پس از اجناس چینی، حالا کارگران چینی به ایران سرازیر می‌شوند

جمعه, 5ام خرداد, 1391
اندازه قلم متن

برخی نمایندگان مجلس و کارشناسان اقتصادی از دستور وزیر کار مبنی بر حضور کارگران ساده و روزمزد چینی در ساخت بزرگراه تهران ـ شمال انتقاد کرده‌اند. وزیر کار ایران در این‌باره با چین تفاهم همکاری امضا کرده است.

واکنش‌ها به ورود احتمالی کارگران چینی به ایران ادامه دارد. پیش از این خبرگزاری ایلنا گزارش داده بود عبدالرضا شیخ‌الاسلامی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران در دیدار با وزیر منابع انسانی جمهوری خلق چین دستور سریع رفع مشکلات حضور نیروی انسانی چینی در پروژه آزادراه تهران – شمال را صادر کرده است.

به گفته آقای شیخ‌الاسلامی براساس یادداشت تفاهم همکاری که میان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت منابع انسانی و تامین اجتماعی جمهوری خلق چین امضا شده، کارگران چینی در ساخت آزادراه تهران – شمال حضور خواهند داشت.

در همین زمینه روزنامه جهان صنعت در شماره روز پنج‌شنبه ۵ خرداد ۱۳۹۱، در گزارشی تحت عنوان “کارگران چینی به کشور سرازیر می‌شوند”، نوشته است: «تاکنون بازار کالاهای ایرانی در دست چینی‌ها بود. از ریز و درشت محصولات کشاورزی گرفته تا بازار کیف و کفش و لباس و دارو و… سیل ورود کالاهای چینی به بازار کشور کافی نبود که حالا بازار کارمان هم دست چینی‌ها افتاده است.»

به نوشته روزنامه جهان صنعت اگر این مجوز برای ورود متخصصان بود گله کمتر می‌شد اما اینکه مجوز ورود کارگر ساده چینی را صادر کنیم بسیار جای بحث دارد.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، نادر قاضی‌پور، نایب رئیس فراکسیون کارگری مجلس هشتم نیز از ورود کارگران ساده و روزمزد چینی به ایران انتقاد کرده و گفته است نیروهای متخصص، مهندسین و تکنیسین‌ها می‌توانند، تاثیر زیادی در افزایش دانش و آگاهی کارگران داشته باشند اما ورود کارگران ساده چینی به ایران، نه تنها مشکلی را حل نمی‌کند، بلکه می‌تواند به از بین رفتن فرصت‌های شغلی و همچنین افزایش بیکاری نیروهای داخلی منجر شود.

نادر قاضی‌پور اضافه کرده است: «به نظر می‌رسد آقای وزیر با انجام کارهای عجیب و غریب می‌خواهد به احمدی‌نژاد دوم تبدیل شود و این مساله، امر عجیبی به نظر می‌رسد.»

آمارهای اشتغال‌زایی احمدی‌نژاد

پیش‌تر دولت محمود احمدی‌نژاد اعلام کرده بود ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار فرصت جدید شغلی در سال ۸۹ ، ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار فرصت شغلی جدید در سال ۹۰ ایجاد کرده است.

به گزارش سایت انتخاب این آمار و ارقام گرچه از سوی محافل کارشناسی با انتقاد جدی مواجه بود اما مستندات آن هیچگاه به نمایندگان مجلس و کارشناسان و فعالان بازار کار ارائه نشد.

علی قنبری کارشناس اقتصادی به خبرگزاری کار ایران ایلنا، گفته است این تصمیم وزیر کار، تصمیمی با ملاحظات سیاسی است.

همچنین مهدی تقوی دیگر کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با ایلنا ضمن انتقاد از دستور سریع وزیر کار مبنی بر رفع مشکلات حضور نیروی کار چینی در پروژه آزادراه تهران- شمال گفته است: «دولت به جای حفظ فرصت‌های شغلی موجود در کشور با سپردن مشاغل در بخش‌های عمرانی به دست چینی‌ها برای آن‌ها اشتغال ایجاد می‌کند.»

قرار است آزادراه تهران – شمال به طول ۱۲۱ کیلومتر، اتوبان همت در شهر تهران را به کمربندی چالوس – تنکابن وصل کند.

ساخت این آزادراه در دوران ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی شروع شد اما ساخت آن پس از ۱۷ سال هنوز پایان نیافته است.
از: دویچه وله


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

برچسب‌ها:

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.