۸ مارس روز جهانی زن را گرامی میداریم
با گذشت ۱۱۱ سال از زمانی که زنان جهان در کپنهاگ روز زن را کلید زدند و با گذشت ۴۴ سال از مصوبه مجمع عمومی سازمان ملل که روز ۸ مارس را به عنوان روز جهانی زنان به رسمیت شناخت، اگرچه زنان در عرصه جهان مبارزات گسترده تر و پربارتری را سازمان میدهند و گامهای مثبتی نیز در شرایط زیستی زنان برخی از کشورها برداشته شده، اما چالش ها، موانع و تبعیضات ساختاری همچنان سد راه بالندگی و مشارکت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بسیاری از زنان جهان است.
در ایران روحانیون واپسگرا با بزرگترین دروغ، آقایان خمینی و خامنه ای را نماینده خدا روی زمین قلمداد کردند تا حاکمیت را که حق ملت است از ایشان سلب کرده به فرد “ولی فقیه” بسپارند. جمهوری اسلامی اما به این بسنده نکرد و از همان آغاز تهاجم علیه حقوق و آزادیهای زنان را در دستور کار قرار داد و به محدودتر کردن حقوق و حذف سیستماتیک ایشان از صحنه جامعه پرداخت. وضع چنان شده که امروز هر امام جمعه یا مقام کم عقل دیگر نظام به خود اجازه میدهد با تصمیم شخصی خواهان محدودتر کردن آزادی زنان در عرصه جامعه، تولید، کار، ورزش و غیره شود. همانطور که اخیرا محدودیت های بیشتر برای ورزش زنان، ممنوعیت دوچرخه سواری و صخره نوردی به تضییقات پیشین چون حجاب اجباری، ممنوعیت مسافرت بدون اجازه شوهر، عدم برابری با مردان در وراثت، نداشتن حق طلاق، ممانعت از مشارکت اقتصادی زنان، حضانت فرزندان و … به فهرست تبعیض ها و ممنوعیت ها برای زنان افزوده شده است.
در سالی که گذشت علاوه بر اینکه خشونت علیه زنان به ویژه قتل های ناموسی در حوزه خصوصی، به علت ترویج افکار زن ستیزانه، رشد بالایی داشته، پاندمی کرونا نیز لایه سنگین تری از فقر، بی خانمانی یا بیکاری را به زنان ایران تحمیل نموده است.
مبارزه زنان برای حقوق و آزادی هایشان در خلال ۴۲ سال جمهوری اسلامی از بزرگترین چالش ها برای این رژیم بوده است. زنان ایران از همان آغاز این نظام همواره با شهامتی تحسین برانگیز علیه حجاب اجباری و تفکرات عصر حجری صاحبان قدرت قد برافراشتند، در صف مقدم جنبش های اجتماعی و مدنی قرار گرفتند و احکام سنگین زندان و رفتار ضد انسانی مسئولان در زندانهای ایران را به جان خریدند. آنها علاوه بر این و علیرغم همه مشکلات، با تحصیل در دانشگاهها و مراکز آموزشی، جایگاه محکمی را در مدیریت و تولید آینده کشور به خود اختصاص داده اند.
حرکت جمعی ۲۴ تشکل زنان که برای اولین بار در خلال ۴۲ سال جمهوری اسلامی در کنار یکدیگر و با همبستگی برای ۸ مارس ۲۰۲۱ تدارک دیده اند، بدون تردید قدم موثری در جهت تحقق حقوق زنان است.
سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج از کشور آزادی ملت را جدا از آزادی زنان نمیداند و خواهان تساوی کامل حقوق زنان با مردان است. ما سیاست های زن ستیزانه جمهوری اسلامی را محکوم میکنیم، خواهان رفع تمامی تبعیض ها و آزادی کلیه زندانیان سیاسی و عقیدتی، منجمله فعالان مدنی زن هستیم. به اعتقاد ما برابری حقوق زن و مرد، بدون رهائی از بندهای جمهوری اسلامی، پایان دادن به هرگونه دیکتاتوری، تصویب و اجرای قانون اساسی جدیدی که استقلال، آزادی، حاکمیت ملت، جدایی دین از حکومت و رعایت حقوق انسانی و شهروندی را تضمین کند و همچنین استقرار حکومتی قانونمند و متکی به آراء مردم، میسر نمیباشد.
سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج از کشور
۱۷ اسفند ۱۳۹۹ برابر ۷ مارس ۲۰۲۱
info@iranazad.info
http://www.iranazad.info