پرونده «مسعود مولوی»؛ درخواست حبس ابد برای کارمند کنسولگری ایران در استانبول

یکشنبه, 28ام شهریور, 1400
اندازه قلم متن

مسعود مولوی فرد  جدا شده از رژیم که در ترکیه ترور شد

رسانه‌های ترکیه در خبری اعلام کردند که برای «محمدرضا ناصرزاده»، کارمند کنسولگری ایران در استانبول و متهم ردیف دوم پرونده قتل مسعود مولوی، درخواست شده تا به حبس ابد محکوم شود اما او حالا در ترکیه نیست و به ایران متواری شده است.

روزنامه «سوزجو» که به عنوان نشریه مخالف دولت حاکم در ترکیه شناخته می‌شود، جمعه ۱۷ سپتامبر، در گزارشی اجمالی به شرح پرونده قتل مسعود مولوی پرداخته است.

در این گزارش آمده است که پس از آزادی «غیر منتظره» این دیپلمات ایرانی، به دلیل نقش او در قتل مسعود مولوی پرونده‌ای علیه او تشکیل و درخواست حبس ابد شده است.

در گزارش این روزنامه آمده است که در تاریخ اول آوریل ۲۰۲۱، دادستان به طور «غیر منتظره‌ای» از دادگاه درخواست کرده تا کارمند کنسولگری ایران را آزاد کند.

دادستان در درخواست خود تأکید کرده است که نامه‌های زیادی از ایران دریافت کرده که این فرد مظنون گذرنامه دیپلماتیک دارد و آدرس محل اقامت وی سرکنسولگری ایران در استانبول است. اما دادگاه درخواست دادستان را رد کرده است.

با این حال، با تصمیمی که در همان روز گرفته شده، با استناد به اینکه پرونده فعلا در مرحله تحقیقات است و دادستان می‌تواند در صورت تمایل تصمیم بگیرد که او را آزاد کند، دستور آزادی ناصرزاده در همان روز توسط دادستان امضا شده است.

کیفرخواست دادستانی برای محکومیت ناصرزاده به حبس ابد

همان دادستان پس از آزادی ناصرزاده و فرار او به ایران، در کیفرخواستی که در تاریخ ۱۴ آوریل ۲۰۲۱ برای دادگاه ارائه داده، برای ناصرزاده به اتهام «قتل عمد» خواستار صدور حبس ابد شده است.

مطابق گزارش، حالا این کیفرخواست توسط دادگاه پذیرفته شده و محاکمه ناصرزاده در حالی که او پیش‌تر ترکیه را به مقصد ایران ترک کرده، به عنوان متهم آغاز شده است.

در این گزارش آمده است که به‌دنبال آزادی کارمند کنسولگری ایران از زندان‌های ترکیه، شکایتی علیه ۱۶ نفر از جمله ۵ ترک و ۱۱ ایرانی از جمله محمدرضا ناصرزاده و ناجی شریفی زیندشتی با درخواست حبس ابد تنظیم شده است. این گزارش می‌افزاید متهم ردیف اول این پرونده، در یک پرونده دیگر در ۵ آوریل ۲۰۱۸ دستگیر شده اما در ۱۱ اکتبر ۲۰۱۸ با تصمیم برخی افراد مانند «برهان کوزو»، معاون سابق حزب عدالت و توسعه آزاد شده است.

از «ناجی شریفی زیندشتی» به عنوان یکی از «بزرگترین قاچاقچیان ایرانی» یاد می‌شود. او در سال ۲۰۱۴ و پس از کشف بزرگ‌ترین محموله هروئین تاریخ اروپا، در یونان تحت تعقیب قرار گرفت. بعد از انتشار خبر کشف این محموله، رسانه‌های ترکیه از پرونده دست‌کم ۱۰ مورد قتل پرده برداشتند که همگی حاکی از این بود که «زیندشتی» در این قتل‌ها متهم است. گفته می‌شود او روابط نزدیکی با برخی از سران حکومت ایران، ترکیه و برخی سرداران سپاه پاسداران ایران دارد.

مسعود مولوی که بود؟

مسعود مولوی، یک ایرانی مخالف حکومت و ادمین کانال تلگرامی «جعبه سیاه» بود. به گفته خودش، او قبلا با وزارت دفاع و برخی نهادهای امنیتی ایران همکاری کرده است. مولوی در ۲۳ آبان ۹۸ توسط فردی به نام «عبدالوهاب کوچاک» در یکی از خیابان‌های منطقه شیشلی استانبول با شلیک گلوله به قتل رسید.

پلیس و دستگاه قضایی ترکیه پس از به قتل رسیدن مولوی چندین فرد را در ارتباط با این پرونده بازداشت کردند. «سیاوش اباذری شلمزاری» از جمله بازداشت شدگان این پرونده است.

یکی از اتهام شلمزاری این است که در پرونده قتل مسعود مولوی، برای فرار غیرقانونی «علی اسفنجانی» به ایران کمک کرده است. گزارش‌های پلیس و اعتراف متهمان نشان می‌دهد فردی که مرمی گلوله را به سمت مسعود مولوی شلیک کرده «علی اسفنجانی» بوده است. شلمزاری در اعترافات خود گفته بود چندین افسر اطلاعاتی ایران نیز در فرودگاه تهران به استقبال اسفنجانی رفته بودند.

او در زمان بازداشت، به دست داشتن «محمدرضا ناصرزاده» اعتراف کرد. به دنبال آن، دادگاهی در استانبول در فوریه امسال دستور بازداشت «محمدرضا ناصرزاده» را صادر کرد. او بلافاصله پس از صدور حکم، در فرودگاه استانبول هنگامی که قصد خروج از ترکیه را داشت، توسط پلیس و نیروهای امنیتی این کشور بازداشت شد.

ترکیه و ایران به‌رغم اختلافات منطقه‌ای به ویژه در خصوص سوریه از روابط تجاری و دیپلماتیک قوی برخوردارند. به اعتقاد کنشگران سیاسی، دست داشتن کادر دیپلماتیک ایران در ترکیه در عملیات ترور «مسعود مولوی» ایرانی مخالف، روابط این دو کشور را با چالش جدی روبرو خواهد کرد.

اخبار امروز


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

برچسب‌ها:

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.