نیایاقتصاد : کتاب «جامعه مدنی و کرونا» نوشته سعید مدنی قهفرخی منتشر شد. این کتاب در پنج فصل تدوین شده و هر فصل به بخشهای مختلفی تقسیم میشود و ابعاد مختلفی از این بلای جهانی را مورد بررسی قرار میدهد. تعاریف، تجارب جوامع مدنی در همهگیریها و دنیاگیریها، مشارکت جامعه مدنی برای مقابله با اپیدمی و پاندمی، موانع و چالشهای مشارکت جامعه مدنی و توصیهها، بخشهای مختلف این کتاب را شکل میدهند.
سعید مدنیقهفرخی، نویسنده این کتاب سالها به آموزش و پژوهش در زمینه مسائل اجتماعی مشغول بوده و مقالات و کتابهای زیادی منتشر کرده است.
این نویسنده در مقدمه این کتاب که در پشت جلد کتاب نیز آمده، نوشته است: دنیاگیری ویروس کرونا، جامعه مدنی را در اغلب جوامع با چالشهای اساسی مواجه و فعالیت آنها را مختل کرده است. اما از سوی دیگر، صورتهای جدیدی از بسیج مدنی را هم پدید آورده است و کنشگران جامعه مدنی در بسیاری کشورها، اعم از مردمسالار و غیرمردمسالار، قابلیت خود را در چالش با این دنیاگیری، به اشکال مختلف نشان دادهاند. آنها خلأهای دولتها را پر میکنند تا خدمات ضروری برسانند، اطلاعات درباره ویروس منتشر کنند و از گروههای در حاشیه و آسیبدیده محافظت میکنند. در برخی مناطق، این موسسات با مشاغل و مراجع عمومی برای حمایت از جماعتهای محلی نیازمند به کمک اقتصادی و مشارکت هستند. همچنین ائتلافهایی تازه برای پاسخ خواستن از دولتهای خاطی یا سرسخت ایجاد میکنند.
کتاب «جامعه مدنی و کرونا، تجربه جهانی» در ۲۵۶ صفحه وتیراژ ۷۷۰ نسخه و با قیمت ۵۵ هزار تومان توسط بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه منتشر شده است.