استانوایر – عضو هیئت رئیسه مجلس با بیان اینکه از حدود ۳۵۰ هواپیما تنها ۱۰۰ هواپیما فعال است، میگوید دولت حسن روحانی به جای تامین قطعه، هواپیمای نو خریداری کرد و این امر موجب زمین گیر شدن حدود ۷۰ درصد هواپیماهای کشور شده است.
مجتبی یوسفی، در خصوص لزوم نوسازی ناوگان هوایی ایران به خبرگزاری «خانه ملت» گفت: «متاسفانه در سالهای اخیر به دلیل سوءمدیریت و عدم برنامهریزی مناسب در حوزه حمل و نقل هوایی فرصتهای بیشماری را از دست دادیم. ایران به لحاظ موقعیت جغرافیایی ظرفیت اتصال کشورهای شرقی و غربی به یک دیگر را دارد، اما این جایگاه توسط کشورهای عربی و ترکیه از ما گرفته شده و آنها به هاب منطقه تبدیل شدهاند».
او با انتقاد از اینکه مدیران ناکارآمدی خود را به برجام و FATF مرتبط میکردند، گفت: «هنگامی که در دولت گذشته فرصت نوسازی ناوگان هوایی کشور فراهم شد، بسیاری از کارشناسان معتقد بودند علی رغم نیاز به خرید هواپیمای نو، اولویت کشور خرید قطعات مورد نیاز است».
یوسفی ادامه داد: «به دلیل بیتوجهی به این موضوع هم اکنون از حدود ۳۵۰ هواپیما تنها ۱۰۰ هواپیما فعال در اختیار داریم، این آمار نشان دهنده این است که پروازهایمان را تنها با ۳۰ درصد از ظرفیت صنعت هوایی کشور انجام میدهیم که خود موجب شده درآمد حاصل از فروش بلیط کفاف هزینههای ایرلاینها را نداده و آسیب فراوانی به آنها تحمیل شود».
این نمانیده مجلس با بیان اینکه حمل و نقل هوایی راهی برای جابهجایی بار است، گفت: «در برخی از کشورها با وجود ۵۰۰ هواپیما تنها دو الی سه ایرلاین فعالیت میکند در حالی که در کشور ما با وجود ۱۰۰ هواپیما ۱۲ شرکت هواپیمایی وجود داشته و هنوز هم برای تاسیس ایرلاین جدید درخواست داده میشود. این امر موجب کوچک شدن شرکتها و آسیب پذیری بیشتر در برابر تکانههای اقتصادی میشود».
خبرگزاری «تسنیم» روز یکم تیرماه ۱۴۰۰ نوشته بود که پس از برجام ۱۶ فروند هواپیما به ناوگان هوایی کشور افزوده شد. براساس این گزارش، پس از توافق برجام هواپیمایی جمهوری اسلامی قرارداد خرید ۱۰۰ فروند هواپیمای ایرباس، ۸۰ فروند هواپیما از کمپانی بوئینگ و ۲۰ فروند هواپیمای ATR را امضا کرده بود که در نهایت ۱۶ هواپیما به ایران تحویل شد.
در این گزارش که حدود سه ماه پیش منتشر شده، تعداد هواپیماهای فعال کشور ۱۵۸ فروند عنوان شده است.