پیروز حناچی، شهردار تهران، در پاسخ به سؤالی در مورد شکایت شهرداری از معترضان آبان ۹۸ گفت: «اگر جبران خسارت صورت گرفته باشد، شهرداری شکایت خودش را پس میگیرد.»
حناچی در مورد پروندههایی که با شکایت شهرداری برای برخی از معترضان آبان ۹۸ تشکیل شده، اظهار داشت: «تعدادی از افرادی که به املاک عمومی صدمه زده بودند، مورد شکایت قرار گرفته بودند؛ اگر جبران خسارت صورت گرفته باشد، شهرداری شکایت خودش را پس میگیرد؛ مثلاً ماشینهای شهرداری را آتش زده بودند، هیچ قانونی اجازه این کار را نمیدهد. اگر جبران خسارت کنند، شکایت را پس میگیریم.»
#حناچی: #شهرداری_تهران از افرادی که در حوادث آبان به املاک عمومی صدمه زدند، شکایت کرد؛ اما گفته شد اگر جبران خسارات انجام شده باشد #شهرداری شکایت خود را از افراد پس خواهد گرفت
— پایگاه خبری-تحلیلی شهر (@shahragency) May 6, 2021
این دستور هم به مناطق ابلاغ شد که اگر خسارت جبران شود شکایت را پس بگیرند. https://t.co/LQyXdv2hvP pic.twitter.com/gnwsl7FPVP
این موضع شهردار تهران با واکنش کاربران شبکههای اجتماعی مواجه شده است.
مهدی محمودیان، روزنامهنگار و فعال سیاسی اصلاحطلب، در توییتر خطاب به آقای حناچی نوشت: «جناب شهردار، اگر چند نفر توان پرداخت خسارتی را که صدها نفر بخاطر اعتراض به بیکفایتی مسئولین زدهاند داشتند نیازی به رضایت شما نبود.»
مهدی حاجتی، فعال سیاسی و عضو سابق شورای شهر شیراز، نیز نوشته است: «تمام خساراتی که زدهاند اندازه تبانی با یک متخلف ساخت و ساز شهری نخواهد بود. اندازه ارزش افزودهی کمترین تغییر کاربری در تهران نخواهد بود.»
هادی مهرانی، مدیر پایگاه خبری جانبازان اصلاح طلب، نیز نوشته است: «مردم را زدید زندان کردید بخاطر یه اعتراض ساده، حالا هزینه بیکفایتی بی عرضگی شما در کشورداری رو هم یه زندانی باید بده که با منت و غرور میگید اگه جبران خسارت کنن دستور دادم رضایت بدن، آقای حناچی مردم چه جوری رضایت بدن که امثال شما دست از سرشون بردارید و از زندگی و کشورشون برید بیرون.»
در پی افزایش سه برابری قیمت بنزین، در آبان سال ۹۸ هزاران نفر از مردم ایران در شهرهای مختلف به خیابان آمدند. فقر، فشارهای اقتصادی و خفقان گسترده باعث افزایش نارضایتیها شده بود. افزایش قیمت بنزین بهمانند جرقهای انبار باروت خشم مردم را شعلهور کرد و آنها در اعتراض به این موضوع به خیابان آمدند. در مقابل نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی با خشونتی بیمانند که بر اساس تعداد کشتهها در یک قرن اخیر بیسابقه بوده است، معترضان را سرکوب کرد. بر اساس خبری که رویترز منتشر کرد، ۱۵۰۰ نفر طی سرکوب خونین آبان ۹۸ کشته شدند.
از رادیو فردا