کسری نوری، یکی از دراویش گنابادی زندانی
کسری نوری یکی از دراویش گنابادی زندانی است که در حال حاضر در زندان عادلآباد شیراز دوران محکومیت خود را سپری میکند و به رغم پیگیریهای خانوادهاش از طریق مراجع قضایی، هنوز هم با مرخصی وی موافقت نشده است.
یکی از دراویش گنابادی که از وضعیت آقای نوری مطلع است، به صدای آمریکا میگوید، خانواده کسری نوری حتی برای انتقال وی از زندان عادلآباد شیراز به زندان تهران بزرگ (فشافویه) درخواستهایی را به مقامات قضایی ارائه دادند. به تازگی آقای نوری ابلاغیهای در زندان دریافت کرده که در آن اعلام شده است که طی تحقیقات صورت گرفته این درویش زندانی ساکن شیراز است و به همین دلیل محل حبس وی زندان عادلآباد خواهد بود؛ این در حالی است که این اظهارنظر مقامات خلاف واقع بوده و خانواده وی ساکن تهران هستند.
کسری نوری و خانواده او معتقدند نگهداری او در زندان عادلآباد در آذر ماه سال ۹۸ و عدم انتقال او به تهران، تنها برای اعمال فشار بیشتر بر خانواده این درویش زندانی بوده است. خانواده این زندانی برای هربار ملاقات باید تا شیراز سفر کنند.
کسری نوری که در واقعه گلستان هفتم بازداشت و به زندان منتقل شده بود مرداد ماه سال ۹۷ به ۱۲ سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق، ۲ سال تبعید به ثلاث باباجانی، ۲ سال ممنوع الخروجی، و ۲ سال محرومیت از عضویت در گروهها و احزاب سیاسی، اجتماعی، و فعالیت رسانهای محکوم شد. حکم قطعی آقای نوری اواخر اسفند ماه همان سال به ایشان ابلاغ شده بود.
این درویش گنابادی در ادامه گفتگوی خود به صدای آمریکا گفت، ۳۴ نفر از دراویش گنابادی که پس از شیوع گسترده ویروس کرونا در زندانهای ایران به صورت مشروط آزاد شدهاند در حال حاضر به شهرهای محل تبعید خود که از سوی دادگاه برای آنها انتخاب شده اعزام شدهاند.
از ماجرای گلستان هفتم و حملات نیروهای امنیتی و یگان ویژه به دراویش گنابادی در مقابل خانه نورعلی تابنده، سر سلسله سابق این دراویش، که در پی آن ۲۰۲ نفر از آنان زندانی و مجموعا به بیش از ۱۰۸۰ سال زندان محکوم شده بودند، دستکم ۲۷ ماه میگذرد.
در دو سال اخیر رژیم ایران دهها درویش گنابادی را زندانی کرد و هنوز هفت نفر به نامهای کسری نوری، وحید خموشی، امین صفاری، عباس دهقان، محمد شریفیمقدم، مصطفی عبدی، و کیانوش عباسزاده در زندانهای عادلآباد شیراز، وکیلآباد مشهد، قزل حصار کرج، و زندان تهران بزرگ (فشافویه) زندانی هستند.
آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی از زندانهای ایران از روز چهارشنبه ۷ اسفند ماه با بخشنامه تازه ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی، آغاز شد. بخشنامهای که بر اساس آن با رعایت برخی شرایط دستور مرخصی محدود برای گروهی از زندانیان محکوم به حبس صادر شده است. در یکی از مفاد این بخشنامه آمده است که آن دسته از زندانیان سیاسی که با اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» به تحمل بیش از ۵ سال زندان محکوم شدهاند «از اعزام به مرخصی مستثنی هستند.» این در حالی است که اغلب زندانیان سیاسی با اتهام عنوان شده دارای محکومیتهای بالای ۵ سال هستند.
ایالات متحده بارها و در موارد مختلف برخوردهای خشونت آمیز و سرکوب گسترده معترضان و فعالان مدنی، و نیز نقض مکرر و مداوم حقوق شهروندان ایران توسط رژیم حاکم بر آن کشور را محکوم کرده است.
از: صدای آمریکا