کرونا در ایران: با مرگ ۲٧۹ نفر رکورد آمار روزانۀ مرگ و میر در کشور شکسته شد؛ شناسایی۴۸۳۰ ابتلا و ممنوعیت تردد و سفر به پنج کلانشهر ایران در تعطیلات پیش رو

چهارشنبه, 23ام مهر, 1399
اندازه قلم متن

رکورد آمار مرگ و میر کرونا در کشور بار دیگر شکسته شد

رکورد آمار مرگ و میر کرونا در کشور بار دیگر شکسته شد AP – Mehdi Khanlari

وزارت بهداشت ایران، روز چهارشنبه ٢۳ مهر، از شناسایی ۴۸٣۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا و درگذشت ۲٧۹ نفر دیگر در شبانه روز گذشته خبر داد. علیرضا زالی فرماندۀ ستاد مقابله با کرونا در پایتخت، اعلام کرد که تهران در حال تجربۀ سخت‌ترین روزها در پیک سوم کرونا است. این در حالیست که سعید نمکی وزیر بهداشت، با اشاره به سرعت انتشار ویروس، از اعمال محدودیت تردد و سفر از مبدأ و یا به مقصد ۵ کلانشهر تهران، اصفهان، ارومیه، کرج و مشهد، در تعطیلات پیش رو خبر داد.

سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت ایران، روز چهارشنبه ۲۳ مهر، اعلام کرد: «بر اساس یافته های قطعی آزمایشگاهی، از ظهر دیروز تا امروز، تعداد ۴۸٣۰ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور شناسایی شده اند که ۲۲۳۷ نفر از آنها بستری شده اند و تعداد  ۴۶۰۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در وضعیت شدید و بحرانی این بیماری و تحت مراقبت در بخش های آی سی یو قرار دارند و مجموع مبتلایان به این بیماری در ایران، به  ۵١٣ هزار و ٢۱۹ مورد رسیده است».

وی افزود: «متأسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، تعداد ۲٧۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در کشور، جان خود را از دست داده اند و مجموع درگذشتگان بر اثر این بیماری به  ٢۹ هزار و ۴۳۹ نفر رسیده است».

وی گفت: «۲۶ استان تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز قرار دارند و همچنین استان های هرمزگان، کردستان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار بیماری قرار دارند».

علیرضا زالی: تهران در حال تجربۀ سخت‌ترین روزها در پیک سوم کرونا است

علیرضا زالی فرماندۀ ستاد مقابله با کرونا در استان تهران، با بیان اینکه پایتخت در حال تجربه سخت‌ترین روزها در پیک سوم کرونا است، به تعطیلات پیش‌رو اشاره کرد و گفت: «نگران بار سفرها هستیم؛ زیرا سفرهای غیرضروری در استان و حتی بین استان‌ها نقش مشخصی در گسترش بیماری دارد و مطالعات ما نشان می‌دهد ارتباط معناداری بین مسافرت‌ها در تعطیلات و تغییر در موارد بیماری در کشور وجود دارد».

وی دربارۀ وضعیت شیوع کرونا در پایتخت، گفت: «تهران کماکان در تب و تاب بیماری کرونا است. در شاخص‌های مراجعین سرپایی، بستری، مراجعین جدید و مرگ ومیر ناشی از کرونا، تغییر کاهشی نداشتیم و در طول دو هفتۀ اخیر کماکان وضعیت تهران قرمز بوده است».

وی افزود: «پیش‌بینی آماری ما این است که تهران در حال تجربه کردن سخت‌ترین روزهای پیک سوم بیماری کرونا است. تا زمانی که مداخلات جدی اعمال نشود این پیک رو به افول نخواهد گذاشت و ممکن است شرایط به همین شکل ادامه یابد. راه تقلیل موارد بیماری در تهران، انجام مداخلات جدی است.»

وی در ادامه گفت: «متاسفانه از فردا در آستانۀ تعطیلات چند روزه قرار می‌گیریم و نگرانی ما از سفرها است. به دلایل مختلف اپیدمیولوژی، چرخش ویروس در عرصه جغرافیای عمومی در کشور و همچنین افزایش بار بیماری در شهرهای مبدا و مقصد متاسفانه می‌تواند آمار بیماری را افزایشی کند».

وی در ادامه تأکید کرد: «پیشنهادات مختلفی در زمینه‌های گوناگون در نظر گرفته شده؛ از جمله وضع جرایم برای خودروهای غیر بومی که به سفر می‌روند و ایجاد محدودیت‌های جدی در سفرها که از طریق امضای مشترک ما با استاندار تهران به کمیته‌های مربوطه اعلام شده است. تعداد بیشتری از مسافرین از تهران به سمت شهرهای مختلف حرکت می‌کنند و بار برگشت مسافرین هم می تواند در بار بیماری استان تاثیرگذار باشد».

وزیر بهداشت از اعمال محدودیت تردد برای ۵ کلانشهر در تعطیلات پیش رو، خبر داد

سعید نمکی وزیر بهداشت، روز چهارشنبه گفت: «رئیس جمهور اجازۀ اعمال محدودیت در پنج کلانشهر تهران، اصفهان، ارومیه، کرج و مشهد را داده است و در روزهای تعطیل پیش رو، محدودیت ها اجرا می شوند».

وی افزود: «باید به موج سوم کرونا بپردازیم که بخشی از کشور را گرفتار کرده است. ما با بررسی هایی که روی ویروس انجام دادیم، متوجه شدیم ویروس دچار تغییرات و جهش‌هایی شده است؛ گرچه در بیماری زایی هنوز مشخص نیست اما در سرعت انتشار و گرفتار کردن جمعیت کشور برایمان مشخص است که سرعت عمل بیشتری پیدا کرده است».

وی ادامه داد: «این موضوع زنگ خطری است برای کشور و با تشدید شرایط فعلی، جریمه ای برای جمعیتی که پروتکل‌های بهداشتی را مراعات نمی کردند و حقوق دیگران را مورد تهدید قرار می دادند، وضع کردیم».

او در ادامه با اشاره به درخواست خود از حسن روحانی برای منع عبور و مرور و محدودیت در پنج شهر مهم که میزان شیوع ویروس بالا است مثل کلانشهر تهران، کرج، مشهد، اصفهان و ارومیه در سه روز تعطیلی، گفت: «این محدودیتها از ساعت ۲۴ چهارشنبه، قطعا باید  اعمال شود و تا ظهر روز یکشنبه بعد از تعطیلات ادامه خواهد داشت».

کیانوش جهانپور نیز در این زمینه توضیح داد: «محدودیت‌های تازه، شامل سفرهای درون‌شهری در این پنج شهر نمی‌شود اما توصیه ها مبنی بر کاهش مراودات درون‌شهری همچنان باقی است».

علیرضا وهاب‌زاده، مشاور وزیر بهداشت هم گفت:  بر اساس محدویت‌های تازه در پنج شهر بزرگ، تنها خودروهای سواری با پلاک هر شهر اجازه ورود به همان شهر را دارند و این خودروها مجاز به خروج از شهر نیستند».

رئیس کل سازمان نظام پزشکی: آمار مرگ و میر کرونا در ایران قابل قبول نیست؛ کادر درمان خسته اند

محمدرضا ظفرقندی رئیس کل سازمان نظام پزشکی، گفت: «آمار مرگ و میر در میان مردم و کادر درمان کشور قابل قبول نیست و این موضوع باید از پیش چاره اندیشی می‌شد». وی افزود: «تذکرات کافی داده شد، اما توجهی به آنها نشد؛ کنترل بیماری باید به شکل فعال باشد که اگر انجام نشود، مرگ و میر‌ها بیش از این افزایش خواهد داشت».

وی دربارۀ لزوم بررسی علمی میزان آمار در ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا در کشور گفت: «در هیچ جای دنیا بدون برخورد فعال، امکان کنترل ابتلا و مرگ و میر وجود ندارد. برخی تصمیمات به شکل کارشناسی گرفته نشد مثل آنکه مدارس با شکل الزام حضوری بودن، بازگشایی شدند و یا پروتکل‌هایی اعلام شد که الزامی برای رعایت آن وجود نداشت. مگر می‌توان در خیابانی چراغ قرمز گذاشت و شاهد عبور و مرور افراد از آن بود؟»

وی ادامه داد: «پس از مدت‌ها از اعمال پروتکل‌ها، اخیراً قرار شده است که جریمه برای متخلفان در نظر گرفته شود. کادر درمانی خسته شده‌اند. ما از اسفند خواهش کردیم که به فکر دنبال کردن بیماری باشیم. درمان کرونا در آی سی یو امکان پذیر نیست. بلکه باید به فکر پیشگیری بود. علت مرگ و میر به صورت علمی کنترل شود و روش‌های فعال برای کنترل بیماری در نظر بگیریم».

منع عبور و مرور در مبادی ورودی کرج

عزیزاله شهبازی نمایندۀ عالی دولت در استان البرز، روز چهارشنبه گفت: «پیرو دستور رئیس جمهور و ابلاغ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نسبت به اعمال محدودیت عبور و مرور در مبادی کلانشهر کرج اقدام می کنیم».

وی افزود: «کلانشهر کرج جزو ۴۵ شهر کشور است که در شیوع کرونا وضعیت به مراتب بدتری دارد و بروز بیماری در آن بیشترین میزان را دارد».

وی ادامه داد: «البرز شاهراه ارتباطی ۱۴ استان کشور است و یکی از عوامل شیوع کرونا در این استان، این حجم از تردد است».

مهرداد بابایی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی البرز نیز با اشاره به وضعیت قرمز این استان گفت: « در این شرایط کاهش تردد، رعایت فاصله اجتماعی و کاهش مسافرت‌ها ضروری به نظر می‌رسد و با دستور رئیس جمهور در تعطیلات سه روزه پیش رو، منع عبور و مرور در پنج کلانشهر اجرایی می‌شود».

وضعیت وخیم کرونا در استان مرکزی

رئیس علوم پزشکی اراک، روز چهارشنبه از ثبت ۲۲ فوتی و شناسایی ۴۲۵ مورد مبتلا به کرونا ویروس در ۲۴ ساعت گذشته در استان مرکزی خبر داد.

بر اساس اعلام علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اراک، طبق نتایج آزمایشگاهی در مورد بیماری کرونا ویروس، ۴۲۵ مورد جدید ابتلا در ۲۴ ساعت گذشته شناسایی شده که بدین ترتیب تعداد موارد مبتلا به کرونا ویروس از زمان شیوع این ویروس تاکنون به ۱۸۶۲۰ نفر رسیده است.

وی در ادامه گفت: «از ۴٢۵ مورد جدید در استان، ۶۳ نفر از بیماران در بیمارستان های استان بستری شده اند که تحت مراقبت قرار دارند و خدمات تخصصی درمانی را دریافت می کنند» .

او افزود: ۳۶۲ مورد از بیماران جدید به صورت سرپایی بوده اند که تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی در منزل قرنطینه شده اند.

وی در ادامه گفت: «متاسفانه در این مدت، ۲۲ مورد فوتی در اثر ابتلا به ویروس کرونا در استان مرکزی گزارش شده است که بر این اساس تعداد فوتی ها در اثر ابتلا به این ویروس ۶۵۲ نفر می رسد».

سیر تصاعدی ابتلا به کرونا در زنجان

به نقل از پایگاه خبری دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان، این استان به لحاظ شیوع بیماری کرونا در وضعیت قرمز قرار دارد و طی ۲۴ ساعت گذشته، ۲۷ مورد مثبت بستری و ۱۶۶ مورد مثبت سرپایی ابتلا به بیماری کرونا از لحاظ آزمایشگاهی به ثبت رسیده است.

در حال حاضر ۱۶ هزار و ۹۸۲ مورد مثبت سرپایی در زنجان براساس یافته‌های آزمایشگاهی، مبتلا به بیماری کرونا هستند.

این در حالیست که از ابتدای شیوع بیماری کرونا تاکنون، مجموع موارد مثبت ابتلا به بیماری کرونا براساس یافته‌های آزمایشگاهی در استان زنجان ۲۱ هزار و ۱۰۱ مورد بوده است.

همچنین در حال حاضر، ۴۲۲ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های زنجان بستری هستند که موارد مثبت بستری امروز، ۲۷ مورد بوده و از ابتدای شیوع کرونا تاکنون مجموع بیماران کرونایی بستری در استان به ۱۲ هزار و ۳۸۳ نفر رسیده است.

طی ۲۴ ساعت گذشته، ۵ بیمار مبتلا به کرونا در این استان، جان خود را از دست داده‌اند و از ابتدای شیوع کرونا تاکنون، مجموع بیماران فوت شده در استان زنجان به ۵۶۹ نفر رسیده است.

شمار قربانیان کرونا در البرز به ۱۳۵۱ نفر رسید

دکتر محمد فتحی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی البرز، گفت: «متاسفانه در ۲۴ ساعت گذشته ۱۴بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست داده‌اند و مجموع جان باختگان این بیماری در استان به  ۱۳۵۱ نفر رسیده است».

وی در خصوص آخرین وضعیت کرونا در البرز گفت: «از دیروز تا امروز ۲۳  مهرماه، ۱۲۰ بیمار با علائم کووید ۱۹ در مراکز درمانی استان بستری شده‌اند و مجموع کل  موارد بستری شامل قطعی، محتمل و مشکوک، از ابتدای شیوع کرونا تا به امروز در استان البرز،  ۱۹ هزار و ۸۵۳ نفر  است.»

او با بیان اینکه در حال حاضر،  تعداد ۷۵۱ نفر در مراکز درمانی بستری هستند افزود: «از این تعداد، ابتلای ۳۵۰ نفر به بیماری  کووید ۱۹، تا این تاریخ قطعی شده است».

از: ار اف ای

*****

معاون وزارت بهداشت: آمار واقعی جان‌باختگان کرونا ۱/۵ تا ۲ برابر بیشتر است

ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت ایران، اعلام کرد که تعداد زیادی از جانباختگان کرونا به دلیل منفی بودن تستشان جزو آمار جان‌باختگان اعلام نمی‌شوند.

حریرچی در یک برنامه تلویزیونی گفت: «خیلی از جان‌باختگان به این دلیل که تستشان منفی بوده، مانند دیگر کشورها جزو آمار کرونا محسوب نمی‌شوند، اما ما می‌دانیم که مبتلا به کرونا بوده و (جسد) را در بسته‌بندی کرونایی می‌فرستیم.»

او درباره تعداد واقعی جان‌باختگان کرونا افزود که بسته به وضعیت استان‌های ایران ممکن است که از ۱/۵ تا ۲/۲ برابر بیشتر از آمار اعلام‌شده باشد.

پیش از این برخی از نمایندگان مجلس و اعضای شورای شهر تهران، وزارت بهداشت را به پنهانکاری در اعلام آمار واقعی مبتلایان و جان‌باختگان کرونا متهم کرده بودند.

از: ایران اینترنشنال

*****

ابتلای ۶۲۰ کادر درمان فقط در ۲ بیمارستان تهران

شمار قربانیان کرونا در ایران از ۲۹ هزار نفر گذشت و بیمارستان‌های تهران بحرانی‌ترین روزهای خود را تجربه می‌کنند. فقط در بیمارستان سینا ۴۰۰ نفر که حدود یک سوم کادر درمان آن هستند تا کنون به بیماری کووید۱۹ مبتلا شده‌اند.    

default

هشدار درباره خستگی و فرسودگی کادر درمان در بیمارستان‌های ایران از ماه‌ها قبل تکرار می‌شود اما ظاهرا اوضاع در کلان‌شهر تهران وخیم‌تر از مناطق دیگر است.

رییس کل سازمان نظام پزشکی، سه‌شنبه ۲۲ مهر ماه در مراسمی با اشاره به خستگی کادر درمانی هشدار داد که درمان کرونا در بخش مراقبت‌های ویژه (آی‌سی‌یو) امکان پذیر نیست، بلکه باید به فکر پیشگیری بود.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، محمد رضا ظفرقندی در این مراسم گفت: «برخی تصمیمات به شکل کارشناسی گرفته نشد، مثل آن که مدارس با شکل الزام حضوری بودن بازگشایی شدند و یا پروتکل‌هایی اعلام شد که الزامی برای رعایت آن وجود نداشت.»

ادعای وزیر بهداشت درباره مدیریت کرونا

همزمان با این سخنان، وزیر بهداشت، سعید نمکی در همایشی در ساختمان وزارت نفت مدعی شد که ایران بی‌ترید “در آینده بسیار نزدیک جزو پیشتازان جهان در عرصه مدیریت کرونا” خواهد بود.

با وجود این ادعا، رئیس سازمان نظام پزشکی مسئولان را به بی‌توجهی به تذکرها متهم کرد و گفت: «بیماری کرونا یک بیماری جهانی است، اما آمار مرگ و میر در میان مردم و کادر درمان در کشور قابل قبول نیست و این موضوع باید از پیش چاره‌اندیشی می‌شد. تذکرات کافی داده شد اما توجهی به آنها نشد.»

روز سه‌شنبه علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونای استان تهران و مدیران دو بیمارستان مهم پایتخت درباره موارد ابتلا و مرگ در ارتباط با کرونا در میان کادر درمانی آماری ارائه دادند که بر خلاف سخنان وزیر بهداشت نگرانی درباره آینده “مدیریت کرونا” را افزایش می‌دهد.

ابتلای یک سوم کارکنان بیمارستان سینا

زالی می‌گوید تا کنون ۲۰۰ نفر از کادر درمان که به بیماری کووید۱۹ مبتلا شدند جان خود را از دست داده‌اند. محمد طالب‌پور، رئیس بیمارستان سینا هم می‌گوید از کارکنان این بیمارستان که حدود ۱۲۰۰ نفر هستند تا کنون حدود یک سوم، یعنی ۴۰۰ نفر به کرونا مبتلا شده‌اند.

حسین بدخشان، مدیر بیمارستان مدرس تهران نیز از ابتلای ۲۲۰ نفر از کارکنان این بیمارستان به کرونا خبر داده و می‌گوید از ابتدای مهرماه و شروع موج سوم شیوع کرونا آمار مراجعه و بستری بیماران کرونایی در بیمارستان “به صورت ناگهانی و تصاعدی” افزایش یافته است.

او به ایسنا گفت: «تمامی تخت‌های اختصاص داده شده به بیماران کرونایی چه در بخش عادی و چه بخش ویژه تکمیل شده است، حتی تعدادی تخت اضافی در کنار تخت‌های معمولی در نظر گرفته بودیم که آنها نیز پر شده‌اند.»

رئیس بیمارستان سینا هم به خبرگزاری ایلنا گفته است “چون مدت‌ها در پیک هستیم”، تخت‌های این بیمارستان همیشه پر بوده و در واقع “حدود یک ماه است که همه‌ی تخت‌های ما کامل اشغال است”.

گذشتن تعداد قربانیان از مرز ۲۹ هزار نفر

این افزایش شدید موارد ابتلا و بستری در هفته‌های گذشته در آمار رسمی هم منعکس شده است. به گفته سخنگوی وزارت بهداشت در شبانه‌روز منتهی به ظهر ۲۲ مهر چهار هزار و ۱۰۸ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در ایران شناسایی شده است.

سیما سادات لاری می‌گوید در شبانه روز گذشته ۲۵۴ بیمار مبتلا به کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند و شمار قربانیان به ۲۹ هزار و ۷۹ نفر افزایش یافت.

در ۹ روز گذشته فقط دو روز شمار مبتلایان جدید اندکی کمتر از چهار هزار نفر و در بقیه روزها بیشتر از این رقم بود. چنین روندی در نزدیک به هشت ماهی که از تائید رسمی شیوع کرونا در ایران می‌گذرد سابقه نداشته است.

این روند بی‌سابقه در مورد موارد مرگ نیز قابل مشاهده است. در ۱۰ روز گذشته فقط یک روز تعداد قربانیان اندکی از ۲۰۰ نفر کمتر بوده و در این فاصله چند بار رکورد موارد فوت در یک روز شکسته شده است.

پنج برابر شدن موارد بستری مبتلایان

وزیر بهداشت می‌گوید پنجاه روز پس از شیوع کرونا در ایران تعداد قربانیان به روزی ۳۰ نفر رسید اما در موج‌های بعدی “مولفه‌هایی اثر گذاشت تا از فوت روزانه ۳۰ نفر به مرگ‌های سه رقمی برسیم”.

او درباره این مولفه‌ها توضیح بیشتری نداد اما رئیس سازمان نظامی پزشکی و مدیران بیمارستان‌های سینا و مدرس کم‌توجهی به پیشگیری و عدم نظارت قاطع بر اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی را یکی از عوامل افزایش شدید موارد ابتلا و بستری عنوان می‌کنند.

افزون بر این، افزایش شمار بیماران بدحال که نیاز به بستری شدن دارند و پر شدن ظرفیت پذیرش بیماران کرونایی در اغلب بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها سیستم درمانی را با چالش‌های جدی روبرو کرده است.

رئیس بیمارستان سینا می‌گوید در ابتدای شیوع کرونا از هر صد نفری که به بیمارستان مراجعه می‌کردند ۱۰ نفر بدحال بودند اما اکنون از همان تعداد ۵۰ نفر بدحال و نیازمند بستری شدن هستند.

هشدار درباره مرگ ۶۰۰ تا ۷۰۰ نفر در روز

طالب‌پور در عین حال به ایلنا گفت این مسئله الزاما به معنای شدیدتر شدن بیماری نیست زیرا در حال حاضر کسانی که وضعیت‌شان حاد نیست و شرایط بهتری دارند “تمایلی به آمدن در فضای بیمارستان ندارند” و مداوای خود با مراجعه به مطب پزشک دنبال می‌کنند.

او با استناد به یک برآورد وزارت بهداشت افزود: «اگر وضعیت تا یک سال و نیم دیگر به همین شکل ادامه پیدا کند، روزانه ۶۰۰ الی ۷۰۰ فوتی و در مجموع حدود ۳۰۰ هزار مورد مرگ و میر به علت کرونا خواهیم داشت.»

محمد طالب‌پور می‌گوید اگر مردم “همت متعالی” نداشته باشند و سیستم‌های بهداشتی تقویت نشود، شاهد “مرگ‌ و میر وسیع” خواهیم بود و این اتفاق نه فقط در ایران که در کشورهای دیگر هم ممکن است رخ دهد.

رئیس بیمارستان سینا خاطر نشان کرد بسیاری از کشورهایی که بر زمینه بهداشتی تمرکز کردند در کنترل کرونا موفق‌تر از کشورهای متمرکز بر درمان بوده‌اند.

او بر این باور است که در ایران نیز با فعالیت بیشتر در زمینه بهداشتی باید جلوی مبتلا شدن افراد را گرفت “وگرنه اگر بیمارستان‌ها ده برابر هم شود، وقتی اپیدمی مهار نشود، شرایط همچنان سخت خواهد بود”.

از: دویچه وله

 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.