بوئینگ ۷۷۷ ایکس؛ برگ برندۀ آمریکا در آسمان

پنجشنبه, 27ام آبان, 1400
اندازه قلم متن
 

رادیو فردا :

بوئینگ ۷۷۷ ایکس اولین پرواز طولانی خود بین آمریکا و امارات را انجام داد. از این هواپیما به‌عنوان امید اصلی بوئینگ برای چند سال آینده یاد می‌شود.

۷۷۷ ایکس به پا خاست

تولید و آزمایش بوئینگ ۷۷۷ ایکس چند سالی با تأخیر روبه‌رو شد، اما پس از مدت‌ها سرانجام این هواپیمای غول‌پیکر توانست اولین مسیر طولانی خود را که ۱۵ ساعت طول کشید، طی کند.

این هواپیما دوربردترین و پیشرفته‌ترین هواپیمای کنونی مسافربری جهان است، اما همه‌گیری کرونا پروژۀ توسعۀ این هواپیما را دچار زیان‌های زیادی کرد و شرکت بوئینگ برای تکرار نشدن داستان فاجعۀ بوئینگ ۷۳۷ مکس، برای توسعه مدل ۷۷۷ ایکس بسیار محافظه‌کارانه رفتار کرد.

یکی از نکات مهم در طراحی این هواپیما امکان جمع کردن حدود هفت متر از بال‌ است. این طرح که اولین بار در صنعت هوانوردی تجاری انجام گرفته، اجازه می‌دهد هواپیمایی با چنین بال‌های بلندی، راحت‌تر در آشیانه‌های گوناگون پارک شود.

این هواپیما حدود ۷۶ متر طول دارد و دوربردترین هواپیمای دوموتورۀ جهان است و بوئینگ امیدوار است پس از پایان بحران کرونا، به‌دلیل مصرف کم و برد زیاد، مورد توجه خطوط هوایی متعدد قرار گیرد و سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده برای آن بازگردد و دوباره این شرکت را به اوج برساند.

ماکتی از بوئینگ ۷۷۷ ایکس
ماکتی از بوئینگ ۷۷۷ ایکس

این هواپیما با یک بار سوخت‌گیری قادر است نزدیک به ۱۷ هزار کیلومتر را با حدود چهارصد مسافر پرواز کند.

گفته می شود این هواپیما تا سال ۲۰۲۳ وارد پروازهای تجاری نمی‌شود، اما پرواز ۱۵ ساعته آن، که بدون توقف بین آمریکا و امارات متحده عربی انجام شد، امید برای موفقیت این هواپیما را افزایش داد. این هواپیما در صورت موفقیت دوباره می‌تواند روح تازه ای به هوانوردی آمریکا بدمد.

سقوط بوئینگ ۷۳۷ مکس به‌دلیل مشکلات فنی سبب شد تولید ۷۳۷ و پرواز آن متوقف شود. به‌دلیل این بحران، بوئینگ برنامۀ تولید ۷۷۷ ایکس را هم به تأخیر انداخت تا از ایمنی آن اطمینان حاصل کند.

در این هواپیما از قوی‌ترین موتور جهان استفاده شده که ساخت شرکت جنرال الکتریک است. از طرفی، طراحی بدنه و بال‌ها هم در این ابعاد جدید خلاقانه و پیشرو است. در پیشرانه (GE9X) این هواپیما مصرف سوخت تا ۱۰ درصد کاهش یافته است.

شرایط ورود هوایی به ایران

طبق آخرین اطلاعیه‌ای که به‌دست شرکت‌های گردشگری و هواپیمایی رسیده است، تمام اتباع ایرانی و خارجی برای ورود به ایران باید گواهی منفی تست PCR به زبان انگلیسی در محدوده ۹۶ ساعت قبل از پرواز بین‌المللی به سمت ایران را همراه داشته باشند. این قانون شامل حال تمام مسافران ایرانی و خارجی بالای ۱۲ سال می‌شود.

مسافران با تابعیت غیرایرانی علاوه بر تست PCR، باید دارای کارت واکسیناسیون کرونا به زبان انگلیسی باشند و از آخرین نوبت تزریق آن‌ها ۱۴ روز گذشته باشد. ستاد ملی مدیریت کرونا و وزارت بهداشت ایران هیچ محدودیتی را برای نوع واکسن مسافران خارجی تعیین نکرده‌اند.

رؤیای قدیمی در دوقدمی واقعیت

تاکسی عمودپرواز هیوندایی

شرکت هیوندایی در حال توسعه یک تاکسی هوایی با نام سوپرنال است که قابلیت پرواز عمودی دارد. این تاکسی هوایی ترکیبی از طراحی هواپیما، هلیکوپتر و کواد‌کوپتر است.

این تاکسی هوایی کاملاً الکتریکی است و قرار است تا سال ۲۰۲۸ وارد بازار شود. در این هواگرد از سیستم پیل سوختی استفاده شده است. در پیل سوختی هیدروژن با اکسیژن مخلوط می‌شود و آب و الکتریسته تولید می‌شود. الکتریسته هم در چهار موتور این پرنده استفاده می‌شود.

طرح مفهومی امبرائر برای هواپیمای بدون آلودگی هوا

شرکت هوافضای امبرائر چندین طرح مفهمومی از هواپیما را برای آینده معرفی کرد که یا آلودگی ندارند یا آلودگی آن‌ها بسیار پایین است.

در طرحی که E9-FE معرفی شده، یک هواپیمای کاملاً الکتریکی با ۹ صندلی طراحی شده است که پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۵ امکان تولید آن ایجاد شود.

طرح دیگر E19-H2GT نام دارد. این هواپیمای ۱۹ نفره هم آلودگی صفر دارد و در آن از روش پیل سوختی استفاده شده است. پیش‌بینی می‌شود این هواپیما تا سال ۲۰۳۵ امکان تولید پیدا کند.

در طرحی که به‌نظر جنجالی می‌رسد، هواپیمای پنجاه‌نفره‌ای معرفی شده که در آن از سوخت هیدروژن در موتورهای توربینی‌اش استفاده شده است. حاصل سوختن هیدروژن در محفظه احتراق این هواپیما تنها آب است و انرژی احتراق هم نیروی لازم برای حرکت هواپیما را تأمین می‌‌کند. این طرح E50-H2GT نام دارد.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

برچسب‌ها:

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.