نامه سرگشاده دو کنفدراسیون جهانی برای آزادی فوری دو فعال کارگری

چهارشنبه, 12ام خرداد, 1400
اندازه قلم متن
 نامه سرگشاده کنفدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری(ILO) برای آزادی فعالان کارگری
 
ایران وایر

استان وایر- دو کنفدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری(ILO) و کنفدراسیون مواد غذایی (IUF) با انتشار دو نامه سرگشاده‌ جداگانه خطاب به حسن روحانی، خواستار آزادی فوری«محمود صالحی» و «عثمان اسماعیلی» دو فعال کارگری شدند.

کنفدراسیون مواد غذایی (IUF) در نامه خود با اشاره به اینکه درخواست خود را از طرف دو میلیون و پانصدهزار عضو مطرح کرده است، می‌نویسد: «از طرف بیش از ۲.۵ میلیون عضو خود در سراسر جهان، تقاضای آزادی دو مدافع حقوق کارگران محمود صالحی و عثمان اسماعیلی را که از روز یک‌شنبه ۲۶ اردیبهشت‌ماه پس از احضار به دادستانی شهر سقز دستگیر شده‌اند، را از شما داریم.»

این کنفدراسیون در ادامه این نامه آورده است: «بنابر اطلاعاتی که ما داریم، جرم آن‌ها فراخوان برای دعوت به حضور در مراسم روز جهانی کارگر بوده که، بیش از یک قرن است در سراسر جهان گرامی داشته می‌شود. آقای صالحی برای سال‌ها برای دفاع از حقوق اساسی کارگران، آزادی انجمن‌ها، حقوق و مطالبات برحق تعیین شده در اسناد و حقوق بین الملل از جمله کنوانسیون سازمان ملل و سازمان جهانی کار مورد آزار و اذیت قرار گرفته و بازداشت شده است.»

کنفدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری(ILO) نیز با اعلام اینکه در گذشته هم رئیس جمهور ایران را به توجه و احترام به حقوق کارگران از جمله آقای صالحی دعوت کرده است؛ در نامه خود آورده است: «آزار، دستگیری و زندانی شدن مدافعان حقوق کار موجب حل تنشهای عمیق اجتماعی و اقتصادی ایران نخواهد شد. بر عکس، وقتی کارگران در استفاده از حقوق اساسی خود آزاد باشند، میتوانند برای رهایی از این تنش‌ها فعالیت کنند.»

کنفدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری(ILO) در ادامه این نامه خطاب به حسن روحانی رئیس جمهور فعلی ایران می‌نویسد: «این کنفدراسیون از دولت شما می‌خواهد تا بلافاصله و بدون قید و شرط آقای صالحی و عثمان اسماعیلی را آزاد کنید. محمود صالحی و عثمان اسماعیلی از نظر سلامتی به مراقبت‌های پزشکی منظم نیازمند هستند. ما دولت شما را مسئول حفظ جان و سلامت این دو نفر می‌دانیم. ما این موضوع را پیگیری کرده و منتظر اقدامات سریع دولت ایران در این‌باره هستیم.

این دو کنفدراسیون جهانی در نامه‌های سرگشاده جداگانه خود با اشاره به اینکه این دو مدافع حقوق کارگران به تازگی و به دلیل “تبلیغ علیه نظام” مطابق ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی به حبس محکوم شده‌اند؛ می‌نویسند: «چون آنها از ارائه وثیقه خودداری کرده‌اند؛ حالا در زندان هستند.»

کنفدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری(ILO) در نامه خود به تشریح وضعیت سلامتی محمود صالحی پرداخته و می‌نویسد: «آقای صالحی به دلیل عدم توجه به سلامت و نیاز به مراقبت‌های پزشکی منظم پیش از این در زندان هر دو کلیه خود را از دست داده و هم‌چنان نیازمند مراقبت پزشکی است.آقای صالحی برای سالهای متمادی، به عنوان بنیانگذار اتحادیه مستقل کارگران در استان کردستان، به دلیل دفاع از حقوق اساسی کارگران و آزادی تشکل‌ها، حقوق مندرج در اسناد حقوق بین الملل تحت تعقیب، تهدید، آزار و بازداشت قرار داشته است. این رفتارها نقض جدی استانداردهای اصلی کار ILO است و ما این موارد را در کنفرانس بین المللی کار آینده مطرح خواهیم کرد.

کنفدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری(ILO) از دولت ایران آزادی بی‌قید و شرط و فوری آقایان صالحی و اسماعیلی را درخواست کرده و در ادامه خواستار تامین و تضمین سلامت جسمی و روانی آنها شده و می‌نویسد: «ما از دولت ایران می‌خواهیم که به حقوق همه کارگران و آزادی تشکل‌ها احترام بگذارد.»

عثمان اسماعیلی و محمود صالحی دو فعال کارگری در سقز

آخرین وضعیت این دو فعال کارگری از زبان خانواده

نجیبه صالح‌زاده همسر محمود صالحی شب گذشته با انتشار یادداشتی در صفحه اینستاگرام خود از بی‌حرمتی و هتاکی دفتردار شعبه اول دادگاه انقلاب با خانواده عثمان اسماعیلی و محمود صالحی خبر داد و نوشت: «پانزدهمین روز از بازداشت عثمان اسماعیلی و محمود صالحی در حالی سپری می‌شود که صبح روز یکشنبه نهم خردادماه، خانواده این کارگران برای پیگیری وضعیت آنها به شعبه اول دادگاه انقلاب سقز مراجعه می‌کنند که در آنجا با برخورد نامناسب دفتردار این شعبه و بی احترامی و هتک حرمت وی نسبت به عثمان اسماعیلی و محمود صالحی، روبرو می‌شوند.»

خانم صالح زاده در توضیح این اتفاق نوشته است:‌ «این اقدام دفتردار از سوی خانواده‌ها بی پاسخ نماند و جواب مقتضی را گرفت. در نهایت به خانواده‌ها اعلام می‌کنند که برای آنان قرار وثیقه صادر شده و می‌توانند با تامین وثیقه مورد نظر، بطور موقت تا تایید نهایی حکم صادره از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب سقز، بیرون از زندان باشند، اما خانواده کارگران بازداشتی بار دیگر اعلام کردند، آنها جرمی مرتکب نشده‌اند تا با قرار وثیقه آزاد شوند. لذا از تامین وثیقه استنکاف ورزیدند.»

همسر محمود صالحی از مراجعه خود به زندان سقز برای ملاقات با این دو فعال کارگری خبر داد و نوشت: «خانواده‌ها به زندان سقز مراجعه می‌کنند و توانستند با نامبردگان بصورت تلفنی ملاقات کنند. در این دیدار، خانواده‌ها احکام صادره را برای آنان بازگو کردند. عثمان اسماعیلی و محمود صالحی از صدور این احکام ابراز بی‌اطلاعی کرده و گفتند: مسئولین مربوطه تاکنون هیچ رایی را مبنی بر محکومیت‌ به ما ابلاغ نکرده تا ما آن را رویت کنیم. نامبردگان قاطعانه بیان داشتند ما شکایت اولیه دادستان و رای شعبه اول دادگاه انقلاب را از اساس نمی‌پذیریم و به همین خاطر از رسانه ملی و به‌ویژه برنامه خبری ۲۰:۳۰ درخواست کردیم تا با حضور دادستان سقز، مسئولین امنیتی و ما، برنامه‌ای را ضبط و پخش نمایند تا به اتهامات ما علنی رسیدگی شود.»

به گفته خانم صالح‌زاده این دو فعال کارگری اعلام کرده‌اند؛ رای صادره برای آنها هیچ وجهه رسمی ندارد و نه برگه تسلیم به حکم را امضا می‌کنیم، نه قرار وثیقه را می‌پذیریم. حتی به رای هم اعتراضی نداریم ‌».

خانم صالح‌زاده در یادداشت خود از اعزام همسر خود برای انجام دیالیز به بیمارستان با دست‌بند و پابند خبر داد و نوشت: «روز شنبه محمود صالحی را تحت تدابیر شدید امنیتی با دستبند و پابند برای انجام دیالیز به بیمارستان منتقل کردند. در حین دیالیز وی را به تخت بسته بودند. حتی از نزدیک شدن خانواده به وی ممانعت کردند.»

رای دادگاه

شعبه اول دادگاه انقلاب سقز در استان کردستان «محمود صالحی» و «عثمان اسماعیلی»، دو فعال سرشناس کارگری را به زندان محکوم کرد. بر اساس حکم این دادگاه، محمود صالحی به سه ماه زندان و عثمان اسماعیلی به شش ماه زندان محکوم شده است.

دادگاه انقلاب سقز این دو فعال کارگری را به «تبلیغ علیه نظام» از طریق تجمع غیر قانونی در «روز جهانی کارگر» و گرفتن عکس و انتشار تصاویر در فضای مجازی متهم کرده است. در این حکم اعلام شده که محکومیت زندان آن‌ها قابل تبدیل به پرداخت جریمه نقدی است. آن‌ها بارها به دست نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شده‌اند و محمود صالحی در مجموع هشت سال را در زندانهای جمهوری اسلامی سپری کرده است. 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.