جزئیات تحریم‌های جدید آمریکا؛ چه افراد و نهادهایی تحریم شدند

سه شنبه, 1ام مهر, 1399
اندازه قلم متن

وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سازمان صنایع دفاع جمهوری اسلامی در فهرست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران قرار دارند. معاون سازمان انرژی اتمی ایران و چند تن دیگر از اعضای این سازمان نیز در لیست تحریم‌شدگان هستند.    

defaultدولت ایالات متحده آمریکا با اعلام فعال شدن مکانیسم ماشه، تحریم‌های جدیدی را علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال کرد.

وزارت امور خارجه آمریکا روز دوشنبه ۲۱ سپتامبر در سایت سفارت مجازی آمریکا در ایران در این باره نوشت: «اقدامات امروز تأکید می‌کند که ایالات متحده در مقابله با تهدیدهای هسته‌ای، موشکی و تسلیحات متعارف ایران که از اول منجر به تحریم‌های به اتفاق آرای شورای امنیت سازمان ملل در سال ۲۰۰۶ شد، درنگ نخواهد کرد. این اقدامات به لطف بازگشت تحریم‌های مطابق با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد ، مجدداً علیه ایران اعمال می‌شود.»

در این گزارش جزئیات تحریم‌های جدید و تحریم‌هایی که معلق شده بودند اما با فعال شدن مکانیسم ماشه مجددا اعمال می‌شوند، اعلام شده است.

نام نهادهای تحریم‌شده بدین شرح است:

– وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح

– سازمان صنایع دفاع جمهوری اسلامی

– گروه صنعتی شهید همت (مرتبط با برنامه موشکی)

– شرکت انرژی مصباح

–  شرکت فناوری‌های پیشرفته ایران (IATC)

– موسسه تحقیقات علوم هسته‌ای و فناوری

– گروه صنعتی ماموت (صنایع ماموت، مرتبط با برنامه موشکی)

– دیزل ماموت

– مرکز تحقیقات شهید حاج علی موحد

بهروز کمالوندی، معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران، در لیست تحریم‌شدگان جدید آمریکا قرار داردبهروز کمالوندی، معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران، در لیست تحریم‌شدگان جدید آمریکا قرار دارد

افراد تحریم‌شده:

– بهروز کمالوندی، معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران

– مهرداد اخلاقی کتابچی، مدیر سازمان صنایع دفاع

– جواد کریمی ثابت، معاون سازمان انرژی اتمی ایران و رییس موسسه تحقیقات علوم هسته‌ای و فناوری سازمان انرژی اتمی

– محمد قنادی مراغه، معاون برنامه‌ریزی هسته‌ای و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی

– پژمان رحیمیان، رییس شرکت سوخت هسته‌ای و تولید مواد خام وابسته به سازمان انرژی اتمی

– بهزاد فردوس و مهرزاد فردوس، دو سهامدار صنایع ماموت

– محمدرضا دزفولیان، مدیر اجرایی ماموت دیزل

– اصغر اسماعیل‌پور، از مقام‌های سازمان صنایع هوایی

– محمد غلامی، از مقام‌های گروه صنعتی همت

– سید میراحمد نوشین، مدیر سابق گروه صنعتی همت و مدیر کنونی سازمان هوافضا

– حمیدرضا قدیریان، از افراد مرتبط با سازمان انرژی اتمی ایران

– احمد اصغری شیوایی، از افراد مرتبط با سازمان انرژی اتمی ایران

بیانیه ترامپ

دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا، هم‌زمان با اعلام جزئیات تحریم‌ها علیه ایران از سوی وزارت خارجه و خزانه‌داری این کشور، بیانیه‌ای صادر کرد.

ترامپ در این بیانیه بار دیگر تاکید کرد که دولتش “هرگز اجازه نخواهد داد که ایران سلاح هسته‌ای داشته باشد”. او ایران را متهم به دروغ‌گویی درباره بایگانی تسلیحات هسته‌ای خود کرده و گفته است که جمهوری اسلامی مانع دسترسی بازرسان بین‌المللی به این مکان‌ها شده است.

در بیانیه ترامپ آمده است: «در حالی که ایران مشغول ساخت سلاح هسته‌ای است، جهان نمی‌تواند دست روی دست بگذارد و اقدامی نکند. دولت من به عنوان بخشی از تلاش‌های‌مان برای اطمینان یافتن از این‌که چنان اتفاقی [دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای]‌ هرگز روی نخواهد داد، این تحریم‌ها را بازگردانده است.»

رییس جمهوری آمریکا تاکید کرده است که دولتش از تمام ابزارهای موجود برای متوقف کردن تلاش‌های هسته‌ای، موشکی بالستیک و جنگ‌افزارهای متعارف ایران استفاده خواهد کرد.

ترامپ هدف دولتش از اعمال سیاست فشار حداکثری بر ایران را تغییر رفتار حکومت ایران عنوان کرده و گفته است: «رژیم ایران اگر می‌خواهد آن چه که مردم ایران با تمام وجود می‌خواهند و شایسته آن هستند – یعنی یک ایران شکوفا و سعادتمند – را به آنها ارائه دهد، باید رفتارش را تغییر دهد.»

واکنش ایران

بهروز کمالوندی، معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران، در واکنش به تحریم خود و تعداد دیگری از همکارانش گفت: «این اقدام نمایشی و با هدف فضاسازی رسانه‌ای انجام گرفته و هیچ گونه تاثیری در روند فعالیت‌های سازمان انرژی اتمی ایران ندارد.»

سخنگوی سازمان انرژی اتمی تصریح کرد که فعالیت‌های این سازمان هیچ ارتباطی با آمریکا ندارد و هیچیک از کارمندان آن نیز حساب بانکی در خارج از کشور ندارند. او گفت: «اساسا آمریکا در حوزه هسته‌ای هیچگونه همکاری با ایران نداشته است که حالا با تحریم‌های مورد ادعایش، آن همکاری‌ها از بین برود.»

به گفته کمالوندی، حتی صادرات آب سنگین ایران نیز که مورد تحریم آمریکا بود، عمل نکرد و ایران در این مدت موفق به تولید و فروش این محصول به طور هم‌زمان شده است.

بر اساس توافق اتمی، ایران تنها مجاز است تا ۱۳۰ تن آب سنگین در داخل کشور ذخیره کند و مازاد آن را باید از کشور خارج کند. آب سنگین به عنوان عامل تعدیل جهت کند کردن فعل و انفعالات در قلب راکتورهای هسته‌ای به کار می‌رود.

سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز در گفت‌وگو با ایسنا بر “حق دفاع مشروع” ایران تاکید کرد و گفت: «پاسخ ایران به هرگونه سرکشی و یاغی‌گری آمریکا علیه کشورمان، کوبنده و بدون لحظه‌ای تردید خواهد بود.»

از: دویچه وله


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.