قرصهای ضد کرونای دو شرکت داروسازی فایزر و مِرک از طریق شرکتهای هندی که شریک این پروژه هستند، در ایران توزیع خواهد شد.
به گزارش صدای آمریکا، این دو شرکت مجوز تولید این قرصها را در قالب یک قرارداد که تولید آن را ارزانتر میکند، به یک سازمان غیرانتفاعی وابسته به سازمان ملل متحد اعطا کردهاند و این سازمان از طریق شرکای هندی خود اقدام به توزیع آن در ایران خواهد کرد.
هنوز تاریخ عرضه این قرصها و قیمت آن مشخص نشده، ولی بر اساس قرارداد امضاشده، تا زمانی که بیماری کرونا «از سوی سازمان بهداشت جهانی به عنوان یک وضعیت اضطراری سلامت عمومی طبقهبندی شده است» هیچ حق امتیازی برای فروش قرصها به فایزر پرداخت نخواهد شد.
در ایران پیشتر مقامهای وزارت بهداشت گفتهاند که تولید قرص ضد کرونا در داخل کشور را مدنظر دارند، اما «فعلا واردات قرصهای ضدکرونا در استراتژی وزارت بهداشت قرار ندارد».
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، دی ۹۹ ورود واکسن آمریکایی و بریتانیایی کرونا به ایران را «ممنوع» اعلام کرد و در پی این اظهارات بسیاری از مقامات ایران از سخنان علی خامنهای دفاع و ضمن مخالفت با ورود واکسنهای پرمصرف جهانی بر تولید واکسن کرونا در داخل تاکید کردند.
روز یکشنبه، ۲۹ آبان، جلیل جهانآبادی، نماینده مجلس ایران با اشاره به «خط و نشان کشیدنهای برخی مسئولان و مافیای داروی کشور برای ممانعت از ورود قرص درمانی کرونا به کشور» خواستار «تعقیب داخلی و بینالمللی» این افراد به جرم «جنایت علیه بشریت» شد.
مقامهای وزارت بهداشت و نمایندگان مجلس در سالهای اخیر بارها به وجود مافیای دارو در ایران اشاره کردهاند و همه آنها مدعی مبارزه با مافیای دارو هستند.
از: رادیو فردا