آمار واقعی درگذشتگان ناشی از کرونا چند برابر آمار رسمی است – عکس از اعتماد آنلاین
در زمانی که سایر کشورهای جهان به دنبال خرید واکسن بودند، علی خامنهای واردات واکسن غربی را ممنوع کرد
بر اساس آمار منتشر شده در روز یکشنبه ۱۷ مرداد، ۵۴۲ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری از آغاز همهگیری تاکنون به ۹۴ هزار و ۱۵ نفر رسیده است.
این آمار در حالی اعلام شده که برخی آمار غیر رسمی و صحبتهای کارد درمان، از تعداد چند برابری درگذشتگان کرونا خبر میدهد.
چندی پیش، حمید سوری، رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی کرونا، در گفتگو با ایرنا دلیل این اختلاف تعداد رسمی و آمار واقعی را «محدودیت انجام تستهای کرونا و خطای منفی کاذب آنها» عنوان کرد و گفت: «برآورد ما این است که به ازای هر یک فرد مثبت کرونا که شناسایی میشود سه برابر آن یعنی سه نفر دیگر بیمار و ناقل ویروس است که شناسایی نمیشود و در جامعه رها هستند.»
طی روزهای اخیر بسیاری از مسئولان بهداشتی در ایران از افزایش شدید شمار مبتلایان خبر دادهاند. آمار جانباختگان ناشی از کرونا نیز به روزانه بیش از ۵۰۰ نفر رسیده است. به گفته مقامات، بیش از ۳۳۰ شهر کشور نیز در شرایط قرمز قرار دارند. این در حالی است که دولت ابراهیم رئیسی نیز بهرغم شروع به کار، هنوز راهبرد مشخص خود را برای مقابله با کرونا اعلام نکرده است و حتی هنوز معلوم نیست وزیر بهداشت چه کسی خواهد بود.
درحالی که نشانهای از توانایی حکومت برای مهار ابعاد بحران کرونا به چشم نمیخورد، با نزدیک شدن به ماه محرم، مقامات مختلف حکومتی بر ضرورت برگزاری مراسم دستهجمعی عزاداری، با وجود تاکید پروتکلهای بهداشتی بر ضرورت ممنوعیت تجمع افراد، تاکید میکنند.
در تازهترین اظهارنظرها از این دست، هاشم حسینی بوشهری، رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، امروز با تأکید بر برگزاری مراسم مذهبی در محرم گفته است: «عده ای میخواهند نور الهی را خاموش کنند، اما عزای امام حسین این اجازه را نمیدهد.»
کمبود واکسن، داروهای جنبی و حتی سرم از یک سو و افزایش فشار بر کادر درمان از سوی دیگر باعث شده تا جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و نیز افزایش تلفات آن ممکن نباشد.
در همین رابطه، محمد جمالیان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک روز شنبه، ۱۶ مرداد، در جلسه ستاد مدیریت بیماری کرونا در استان مرکزی گفت: «کادر درمان در رمقهای آخر خود هستند و اگر این سد شکسته شود، اتفاقات خوبی را شاهد نخواهیم بود.»
سو مدیریت مدیران ارشد وزارت بهداشت در کنار سیاسیکاری مقامهای ارشد نظام از جمله علی خامنهای باعث شد تا وضعیت ایران به این حد بحرانی برسد. بسیاری از مردم در فضای مجازی نسبت به این عملکرد اعتراض دارند و مسئولیت جانهای از دست رفته را با وزیر بهداشت و رهبر جمهوری اسلامی میدانند.
ایران در واکسیناسیون عمومی از اکثر کشورهای منطقه عقبتر است و روند واکسیناسیون بهکندی پیش میرود. این در حالی است که در سایر کشورهای پیشرو مانند اسرائیل، امارات، بریتانیا، عربستان سعودی، ترکیه و … که واکسیناسیون از همان ابتدا با شتاب انجام گرفت، آمار مرگ و میر کرونا کاهش چشمگیری داشته و در برخی روزها حتی به صفر رسیده است.
در ایران و تا به امروز نزدیک به ۱۲ میلیون و پانصد هزار نفر دوز اول واکسن و حدود ۳ میلیون نفر نیز دوز دوم را دریافت کردهاند.
رهبر جمهوری اسلامی در سخنرانی روز جمعه ۱۹ دیماه، گفت که به واکسن تولید ایران اعتقاد و اعتماد دارد و به مسئولان کشور دستور داده که ورود واکسن کرونای تولیدی آمریکا و انگلیس به کشور ممنوع است.
او همچنین گفت که به آمریکاییها و انگلیسیها اعتماد ندارد و فکر میکند که آنها میخواهند واکسن خود را روی ملتهای دیگر امتحان کنند.
عدهای از مخالفان به تصمیمگیری یک فرد در باره جان و سرنوشت جمعیت بیش از ۸۰ میلیونی یک کشور انتقاد کردهاند؛ عدهای دیگر هم آقای خامنهای را مسئول جان تکتک افرادی دانستهاند که ممکن است در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست بدهند.
گروهی به این اشاره میکنند که آقای خامنهای با این اعلام ممنوعیت رودرروی خواست عده زیادی از مردم ایران ایستاده است. پیشتر در رسانههای اجتماعی کارزاری با هشتگ «واکسن_بخرید» راه افتاده بود که با استقبال زیاد کاربران روبهرو شد. در نهایت، بعضی هم با اشاره به منحصربهفرد بودن اینگونه تصمیمگیری در دنیا، این سوال را مطرح کردهاند که «کدام رهبر دیگری در جهان خرید واکسن از آمریکا و انگلستان را ممنوع کرده است؟»
از: ایندیپندنت