خلافاش در آغشته کردن صورت بیماران با محلولی فیلم تهیه کرده بود.»
در مواردی مدیران استانی و شهری، اعضای این گروههای را که از عنوان «گروه جهادی» استفاده میکنند و مورد حمایت امام جمعه، حوزهها و سپاه پاسداران و بسیج هستند از فعالیت در بیمارستانها منصرف کرده و مسئولیت کفن و دفن جانباختگان بر اثر کرونا را به آنها سپردهاند.
استفاده از روشهای تبلیغی در هنگام وقوع بحرانها بعد از اعتراضات سال۹۶ با سخنان علی خامنهای آغاز شد. اهمیت این اقدامات از نظر علی خامنهای چنان است که او در حکمی محمدعلی جعفری فرمانده پیشین سپاه پاسداران را به ریاست قرارگاهی با عنوان « قرارگاه فرهنگی و اجتماعی بقیه الله» منصوب کرد تا با توجه به آشنایی با جنگ نرم به تمرکز و سازماندهی «روحانیون و جوانان جهادی» اقدام کند.
از: ایران اینترنشنال