استانوایر- با شور شدن زمینهایی که سالها است زیر کشت محصولات متنوع بوده، کشاورزی در روستاهای «حمیدیه» خوزستان از رونق افتاده است و کشاورزان و نخلداران منطقه میگویند رشد گیاهان در این منطقه انجام نمیشود.
خبرگزاری «عصر جنوب» با انتشار گزارشی تصویری از شوری آب در این منطقه، به گفتوگو با برخی از کشاورزان منطقه پرداخته است.
با یکی از کشاورزان منطقه با اشاره به گیاهان سبزی که سطح زمین را پوشانده است، میگوید: «ممکن است شما فکر کنید اینجا سرسبز است اما این علف نوعی گیاه است که فقط در خاک شور میروید و رشد میکند.»
یکی دیگر از کشاورزان این منطقه در همین گزارش با اشاره به عمر طولانی نخلهای موجود در منطقه میگوید: «اینجا نخلهایی داریم که از عمر کاشتشان بیش از ۱۰ سال میگذرد اما به علت شوری خاک و آب، ساقه و تنه آنها بیش از نیممتر رشد نکرده است.»
این کشاورز با تغییر نوع گیاهانی که از ۱۰ سال قبل در این منطقه کاشته میشود، میگوید: « کشاورزان حمیدیه قبلا در این زمینها مرکبات، سنجد و انار میکاشتند اما با کمبود آب تصمیم به پرورش نخل و برداشت خرما گرفتند اما از ۱۰ سال قبل به این طرف حتی درختان نخل هم محصول نمیدهند.»
دبیر اجرایی «انجمن صنفی کشاورزان و دامداران حمیدیه» علت این اتفاق را کیفیت بد آب عنوان کرده و گفته خسارتهای بسیار سنگینی به زمین های کشاورزی و دامها وارد شده است.
سوم مرداد۱۴۰۰، «همشهری آنلاین» در گزارشی از مرگ هفت هزارو ۵۰۰ نفر درخت نخل در خوزستان خبر داد.
مدیر جهاد کشاورزی شادگان با اشاره به آخرین وضعیت نخلهای این شهرستان در تنش آبی سال جاری در خوزستان گفت: «بحران آب، تبعات بسیار زیادی برای نخلها به ویژه در شهرهای پایین دست رودخانهها به وجود میآید و این مساله را با مشکلات جدی مواجه کرده است.
به گفته «خلیل منیعات»، تنشهای آبی موجود در خوزستان و نرسیدن آب مناسب به نخلهای شادگان باعث کاهش محصول و از بین رفتن نخلهای بارور و جوان در منطقه شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شادگان گفته است بیش از دو میلیون و ۵۰۰ نفر نخل در شادگان وجود دارد که با توجه به شرایط خشکسالی و تنش آبی، در معرض نابودی هستند.
خلیل منیعات از تلف شدن هفت هزار و ۵۰۰ نفر نخل بارور و جوان در شهرستان شادگان خبر داده و گفته است: «اگر شرایط تامین آب مناسب نباشد، باید گفت که همه آنها در معرض نابودی هستند»
بنابر گفته مقامات مسوول در زمانهای کوتاهی که آب برای آبیاری نخلها رهاسازی میشود، وضعیت تا حدی بهبود پیدا میکند اما با توقف آن، نه تنها آب به نخلهای پایین دست شادگان نمیرسد، بلکه آبی که به بخشی از زمینهای زیر کشت میرسد، شور است و این خود مسالهای است که حیات نخلها را به خطر میاندازد.
شهروندان خوزستان طی ماه گذشته در اعتراض به مشکلات آب و سیاستهای ناکارآمد جمهوری اسلامی که منجر به خشک شدن منابع آبی این استان شده است، دست به اعتراضات گستردهای زدند که دستکم در ۴۱ شهر این استان رخ داد.
شمار زیادی از شهروندان معترض در جریان سرکوب این اعتراضات بازداشت و دستکم ۱۴ نفر با شلیک مستقیم گلوله از سوی نهادهای امنیتی جا باختند.