دولت آمریکا به ریاست دونالد ترامپ در اقدامی نمادین به برنامه بودجه سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۱ رأی منفی داد. این اقدام آمریکا در اعتراض به رویکرد این سازمان در برابر ایران و اسرائیل انجام شده است.
دولت دونالد ترامپ در آمریکا در اعتراض به به رویکرد سازمان ملل متحد در برابر ایران و اسرائیل به بودجه سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلاری این سازمان رأی منفی داد.
در جریان این رأیگیری در نیویورک ۱۶۷ کشور عضو این سازمان به این بودجه رأی مثبت دادند و تنها کشوری که با آمریکا با رأی منفی همراهی کرد اسرائیل بود.
آمریکا میگوید، در پاسخ به موضع به زعم این کشور “ضد اسرائیلی” سازمان ملل و عدم حمایت این سازمان از بازگشت تحریمها علیه ایران به این بودجه رأی منفی داده است.
آمریکا که در سال ۲۰۱۸ از توافق اتمی با ایران بیرون آمد مردادماه سال جاری تلاش کرد، با تصویب قطعنامهای در شورای امنیت تحریم تسلیحاتی ایران را تمدید کند. اما با عدم پیروی ۱۳ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت این تلاش با شکست مواجه شد.
کلی کرافت، سفیر آمریکا در سازمان ملل در توییتی از شکست سازمان ملل در بازگرداندن تحریمها علیه ایران ابراز تأسف کرد و گفت که رژیم ایران از “بیعملی سازمان ملل” برای گسترش “نفوذ خشونتآمیز خود، دامن زدن به نفاق و گسترش تروریسم در سراسر منطقه” استفاده میکند.
The U.S. is & has been the largest & most reliable @UN partner, and that commitment will not change. We will also never support a Durban process that is designed to divide, not unite. U.S. taxpayer resources must be spent wisely, effectively, & in line with American interests.
— Archive: Ambassador Kelly Craft (@USAmbUN30) December 31, 2020
کرافت همچنین در توییت دیگری به اختصاص بودجه به کنفرانس دوربان آفریقای جنوبی علیه نژادپرستی معترض شده است.
Far too often @UN member states abandon principle for expediency & integrity for consensus. The budget adopted today reflects that trend by including funding to celebrate the Durban Declaration, extending a shameful legacy of hate, anti-Semitism & anti-Israel bias. pic.twitter.com/Q4SvYDSSxi
— Archive: Ambassador Kelly Craft (@USAmbUN30) December 31, 2020
سفیر آمریکا در سازمان ملل با تأکید بر این که آمریکا همواره “بزرگترین و قابل اعتمادترین شریک” سازمان ملل بوده و تعهدش نیز تغییر نخواهد کرد تأکید کرد که با این حال این کشور حاضر به حمایت از فرایند دوربان که “برای تفرقه و نه برای وحدت طراحی شده” نخواهد بود.
آمریکا میگوید، از کنفرانس دوربان برای حمله به اسرائیل استفاده میشود. آمریکا و اسرائیل در سال ۲۰۰۱ کنفرانس دوربان در آفریقای جنوبی را به دلیل تشبیه صهیونیسم به نژادپرستی در پیشنویس سند اصلی این کنفرانس ترک کردند.
ایالات متحده با فاصله بسیاری از سایر کشورها اصلیترین تأمینکننده بودجه سازمان ملل متحد است.
از: دویچه وله